Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.12.2016

Mladší dorost díky galapředstavení Šimona Vlčka udolal Mladou Boleslav

D5, neděle 11.12.2016, Slavia - M. Boleslav
Slavia
4:2
1:0, 2:1, 1:1
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 3. Hovorka (Jágr, Urych), 36. Vlček (Havrda, Klapka), 38. Křenek (Vlček, Mareček), 46. Vlček (Křenek, Kubánek) – 26. Chwastek, 48. Zajíček. Rozhodčí: Nečas – Svoboda, Marek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Slavia

Dusil – J. Srdínko, Hovorka, Moravec, Mareček, Čapka, Klapka (C), A. Srdínko – Petrák, Havrda, Gajda – Vlček, Kubánek, Křenek – Kižlin, Vojinovič, Švec – Urych, Labuzík, Jágr.

M. Boleslav

Rylich (46. Krinwald) – Novotný, Sýkora, Suk, Dobrkovský, Filip, Rudolph, Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha (C), Chwastek, Závora, Sirotek.

Slávisté se dostali do vedení již ve třetí minutě, zkraje druhé části ale dokázali Středočeši vyrovnat. Následně si vzal slovo hrdina zápasu Šimon Vlček, který dvěma góly a jednou asistencí zařídil sešívaným rozhodující náskok. Snížení, které obstaral v závěru utkání Zajíček, znamenalo už jen kosmetickou úpravu skóre.

Slávisté do zápasu s Mladou Boleslaví vstoupili nejlépe, jak mohli. Přečíslení tři na jednoho po půl minutě hry ještě zakončující Gajda nezužitkoval, o chvíli později se už ale sešívaní radovali. Mikuláš Hovorka sebral kotouč u mantinelu, vybruslil si až před branku soupeře a Rylicha překonal bekhendovou střelou mezi betony.

Ve zbytku úvodní části se hrál vyrovnaný a opatrný hokej, a tak se skóre měnilo až zkraje té druhé. Sešívaní ponechali před Dusilem dvojici útočníků hostí a Dominik Chwastek nadvakrát protlačil puk za brankovou čáru.

Výhru Slavie vystřelil Vlček

Hra se po vyrovnávacím gólu opět uklidnila, za nerozhodného stavu se ale do kabin nešlo. Ve 36. minutě našel Havrda při přesilové hře křižným pasem u vzdálenější tyčky zaparkovaného Šimona Vlčka a ten dělovkou z první zavěsil přesně pod horní tyčku.

Ze strany sešívané jednadvacítky to navíc nebylo zdaleka vše. O necelé tři minuty později skončil Marečkův pokus od modré čáry ve výstroji jednoho z hráčů před Rylichem a jakmile puk vypadl na led, tak ho právě Šimon Vlček přistrčil k Lukáši Křenkovi a ten kotouč zametl za záda mladoboleslavského brankáře.

Šimon Vlček v galapředstavení pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Ve 46. minutě dostal od Křenka pas zpoza branky a střelou z první na vzdálenější tyč dokonal hattrick.

Mladoboleslavští zbraně nesložili, vystřídali gólmana a vrhli se do útočení, do konce zápasu už se ale zmohli pouze na snížení. Dusil vyrazil střelu maskou do horní tyčky, puk mu následně spadl na brankovou čáru, za níž ho doklepl Jakub Zajíček. Ani jeho gól už ale nic nezměnil na tom, že tři body zejména zásluhou Vlčka zůstávají po výhře 4:2 v Edenu.

Šimon Vlček: Ani nevím, jestli jsem druhý gól dal já

Pár slov autora hattricku k zápasu s Mladou Boleslaví:

„Byli jsme lepší a mohli jsme dát i víc gólů. Za hattrick jsem rád. První gól z přesilovky byl sice jednoduchý, ale zase jsme to skvěle sehráli. Při tom druhém jsme s Lukášem Křenkem oba plácli do puku a ani nevím, jestli to byl můj gól. Na ten třetí mi Lukáš parádně nahrál a já jsem to z první trefil. Je dobře, že jsme vyhráli, protože jsme měli dlouhou sérii proher a teď jsme porazili Tábor a silnou Boleslav. Ještě ale musíme zlepšit rozehrávku, ta nám trochu pokulhává.“

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Odehráli jsme dobrý zápas. Navázali jsme na zápas v Táboře, byť Mladá Boleslav je úplně jiný soupeř. Od začátku jsme hráli týmově. Hlavně jsme stíhali se soupeřem bruslit a ten pohyb byl klíčový. Dali jsme pěkné góly a kluci si ověřili, že pokud hrajeme týmově, ve vysokém nasazení a zodpovědně, tak můžeme hrát s kýmkoliv. Navíc jsme pokaždé v důležitém momentu dokázali dát gól a to rozhodlo.“

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): „Nám se venku nedaří a potvrdilo se to i v dnešním utkání. V poslední době nejsme schopní dát góly. Máme nemocného jednoho z nejlepších střelců a na výsledcích zápasů se to hodně projevuje. Rozhodující byl gól domácích v přesilovce na 2:1, hned nato jsme dostali gól z dorážky a pak už si to Slavia pohlídala.“

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více