Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. listopadu 2016

Jde do tuhého, mládežnické kategorie mohou o víkendu spíše překvapit

Nic lehkého nečeká koncem týdne na žádnou z mládežnických kategorií. Junioři se vrací před vlastní publikum, kde by rádi navázali na vítězné derby, s tabulkově výše psotavenými soupeři ale nepůjde o snadný úkol. Obdobně na tom jsou také oba dorosty. Staršímu finišuje základní část a na programu je souboj s druhým a třetím týmem tabulky. Mladší dorostence zase čeká pokračování nadstavbové části, také oni se ale střetnou jen s výše postavenými týmy. Tak kolik překvapení si pro nás červenobílí mladící na nadcházející víkend přichystají? Nezbývá než si počkat.

Junioři

2. 12. HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav

Sešívaní junioři mají za sebou tři zápasy, v nichž padlo dohromady 33 branek! Body však brali slávisté jen z derby se Spartou, následný východočeský dvojboj už jim nevyšel. Juniorce patří předposlední příčka a v sobotu se o další body porve s Mladou Boleslaví. Bruslaři jsou momentálně na 9. pozici a pochopitelně pokukují po play-off. Do Edenu tak přijedou určitě jako favorité, dokáží je červenobílí překvapit?

3. 12. HC Slavia Praha - HC Bílí Tygři Liberec

O den později zavítá do hlavního města další celek ze severu, tentokrát liberečtí Bílí Tygři. Těm se zatím obdobně jako sešívaným příliš nedaří. Zisk 22 bodů znamená 15. místo. Obvzlášť tristní bilanci pak mají šelmy na venkovních kluzištích. Na nich naposledy zvítězili 20. září. Kdo uspěje v souboji týmů ze spodu tabulky?

Starší dorost

2. 12. HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

Staršímu dorostu se v minulém týdnu dařilo. Peckovi svěřenci nejprve uhájili Eden proti Pirátům, kteří vedou tabulku, a o den později ovládli také malé pražské derby s Letňanami. I tak ale Slavii patří pátá příčka a dvě kola před koncem je zřejmé, že desetibodová ztráta na čtvrtou Spartu je příliš velká. V sobotu čeká slávisty zápas se Západočechy. Ti jsou zatím druzí a proti Pražanům se jim letos daří. Sešívaní brali ze tří vzájemných duelů jen dva body za dvě porážky v nastaveném čase.

3. 12. HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary

V sobotu čeká červenobílé souboj s dalším mužstvem ze západu Čech. Se základní částí se starší dorostenci rozloučí před vlastními diváky soubojem s Karlovými Vary. Energetici jsou jen jednu pozici za Plzní a také jim se se Slavií daří. Ve třech vzájemných duelech přišli rovněž jen o dva body, tentokrát ale vinou porážky po prodloužení.

Mladší dorost

1.12. HC Slavia Praha - HC Bílí Tygři Liberec

Mladšímu dorostu pokračuje nadstavbová část, zatím to ale s vyhlýdkami na play-off moc růžově nevypadá. Za Slavií (20 bodů) se drží už pouze Tábor s pouhopouhými 2 body. Do play-off ze šesti celků postupuje jen první (v současnosti Mladá Boleslav, 32 bodů). V úvodním zápase nadstavbové části Slavia padla na ledě Pardubic. Ve čtvrtek se červenobílí utkají s Libercem, na nějž nemají ze základní části nejlepší vzpomínky - jeden bod za prohru po nájezdech a skóre 3:9.

4.12. HC Kometa Brno - HC Slavia Praha

Mladší dorostenci se jako jediní z mládežnických kategorií představí v neděli, kdy je čeká zápas na ledě Brna. Kometa je tabulkovým sousedem slávistů, s 24 body je čtvrtá. Oba vzájemné duely těchto soupeřů skončili remízou, bod navíc však vždy brali Moravané, a tak mají Pražané co napravovat.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video