Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. prosince 2016

Za šanci v áčku jsem rád, ale chtělo by to nějaký gól, přiznává mladík Šmerha

Bruslí, bojuje, pere se v osobních soubojích. Větší a větší prostor na ledové ploše si pro sebe dobývá mladé křídlo Tomáš Šmerha. Bohužel ani jeho výkon nestačil sešívaným k zisku bodů na ústeckém ledě. Domácí Slovan udělil Slavii lekci z produktivity a ta tak přes bojovný výkon nakonec padla. "Jedna branka za zápas je zoufale málo," ví bíločervená jednašedesátka.

Slávisté šli do rychlého vedení již v desáté vteřině zápasu. Žádný z množství dalších pokusů ovšem za zády domácího strážce svatyně již neskončil a podle talentovaného útočníka Tomáše Šmerhy tak vršovičtí doplatili zejména na nízkou produktivitu. „Nedáváme zcela vyložené šance. Kdybych například já proměnil ten svůj samostatný únik, bylo by to dva jedna pro nás a ten zápas mohl být úplně o něčem jiném. Vsítili jsme jenom jednu branku a to je prostě zoufale málo,“ hodnotil sešívaný borec.

„Hlavně v prostřední dvacetiminutovce jsme chvílemi propadali ve středním pásmu a domácí nás díky tomu často přečíslovali. Navíc jsme také dělali chyby ve vlastní třetině, ze kterých Ústí vytěžilo dva góly," mrzelo Šmerhu.

Trenérovi musím poděkovat, snad se brzy odvděčím, říká hbitý útočník

Teprve osmnáctiletý forvard nastoupil do druhého utkání za A tým po sobě. Během obou zápasů upaloval zcela osamocen na soupeřovu bránu hned čtyřikrát, proměnit šance v góly se mu ovšem zatím nepovedlo. „Už to tam musí někdy padnout. Těch gólovek mám hodně, takže pokud dostanu prostor v nějakém dalším zápase, nějaká ta branka by mohla přijít,“ doufá Tomáš Šmerha a děkuje trenérům za šance, kterých se mu v prvním týmu sešívaných dostává.

„Jsem hrozně rád za ten prostor, co v zápasech dostávám. Je fajn, že dnes jsme mohli naskočit na led i na pár střídání ve třetí třetině, když bylo potřeba dotahovat. Za tohle musím trenérovi poděkovat a snad se mu v nějakém dalším zápase odměním.“

A co by bíločervená jednašedesátka na svých výkonech zlepšila? „Jednoznačně asi obrana, v té mám ještě rezervy. Potřebuji také nabrat trochu síly, abych byl lepší v osobních soubojích,“ ví Šmerha.

Výzva do dalších utkání je jasná: „Musíme zlepšit koncovku, pokud chceme hrát o horní příčky tabulky. Kdyby se nám to v Ústí dařilo, byl by to patrně úplně jiný zápas,“ má jasno Tomáš Šmerha.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více