Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.1.2017

Slávisté v Havířově neměli den, ze Slezska se vrací bez bodů

42. kolo, středa 18.1.2017, Havířov - Slavia
Havířov
7:1
3:0, 2:1, 2:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Maruna (Kurovský), 17. Štumpf (Krisl, Hubáček), 20. Kanko, 32. Maruna (Kalus, Kotala), 37. Maruna (L. Doudera), 43. Petran (Hubáček), 46. Kanko (Štumpf, Kalus) – 22. Knot (Pohl, P. Beránek). Rozhodčí: Trombik – Adamec, Konvička. Vyloučení: 6:4. Využití: 3:0. Diváci: 1810. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

Sestavy

Havířov

Šafránek – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl (A), D. Seman (C), Holomek, Staněk, Dudek – Kanko, Hlinka, Kalus – Štumpf, Hubáček, Dvořáček – Kotala, Maruna, Kurovský – Rác, Haas (A), Gřeš.

Slavia

Frodl (21. Polívka) – Pohl, J. Novák (A), Bača, J. Holý, Knot (C), A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Šafránek (A), P. Beránek – Schleiss, Kubica, Endál – Rys, Šagát, Krliš – Šmerha, J. Müller, Tejral.

Sešívaným hokejistům se duel na ledě Havířova vůbec nevydařil a slezskému celku z chvostu ligové tabulky podlehli vysoko 1:7. Pražané doplatili především na špatnou koncovku a neproměněné přesilovky. Zatímco domácím vycházela jedna akce za druhou a po první části vedli o tři branky, slávisté nedokázali takřka žádnou z velkých šancí přetavit v gól. AZ využil toho, že Slavia nebyla ve své kůži, vrchovatě. V dalším průběhu zápasu přidal další čtyři trefy a vyprovodil červenobílé mužstvo ze své arény bez zisku jediného bodu.

Pokud by to bylo jen trochu v jejich silách, snažili by se slávisté výsledek zápasu s Havířovem vymazat z povrchu zemského. Domácí totiž dokázali Pražany dokonale zaskočit už v první dvacetiminutovce. Přestože se začátek duelu nesl ve vlažnějším duchu s minimem šancí, byli to právě hráči AZetu, kdo otevřel skóre. V 9. minutě nabil Kurovský do levého kruhu Janu Marunovi, který rychlou přízemní střelou propálil Frodla.

Na druhé straně mohl vyrovnat Knot. Šikovnou teč ale Šafránek vytěsnil holí. Následně se v dobré pozici ocitl Šmerha. Velkou příležitost však promrhal, když netrefil poloodkrytou branku. V čase 16:39 úřadovali opět domácí. Ihned po buly vyzkoušel Frodlovu pozornost Kristl. Odražený kotouč se dostal k Danielu Štumpfovi, jenž zakončil akci úspěšným blafákem do bekhendu.

Aby toho na slávistické hlavy nebylo moc, dokonal dílo Havířova Petr Kanko. Jeho projektil zapadl ke vzdálenější tyči a Slezané se radovali ze třetího zásahu.

Slavia se vzpamatovala, AZ ji srazil dalšími góly

Do druhého dějství hosté vstoupili s výraznou změnou – v brankovišti sešívaných se místo Frodla objevil Polívka. A své spoluhráče okamžitě podržel. Nejprve zlikvidoval Gřešovu střelu, kterou ukryl do lapačky. Poté vychytal ve vyložených šancích také Marunu a Kurovského.

Slavia se i přes gólové manko statečně prala o lepší výsledek. Ve 22. minutě vrátil červenobílým naději Ronald Knot. Hostující kapitán využil výhodu přesilovky a slušnou dělovkou rozvlnil síť za Šafránkovými zády.

Následně musel havířovský gólman hasit nebezpečí před vlastní klecí. Proti Holého střele vytáhl skvělý zákrok betonem a poradil si i s Pohlovým pokusem z mezikruží. Neproměněné šance Slavii okamžitě hodně mrzely. Havířovští jim udělili lekci z produktivity a do sirény dvakrát překonali Polívku. V čase 31:59 využil skrumáže před slávistickou svatyní Jan Maruna. O pět minut později navíc zkompletoval vlastní hattrick, který zařídil po Douderově střele pohotovou tečí pod břevno.

Zvýšený tlak nepomohl, spršku střel Šafránek ustál

Oproti sešívaným, jež opakovaně zrazovala koncovka, šlapal havířovský gólostroj naplno i v průběhu závěrečné periody. Na pětibrankový rozdíl zvyšoval chvíli po přestávce Marcel Petran a svého spoluhráče napodobil za pár desítek vteřin také Petr Kanko. Prvně jmenovaný překonal Polívkou ranou od modré, druhý uklidil puk do slávistické klece povedenou dorážkou po Štumpfově střele.

Hosté v závěru sice ještě přidali plyn a tlačili se do útoku, ani akce dvojice Beránek-Jankovský, ani Novákova bomba a následná Šafránková dorážka gólem neskončily. Když se Kubicův pokus z 54. minuty zastavil o brankovou konstrukci, rozešly se celky z opačných pólů tabulky se šestibrankovým rozdílem.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov):„Nám jednoznačně prospělo vítězství na Kladně, které pozvedlo náladu v týmu. Soupeř nezačal špatně, ale naše první branka nám výrazně pomohla a my v situaci, kdy vedeme, umíme hrát. Samozřejmě musíme dál pracovat, abychom se odlepili ze spodních příček a naopak se blížili těm vyšším. Myslím, že pokud budeme hrát takto, každý soupeř v lize s námi musí počítat.”

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„ Havířov vyhrál zaslouženě. Ve druhé třetině ještě zápas vypadal vyrovnaně, ale další havířovské góly to definitivně rozhodly. Za stavu 3:1 jsme měli proměnit přesilovku a utkání by se vyvíjelo jinak. Zahráli jsme ji ale špatně a naopak dostali další gól. Soupeř si to pak hlídal a ještě navýšil skóre.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video