Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.12.2016

Sešívaní dostali Most na lopatky a slaví vysokou výhru

34. kolo, středa 14.12.2016, Slavia - Most
Slavia
6:1
3:1, 3:0, 0:0
Most

Branky a nahrávky: 13. P. Beránek (Dušek, J. Novák), 15. Tejral (Kubica), 16. Schleiss (M. Kadlec), 30. Dušek (Jankovský), 31. Dušek (Holý, Jankovský), 33. P. Beránek (Dušek, Jankovský) – 7. J. Šimeček (Řehoř, . Rozhodčí: Doležal – Kis, Lučan. Vyloučení: 3:2. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 611. Střely na branku: 44:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1,4:1, 5:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Holý, J. Novák, Kolařík, Knot, Andrlík, A. Růžička, Valík – Jankovský, Dušek, P. Beránek – Schleiss, Šagát, M. Kadlec – Krliš, Kubica, Tejral – Kružík

Most

J. Hübl – Strejček, Drábek, K. Černý, Kokeš, Hora, Charousek, Šefl – Kubinčák, Divíšek, Havlíček – Gerhát, J. Šimeček, Řehoř – Rod, Smolka, R. Veselý – Mical.

Skvělý obrat a parádní kanonáda. Sešívaní hokejisté hodili za hlavu prohru z Třebíče a rozstříleli Most na vlastním ledě 6:1. Ačkoliv Slavia už od úvodních minut prohrávala, inkasovaný gól ji nesrazil na kolena. A po počátečním direktu se radovali ze vsítěných branek už jenom červenobílí. O výsledek 6:1 se zasloužilo týmovým výkonem celé mužstvo. Nad něj ještě vyčnívali dvougóloví střelci Dušek s Beránkem. Sešívaní tak po třech prohrách v řadě oslavili vítězství.

Přestože Slavia v úvodu zápasu s Mostem hýřila aktivitou, byl to právě papírově slabší soupeř, který se v Edenu překvapivě ujal vedení. Severočeši získali po faulu Holého výhodu přesilové hry, při níž vytáhli z rukávu gólové eso. Po přihrávce Gerháta z pravé strany zacílil přesně mezi Frodlovy betony Jaroslav Šimeček. Světelná tabule zrovna ukazovala čas 06:52 a sešívaní tak už takřka od úvodu museli dotahovat.

Parta červenobílých bojovníků však nesložila zbraně a v krátkém časovém sledu třikrát udeřila. Ve 13. minutě slávisté využili hru v početní výhodě, když se po samostatném průniku a perfektní bekhendové střele pod víko zapsal do zápasových statistik Petr Beránek. Most inkasovaná branka nahlodala a po pár minutách se mohli fanoušci ve Vršovicích radovat znovu.

Po Kubicově příklepu poslal kotouč nekompromisně pod horní tyčku Petr Tejral. Ten si připsal svou úplně první trefu v sešívaném áčku. A talentovaný útočník ještě pomalu ani nestihl usednout na střídačku a hlasatel zahlásit střelce gólů a Eden byl opět na nohou. V čase 15:39 vyzkoušel Hüblovu pozornost pokusem od modré Jan Schleiss. Puk zapadl za mosteckého gólmana a Slavia pojistila obrat ve skóre.

Po obratu přišly další góly, činili se Dušek a Beránek

Ve skrumáží před hostující svatyní se zhruba v polovině utkání nejlépe zorientoval Antonín Dušek,který ze dvou metrů napálil puk do odkryté klece. A gólové hody pokračovaly dál. Ve 31. Vyslal prudký projektil od modré Holý. Hübl puk vyrazil jen k Antonínu Duškovi a ten následně popáté rozvlnil mosteckou síť.

Pověstné „bůro“ ale slávistům nestačilo a vesele se hnali do útoku dál. Výsledkem byla šestá trefa z hole agilního Petra beránka, jenž překonal modrobílého maskovaného muže zásahem pod vyrážečku.

Závěrečná třetina už ani přes červenobílý nápor branku nepřinesla a Most tak odjíždí domů na sever Čech s debaklem 1:6.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„Zápas se hodnotí velice dobře. Podali jsme výborný výkon. Sice jsme dostali první gól hned v oslabení, což nás trošku zmrazilo, ale pak se naše hra stupňovala a přidávali jsme góly. Myslím, že jsme zahráli dobrý zápas. Všechny pětky se na tom podílely a dařily se nám i jednotlivé herní situace. Za to chceme kluky pochválit. Přistoupili k tomu zápasu velice zodpovědně a díky tomu jsme vyhráli. ”

Jaromír Šindel (HC Most):„Dva výpadky ve dvou třetinách a navíc v krátkém časovém sledu rozhodly utkání. V nich jsme totiž dostali po třech gólech. Domácí byli agresivnější a měli lepší pohyb na ledě. Takže vyhráli zaslouženě. ”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více