Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. června 2003

Slávisté si udrželi fotbalovou neporazitelnost

V pondělí sehráli hokejoví mistři z Edenu další fotbalové utkání v rámci své letní přípravy. Tentokrát hráli v Jesenici na půdě místní SK Slavia, soupeřem jim byl celek jesenických hokejistů. Výborný výkon podal v útoku David Hruška, který přispěl k výhře Slavie 4:2 dvěma góly. Na fotce je krajní záložník Kopecký.

V základní sestavě HC Slavia Praha bylo pár drobných změn. Tou hlavní byla změna na postu brankáře, když Ondřeje Staňka nahradil z hostování se vrátivší Jan Horáček. Obrana hrála na středu s velmi výborným „obranářem“ Milanem Antošem, na levé straně operoval Jan Novák, který svými přihrávkami často podporoval útok a vpravo Michal Sup, který po většinu zápasu tvořil nepropustnou hráz proti soupeřovým útokům. Záloha pracovala spolehlivě ve složení Hronek, Martinec, Kadlec, Kopecký. Do útoku se postavil kanonýr David Hruška a vedle něho mladíci Jakub Klepiš a Petr Jaroš.

Začátek byl s obou stran opatrný. Jako první se osmělili mistři z Edenu, když se k odraženému míči po střele Radka Dlouhého dostal Lukáš Hronek a z hranice velkého vápna potrápil brankáře domácího klubu, který měl s jeho střelou starosti. V 9.minutě se protáhl po straně opět velmi aktivní Hronek a svojí střelu opřel do spojnice soupeřovy brankové konstrukce. V 17.minutě už se slávisté mohli radovat. David Hruška obešel jesenického obránce a brankáři nedal šanci – 0:1.

Pak se hra trochu uklidnila a hrálo se spíš ve středu pole. Ve 24.minutě však po straně utekl Milan Kopecký, který směroval centr na Davida Hrušku, ten však k lítosti hrstky slávistických fanoušků na balon nedosáhl. Poté se dostal do šancí i soupeř, ale buď je zlikvidovala skvělá slávistická obrana nebo velmi jistě chytající Horáček. V 32.minutě hokejová Slavia zahrávala standardní situaci, ale gól nepadl. O čtyři minuty později běžel sám na gólmana Petr Jaroš, ale ten svojí střelu poslal těsně vedle levé tyče. Ve 40. minutě se velmi aktivní Hronek dostává sám přes celé hřiště sólem ala Štajner až k soupeřově svatyni, ale je z toho jen roh. První půli zakončuje Milan Kopecký, jehož střelu brankář domácích vytlačil na roh.

Na druhý poločas se pokazilo počasí a do hry zasáhnul i déšť a opodál hřměly hromy a blesky, ale fotbalisté i přes tyto překážky druhou půli odehráli. Ze začátku druhé půle se vytáhnul brankář hokejových mistrů Jan Horáček proti šanci jednoho z domácích borců. Bohužel však nestačil na střelu pod břevno, kterou na jeho bránu vyslal v 50.minutě hráč jesenického týmu, čímž srovnal stav zápasu na 1:1. Po vyrovnávacím gólu domácí ožili a sevřeli Slavii na jejich půlce. Poté ovšem jeseničtí špatně rozehráli a jejich chybu mohl potrestat Milan Kopecký, který svoji střelu poslal těsně vedle levé tyče. Domácí svůj tlak využili v 57.minutě, kdy jesenický hráč vymetl „pavučinku“ Horáčkovy svatyně – 2:1.

Slávisté pak hru srovnali a dostali se i do gólových šancí. V 61.minutě poslal svůj střelecký pozdrav brankáři domácího celku Martinec a o minutu později trefil opět Patrik Martinec šibenici a srovnal stav utkání na 2:2. Slávisté poté ožili, dostali se do tlaku a měli hru pevně ve svých rukou. Svoji převahu vyjádřili dvěmi brankami během dvou minut. Nejprve se v 71.minutě prosadil Jakub Klepiš, když obešel obránce i brankáře a bez problému vsítil třetí gól červenobílých barev a pak v 73.minutě dal čtvrtou branku kanonýr zápasu David Hruška, když centr z pravé strany napálil hned „z první“ – 2:4. Po této gólové smršti mistři z Edenu už kontrolovali hru a jesenický tým již k ničemu vážnému nepustili.

Slávisté začali hrát pro diváky kombinační hru na jeden dotek, se kterou se snadno dostávali do šancí. Nejdřív v 83.minutě protáhnul domácího brankáře přízemní střelou k levé tyči Petr Kadlec a o minutu později poslal Petr Jaroš svoji střelu těsně na břevno. K náznaku šancí se dostala i Jesenice, ale „obranář“ Milan Antoš těmto náznakům zabránil, když byl vždy ve správný čas na správném místě. Na tyto náznaky odpověděl vzápětí Milan Kopecký, když unikl po levé straně hřiště a z těžkého úhlu orazítkoval levou tyč brankové konstrukce domácích. Poslední šanci zápasu měl střelec David Hruška. Hruška si obhodil z levé strany jesenického obránce a vystřelil, ale jeho ránu brankář domácích lapil do své náruče.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího se spustil potlesk polozaplněné tribuny jesenického stadionku. Publikum děkovalo hráčům za předvedený fotbal a pěkné zpříjemnění pondělního podvečera. Poslední možnost vidět hokejové mistry na zeleném trávníku budou mít fanoušci možnost ve čtvrtek v Radošovicích v zápase s domácími Říčany.

Sestava Slavie: Jan Horáček – Michal Sup, Milan Antoš, Jan Novák, Dominik Graňák – Lukáš Hronek, Patrik Martinec, Petr Kadlec, Milan Kopecký, Radek Dlouhý – David Hruška, Jakub Klepiš, Petr Jaroš (Slavia hrála samozřejmě v jedenácti, dva hráči vždy odpočívali na střídačce.)

Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video