Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. prosince 2016

Podruhé tým ze dna tabulky. Slavia míří na led Trhačů

Naše druhá nejvyšší soutěž nabízí i tento víkend další kolo základní části. Sešívaní si ve středu dokázali zlepšit sebevědomí proti Mostu a už si brousí zuby na dalšího soka. Od sobotních 17.00 se o body porvou na ledě předposlední Kadaně. Zvládnou boj i proti druhému celku z konce tabulky?

35. kolo: SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
13. místo (36 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (61b.)
83:116
Skóre
90:91
Jaroslav Kůs (4+24)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (15+10)
Nicolas Hlava(8 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (15 gólů)
Jakub Trefný (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (4+11)
Jan Strmeň 92,24 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,44 %
Kladno - Kadaň 3:0
Poslední zápas
Slavia – Most 6:1

Ve středu to vyšlo a sešívaní mohou být zase veselejší. Proti poslednímu Mostu doma nezaváhali a přehráli ho vysoko 6:1. Sebevědomí si značně polepšil mimo jiné i útočník Dušek, z jehož pohledu se jednalo dokonce o čtyřbodový večer.

Napodruhé to proti Mostu doma vyšlo. Sešívaní i díky čtyřbodovému příspěvku Duška oslavili vysokou výhru 6:1.

Doma získané tři body slávistům upevnily pozici na čtvrté příčce tabulky naší druhé nejvyšší soutěže. Nad pátým Přerovem už má červenobílý výběr náskok osmi bodů a může stíhat třetí Duklu. Jihlavští jsou vepředu jen o tři body.

K dalšímu posunu směrem ke špičce prvoligové tabulky by měl pomoci i zápas na ledu Kadaně. S čím k němu Pražané vyrážejí? „Chtěli bychom tam urvat další body. Po výhře se vždy lépe trénuje. Bylo by dobré držet si slušné místo v tabulce. Nějaké body jsme ztratili, takže to chce dohnat,“ ví Dušek.

Trápení a přibližující se dno

S o poznání méně příjemnou situací se musí popasovat na severozápadě Čech. Chomutovská farma se zatím hledá. Není se čemu divit. Dlouho se nevědělo, co letos s hokejem v Kadani vůbec bude.

Pomoc celku, který letos načal už devatenáctý ročník v naší druhé nejvyšší soutěži, ale přišla ze západu. Trhače od startu sezony kromě Chomutova podporují Karlovy Vary, které Kadaň mohou rovněž titulovat jako svou farmu.

13.
Nepříliš lichotivá pozice v tabulce. Kadaň od dna WSM Ligy odděluje jen pět bodů a poslední Most.

Výsledky ale stále ze strany Trhačů nejsou ideální. Krčí se až na předposledním místě tabulky a z posledních desíti zápasů získali body jen za výhru nad Havířovem a Jihlavou.

Letošní ročník WSM Ligy rozjel v sešívaném dresu. Nyní se ale Chlouba představí na druhé straně barikády. Vrátil se do Kadaně a naskočí proti sešívaným. (foto: skkadan.cz)

Ani poslední odehraný duel Kadani moc sebevědomí nedodal. Ambiciózní celek sobotní soupeře sešívaných přehrál hladce 3:0, a nedovolil jim tak ani jednou skórovat.

Těžko říct, s čím na Slavii Kadanští vyrukují. „Já čekám jednoznačně tři body,“ odpověděl lakonicky v rozhovoru pro klubový web Lukáš Chalupa – ovšem s notnou dávkou úsměvu.

Dosavadní zápasy sešívaných s Trhači však napovídají, že by tři body nemusel získat ani jeden z celků. Z počtu šesti střetnutí jich totiž hned pět dospělo do prodloužení nebo nájezdů, a body se tak po základní hrací době musely dělit. Jedinou výhru za tři body si připsali Razýmovi svěřenci v letošním ročníku. Jak sobotní duel dopadne, to je ale zatím ve hvězdách.

O mnoho jasnější je naopak to, jak pikantní souboj čeká Romana Chloubu. Ten se postaví proti celku, v jehož dresu ještě nedávno nastupoval. Letošní ročník načal právě v Edenu.

Využijte možnosti podpořit sešívané borce i na dalším venkovním zápase. Vydejte se v sobotu do Kadaně, úvodní buly bude vhozeno v 17.00.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více