Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. prosince 2016

Ostrostřelec Jankovský: Konečně jsme využili přesilovky, pomohlo i štěstí

Po předvánoční prohře v Kadani si sešívaní v duelu s Frýdkem-Místkem spravili chuť a zvítězili 6:0. Dvěma brankami se na přesvědčivém triumfu podílel útočník Václav Jankovský, který zaznamenal už sedmou a osmou branku v červenobílém dresu. "S navrátilci Rysem a Šafránkem se mi hrálo dobře. S takovými hráči to ani jinak nejde," říká slávistická třiasedmdesátka skromně.

Slavia porazila soupeře z Frýdku vysoko 6:0. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
Utkání bych samozřejmě zhodnotil kladně, protože se vyhrálo. A navíc vysokým rozdílem. Pro nás to byl takový klidnější a hlavně úspěšný zápas.

V čem podle vás byl největší rozdíl mezi oběma celky? Pokud pomineme branky.
Plnili jsme pokyny, které jsme si řekli v kabině. Hodně jsme bruslili a měli jsme dobrý pohyb. Ale hlavně se nám konečně podařilo využít přesilovky.

Právě hra v početní výhodě vás dlouhodobě trápí. Jak moc jste na ní zapracovali v trénincích?
Přesilovky v dnešní době rozhodují zápasy, takže jsme na nich zamakali a vyplatilo se nám to. Pokud se nepletu, tak jsme měli čtyři a dvě z nich využili. V těch ostatních jsme také měli velké šance a mohli tak využít všechny. Ale při tomhle výsledku to tolik nevadí.

8
Tolikátou branku si připsal Jankovský na své konto v dresu Slavie.

Byla v průběhu zápasu nějaká pasáž nebo moment, ve kterých dokázal Frýdek zahrozit nebo vás zatlačit?
Nejlehčí utkání to zase nebylo. Každý zápas je těžký. Frýdek vyloženě špatně nehrál. Nám to tam tentokrát napadalo a měli jsme i trošku víc štěstí.

Čekali jste, že Slezané budou, s určitou mírou nadsázky, až tak neškodní?
Jak už jsem říkal, tak si myslím, že až tak neškodní nebyli. My jsme měli štěstí. Hlavně ve druhé třetině, kdy jsme rozhodli v přesilovkách. Měli jsme zprávy, že Frýdecké trápí zranění a nepřijedou v plné síle, takže jsme trochu očekávali, že to bude specifický zápas. A nejjednodušší to rozhodně nebylo.

Dvě z šesti vstřelených branek nesly váš gólový podpis. Ve formaci s navrátilci Šafránkem a Rysem vám to sedlo, že?
Hrálo se mi dobře. S takovými hráči v jedné lajně se ani špatně hrát nedá. Myslím, že jsme si vyhověli a doufám, že další zápasy budou ještě lepší. Byly tam totiž i momenty, kdy to nebylo ještě úplně ono.

Odpočinek přišel vhod, navíc se vrátili zranění, říká dvougólový střelec

Před Vánocemi se vám až tolik nedařilo a výsledky byly jako na houpačce. Sváteční pauza asi přišla hodně vhod.
Je pravda, že před Vánocemi jsme na tom nebyli úplně nejlíp a navíc jsme měli několik zraněných. Teď se nám vrátili Šáfa a Rysák (David Šafránek a Jiří Rys – pozn. redakce), což je důležité. Protože takoví hráči hodně pomůžou. Na náš výkon to určitě mělo vliv. Pauza nám také pomohla. Odpočinuli jsme si jak po fyzické, tak po psychické stránce.

Jak jste si vy osobně užil vánoční svátky?
Vánoce byly fajn. Měli jsme tři dny volno. Užil jsem si rodinu, klid i odpočinek.

Hned po pauze vás čekají dvě utkání ve třech dnech. Může k lepším výsledkům pomoct právě i to, že byl režim v druhé polovině prosince trochu volnější?
O Vánocích jsme načerpali síly, takže se to určitě projeví. My musíme zvládnout i další zápas a snad se nám to podaří.

K zápasu 37. kola zajíždíte do severočeského Ústí. Co od soupeře očekávat a jak se na ěj připravit?
Připravíme se na ně jako na každého jiného soupeře. V lize jsou ty týmy hodně vyrovnané. Ale rozhodně se budeme co nejvíc snažit, abychom potvrdili vítězství a získali další tři body.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video