Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. prosince 2016

Letošní Vánoce u slávistů? Štědrý večer natřikrát i pohádkové klasiky

Za okny blikají svíčky a ve vzduchu voní cukroví. Vánoce jsou už vysloveně za dveřmi a na milovníky nejkrásnějšího období roku už pomalu ale jistě doléhá sváteční atmosféra. Krátkého volna a každoroční pohody si mohou užívat i slávističtí hokejisté. Těší se hlavně na klid a chvíle strávené s rodinou. A jako ve většině domácností vyhlížejí pohádky a dobré jídlo. „Ze všeho nejradši mám pusinky a vanilkové rohlíčky,“ rozplývá se gólman David Pírs. „Řízek, kapr a bramborový salát, to je takový hezký vánoční zvyk,“ přidává se útočník Václav Jankovský.

V pátek dopoledne absolvovala sešívaná letka poslední tréninkovou jednotku. Pak se všichni rychle rozprchli domů, aby si co nejvíc užili vánoční volno. To budou trávit tradičně – s rodinou, cukrovím a pohádkami.

„Vánoce budu trávit klasicky doma s rodinou. Nejvíc se těším na klid a vánoční pohodu,” říká útočník Jankovský. Sešívaná třiasedmdesátka si během svátečních chvil nenechá ujít ani své oblíbené filmy. Jedním z nic je třeba Sám doma.

K televiznímu programu usedne i kapitán Ronald Knot. „Pelíšky, S čerty nejsou žerty a Láska nebeská,“ vyjmenovává pořady, které rozhodně nebude chtít zmeškat. Mladého obránce navíc čeká malý sváteční maraton, Vánoce totiž bude slavit hned třikrát.

„Letos budeme slavit Štědrý večer s přítelkyní nejprve u mých rodičů, čtyřiadvacátého nás čeká nadělování u nás doma a o den později se chystáme k rodičům přítelkyně,“ prozrazuje plány.

Sešívaní ctí tradice, na Vánoce dodržují řadu zvyků

Na okamžiky strávené s rodinou se těší i David Pírs a Antonín Růžička. Prvně jmenovaný si na každý pád dopřeje své oblíbené cukroví – pusinky a vanilkové rohlíčky.

U Růžičků se bude dodržovat i množství zvyků. „K obědu nejím maso, máme kubu. A odpoledne vyrážíme na mši,“ přibližuje svůj sváteční den třiadvacetiletý bek.

V rodinném kruhu oslaví závěr roku také obránce Jan Pohl, který se se svými spoluhráči shodne i v tom, co je pro něj na Vánoce top.

„Nejvíc se těším na bramborový salát s kaprem a klobásou, a samozřejmě na pohádky.“ Zároveň popisuje, jak se u něj doma sváteční dny odehrávají.

„Taťka připravuje podomácku vyrobený betlém, dáváme šupiny do peněženky, rozkrajujeme jablka a zapalujeme františka. Při štědrovečerní večeři nevstáváme od stolu, abychom se všichni další rok sešli,” uzavírá.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více