Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.11.2016

Slávisté neuzavřeli listopad úspěšně, Eden překvapivě vyloupil Havířov

29. kolo, středa 30.11.2016, Slavia - Havířov
Slavia
0:4
0:2, 0:1, 0:1
Havířov

Branky a nahrávky: 9. Pořízek (Kotala, Bednář), 11. Hlinka (Kanko, Sztefek), 37. Dvořáček (D. Seman, Kalus), 50. Kalus (Kanko). Rozhodčí: Kubičík - Lučan, Potůček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 552. Střely na branku: 28:43. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Slavia

Polívka – J. Novák, Holý, Pohl, Knot (C), Kolařík (A), A. Růžička, Valík – Jankovský, Šafránek (A), Šagát – Schleiss, Dušek, P. Beránek – Kverka, Kubica, M. Kadlec – Matějka, Šteiner, Kružík.

Havířov

M. Laco – Petran (A), L. Doudera, Korím, Chroboček, Lenďák, D. Seman (C) – Kalus, Haas (A), Dvořáček – Gřeš, Hubáček, Štumpf – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala.

Pět zápasů v řadě slavila ekipa z Vršovic na svém ledě sladký triumf. O výhře se mluvilo i před utkáním s týmem ze spodku tabulky, jenže Havířovští překvapivě nepovolili sešívaným ani jednu branku a sami se radovali čtyřikrát. Hosté ze Slezska odehráli zápas výborně po taktické stránce a uštědřili Slavii nejvyšší porážku na domácím ledě v této sezoně.

Úvod utkání běžel podle předpokladů bookmakerů a náhodných tipujících. Jenže Slavia své úvodní šance neproměnila a Havířovští chytili útočnou slinu. Zprvu jejich snažení přinášelo podobné úspěchy jako u domácích, jenže pak Bednářovu přízemní střelu vyrazil Polívka na hůl Radka Pořízka, který s batůžkem na zádech v podobě sešívaného obránce doklepl puk do odkryté sítě.

Nepříliš zaplněný Eden poté v polovině prvního dějství paralyzoval Michal Hlinka, který si po Kankově vysunutí po levém křídle udělal z brankáře Polívky kužel a přišpendlil mu kotouč do vinglu. Jenže s domácími mohlo být ještě hůře. Proti šancím AZetu v přesilovce se ale maskovaný muž domácích vyznamenal. Tempo hry od té doby výrazně pokleslo a díky tomu vydržel průběžný stav až do prvního houkání sirény.

Nástup do prostřední třetiny měli ale lepší hosté, kteří neustále uváděli Polívkovy senzory pozornosti do stavu bdělosti. Domácí gólman si s výpady Slezanů poradil a připravil dobrý základ pro zvýšení aktivity sešívaných hokejistů. Těm se do jejich projevu vrátila konstruktivita a rázem se ocitl pod palbou i havířovský Laco. Ten zdařile likvidoval střely slávistů, kterým pak chyběl větší důraz v předbrankovém prostoru.

Asi největší příležitost hostitelů se naskytla Duškovi, leč ten si na modré nezpracoval kotouč podle svých představ a ve velkém úhlu si ho havířovský brankář pohlídal. Jenže rozlet hráčů z Vršovic uťal David Dvořáček, jenž potřetí zametl puk za Polívku, který předtím vyrazil jedovatou střelu Semana od modré čáry, čímž zajistil Havířovu výhodnou pozici pro vstup do třetí třetiny.

A té pozice také uvolněně hrající Slezané využili. Díky lepšímu bruslení a pověstnému klidu na hokejkách měli více ze hry a ostřelovali branku sešívaných, leč bez úspěchu. A to až do padesáté minuty, kdy hrál AZet početní převahu. V té se Havířov držel přes minutu v útočném pásmu. Díky dobrému pohybu domácích se mu však nedařilo vystřelit. Zlomil to až Kanko, který zaduněl nejprve pouze na Polívkovy betony, ale v brankovišti se nejlépe zorientoval Marek Kalus, jenž zblízka přehodil natahujícího se gólmana.

Havířovští zvádli zbytek zápasu v poklidu. Hráli na jistotu vzadu a z nepříliš pohledného hokeje vyniklo snad jen sólo Knota, který projel celé hřiště, ale z osy kluziště našel jen Lacův klín. K čestnému zásahu nepomohla sešívaným hokejistům ani přsilová hra, kterou sehráli v samotném závěru. Ačkoliv byla vidět urputná snaha o smazání nuly na kontě, havířovský brankář odešel z ledu nepokořen.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„Soupeř byl dneska lepší ve všech činnostech a z naší strany to byla vysloveně křeč. Prakticky se nám nedařilo vůbec nic. Neposlouchal nás puk, nešla nám kombinace…A soupeř byl lepší a k ničemu nás nepustil.”

Martin Janeček (AZ Havířov): „Na utkání jsme se poctivě připravovali a přineslo nám to ovoce. Hráli jsme dobře dozadu, chytal nám dobře brankář a z rychlých výpadů se nám podařilo jít do vedení, které jsme udrželi. Měli jsme velké odhodlání vyhrát a povedlo se nám to,”

Autor Richard Wagner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více