Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. listopadu 2016

Bitva celků z opačných konců tabulky. Do Prahy míří AZet

Kolotoč zápasů naší druhé nejvyšší soutěže už se přehoupl do své druhé poloviny. Úspěšnou šňůru sešívaných sice přerušil poslední domácí zápas s Motorem. Slavia ale jede dál. Jednu výhru nabrala v Benátkách a chce zpět na vítěznou vlnu. Pomoci by jí k tomu mohl i domácí zápas s tápajícím Havířovem.

29. kolo: HC Slavia Praha vs. HC AZ Havířov 2010

Porovnání týmů
3. místo (52 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (31 b.)
78:77
Skóre
57:67
David Šafránek (15+10)
Nejproduktivnější hráč
Daniel Štumpf (6+10)
David Šafránek (15 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Gřeš (7 gólů)
Jan Pohl (3+11)
Nejproduktivnější obránce
Marcel Petran (5+4)
Dominik Frodl 94,41 %
Úspěšnost brankářů
Marek Laco 92,38 %
Benátky – Slavia 3:6
Poslední zápas
Havířov – Kladno 1:2

Nově nabyté zkušenosti z ELH

Před týdnem sešívaným přerušil vítěznou sérii českobudějovický Motor. Po sedmi výhrách tedy červenobílí poprvé klopýtli. Výkon ale všichni hodnotili kladně. Jejich slova se potvrdila v duelu na ledě Benátek, kde slávisté zanechali šestibrankovou spoušť.

Vítěznou premiéru v extraligovém dresu prožil díky střídavým startům do Hradce David Šafránek. (foto: mountfieldhk.cz)

Tři body z ledu středočeského soka Vršovickým upevnily pozici na třetím místě tabulky. Slávisté aktuálně ztrácí tři body na druhé Kladno, nad čtvrtou Jihlavou pak mají náskok dvoubodový.

Sešívané může těšit jedna velká premiéra. Díky střídavým startům si poprvé v ELH zahrál David Šafránek. Borec, který se před rokem a půl díky přesunu z Kolína napevno usadil v první lize, nastoupil v neděli za Hradec proti Zlínu.

8:35
Patnáct střídaní si odkroutil sešívaný úočník v dresu Hradce. V extraligovém duelu proti Zlínu odehrál přes osm a půl minuty.

Úsměv na jeho tváři po debutu rozhodně nechyběl „Asi před rokem a půl bych si určitě nemyslel, že se první adventní neděli 2016 budu prohánět v extralize.“

Kromě vzpomínek získal i spoustu zkušeností. „Už jsem něco nabral loni v baráži, kde jsme hráli proti dvěma extraligovým týmům. Ale teď to samozřejmě bylo ještě trochu jinačí. Víc se tady dodržuje systém trenéra, každý má svoji pozici a není to tak rozlítané jako v první lize,“ říkal webu hokej.cz. Do velmi podobné pozice by se mohl dostat i Dominik Frodl, který má do Hradce rovněž vyřízené střídavé starty.

Parádní start střídá trápení

V předchozích třech ročnících naší druhé nejvyšší soutěže se havířovský tým probojoval do čtvrtfinále. Tam ale jeho pouť končila. Start letošní WSM Ligy napovídal, že s celkem ze Slezska budeme muset počítat i tentokrát. Po třech odehraných kolech se dokonce dokázal vyhoupnout mezi trojici nejlepších týmů.

V posledním duelu ale Havířov sehrál velmi dobrý zápas s ambiciózním Kladnem. Za těsnou prohru 1:2 se rozhodně stydět nemusí. (foto: hc-havirov.cz)

Jenže následoval pád… Vše vyvrcholilo deseti zápasy s pouhými třemi získanými body a dopad na dno tabulky. Domácí prohra se sešívanými vyvolala změny v realizačním týmu. Štefan Mikeš byl odvolán. Pozici hlavního trenéra po něm převzal Martin Janeček.

Zlepšení po výsledkové krizi? Ani ne. Nebo pokud ano, tak jen velmi mírné. Ano, Havířov už se odlepil ode dna tabulky. Přeskočil Most. Pořád ale na formu ze začátku sezony mohou příznivci AZetu jen vzpomínat. Daří se hlavně před domácím (často velmi hlasitým) publikem. Urvat výhru na ledě soupeře se povedlo naposledy před třinácti koly.

3
Na třetím místě se po šesti kolech WSM Ligy slunil Havířov. Následovalo ale trápení vyvrcholené odvoláním trenéra.

Výborné výkony brankáře Marka Laca, od kterého se čekalo před sezonou hodně, jsou také pryč. S pozicí jedenáctého nejlepšího brankáře ligy (dle procentuální úspěšnosti zákroků) asi spokojený být nemůže.

Psychickou výhodu pro sešívané může být i bilance vzájemných zápasů. S Havířovem během letošní sezony ještě neprohráli. Úspěch slavili doma i venku.

Úvodní buly klání devětadvacátého kola je naplánované na středečních 18.00. Sešívaní do utkání půjdou plní odhodlání. „Důležité je nasazení, bojovnost. Hodně střílet. To je klíč k úspěchu,“ nepochybuje Polívka.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více