Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.12.2016

Taktická bitva v Kadani body nepřinesla

35. kolo, sobota 17.12.2016, Kadaň - Slavia
Kadaň
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Kohout (Gorčík, J. Tomeček), 59. Stloukal. Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Kreuzer, Štětina. Vyloučení: 4:2, navíc Dušek 5 min + do konce utkání, Havel 10 min OT. Využití: 1:0. Diváci: 558. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0.

Sestavy

Kadaň

Strmeň – Černý, Trefný, Tomeček, Šimek, Šafář, Havel, Chalupa – Hlava, Hejcman, Kůs – Kohout, Stloukal, Gorčík – Račuk, Chlouba, Chrpa – Vaněk, Slavíček.

Slavia

Polívka – Novák, Holý, Kolařík, Knot, Andrlík, Růžička – Jankovský, Dušek, Beránek – Schleiss, Šagát, Kadlec – Tejral, Kubica, Krliš – Kružík.

Kladno v páteční předehrávce padlo na ledě Frýdku-Místku a slávisté se tak v případě výhry mohli přiblížit na rozdíl jednoho bodu. Sešívaní navíc nastoupili proti oblíbenému soupeři, kterého letos již dvakrát porazili. Zápas byl na šance velmi skoupý, padly jen dva góly. Bohužel však oba do brány Slavie a Pražané tak zaváhání Rytířů nevyužili.

Slavia přijela na led předposlední Kadaně v roli jasného favorita, ale už první třetina naznačila, že na severozápadě Čech to bude hodně vyrovnané utkání. Strhující zápas to rozhodně nebyl, přesto kdyby se hrálo na optickou převahu či na střelecké pokusy, zvítězili by jistě slávisté.

Od první třetině jsme byli svědky takticky svázané hry z obou stran. Oba celky si sice zahrály po dvou přesilových hrách, ale jedinou vážnější šanci měl v první dvacetiminutovce Dušek, který ale ranou z prostoru mezi kruhy gólmana Strmeně nepřekonal.

Celkově měli sešívaní více ze hry, ale ani Tejral s Krlišem nedokázali při brejkové situaci vstřelit úvodní branku. Ve 27. minutě se dopustil dalšího faulu Dušek, který navíc byl hlavním rozhodčím oceněn trestem na 5 minut plus do konce utkání. Tento moment se nakonec ukázal jako klíčový pro celý zápas.

Domácím stačilo z přesilovky půl minuty a dokázali ji využít. Mezi betony gólmana Polívky se trefil Martin Kohout a první branka byla na světě. K další šanci se ale Trhači během dlouhé přesilovky nedostali a opět tak mohli hrozit sešívaní.

Do největší příležitosti zápasu se protlačil ve 36. minutě Krliš, ale domácí gólman držel svůj tým nad vodou. Slávisté si zahráli do konce třetiny také jednu přesilovku, ale ani početní výhoda k vyrovnávací brance nevedla.

I poslední perioda se nesla ve stejném duchu jako dvě předchozí. Domácí preferovali před útočným hokejem pevnou obranu, do které se Pražané dostávali jen velmi zřídka. V úniku se například ocitl Schleiss se Šagátem, ale střelu zastavil Strmeň včasným sražením betonů. Dvě minuty před koncem zápasu se neprosadil tečí ani Tejral.

Slávisté zkusili v závěru i hru bez brankáře, ale ta nakonec vedla pouze v pojišťovací branku Trhačů. Sražená střela se šťastně odrazila na hokejku Petra Stoukala, který kotouč dopravil do prázdné brány. Slavia tak jede z Kadaně bez bodového zisku.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Pro nás to jsou důležité tři body. Bylo to odpracované, vybojované. Doufejme, že zlepšíme koncovku, něco uděláme s přesilovkami a budou se nám vyhýbat zranění, abychom těžkou povánoční sérii zvládli.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Všechno rozhodla jedna branka, kterou dali domácí při pětiminutové přesilovce po hloupém faulu. My jsme žádnou šanci nevyužili – při přesilovce, ani při hře v pěti. Bez branek se vyhrát nedá, a tak tři body zůstaly domácím.“

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více