Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. ledna 2017

Obránce Pohl po prohře s AZetem: Soupeř trestal naše chyby, to rozhodlo

Hodit prohru za hlavu a připravit se co nejlépe na šlágr s Kladnem. Takový úkol by podle obránce Jana Pohla měli sešívaní začít plnit po utkání v Havířově, které pro červenobílý celek nedopadlo vůbec dobře. Příčinu porážky viděl jeden z asistentů na jediný gól Slavie hned v několika důvodech. „Udělali jsme individuální chyby, dostali góly ze střel po buly a nevyužili přesilovky,“ vyjmenovala slávistická čtrnáctka faktory, jež rozhodly o ztrátě všech tří bodů.

Na utkání s dvanáctým celkem tabulky nebudou slávističtí hokejisté rozhodně vzpomínat v dobrém. A pokud to jen trochu půjde, pokusí se ho úplně vytěsnit. Duel na druhé straně republiky se totiž stal skoro noční můrou. Přestože Slavia prohrála vysokým rozdílem, srazily ji spíš vlastní chyby a smůla, které se nakupily v jednu chvíli.

12
Tolikátou asistenci sezony si připsal Jan Pohl. V Havířově ani jeho bodový příspěvek k výhře nepomohl.

„Zápas se nám vůbec nepovedl, ale nebylo to tak, že by nás soupeř úplně přejel. Udělali jsme několik individuálních chyb, které Havířov potrestal. A to rozhodlo o výsledku,“ řekl o utkání s AZetem šestadvacetiletý Pohl.

Ten přidal i pohled na další faktory, jež sešívané stály body. „Pět ze sedmi branek jsme dostali ze střel po buly. Špatně jsme si rozebrali hráče a oni toho využili,“ prohlásil zklamaně. I když Havířov vedl po první třetině už o tři góly, vrhli červenobílí všechny síly do ofenzivy a díky své aktivitě se dočkali snížení.

„Dostal jsem dobrou nahrávku od Petra Beránka, ale domácí ihned napadali, tak jsem puk přehrál na Ronyho (Ronald Knot – pozn. redakce), který vystřelil a byl z toho gól. Nebyla to nijak nacvičená akce, sehráli jsme to rychle a spadlo to tam,“ okomentoval nejproduktivnější zadák sešívaných gólovou situaci, při níž zapsal do vlastních statistik asistenci.

Mohli jsme to dotáhnout, ale srazily nás naše chyby, ví Pohl

Vstřelená branka Pražany nakopla a z Šafránkovy svatyně se během pár minut stal notně ostřelovaný terč. Ani jednou však slávisté nezvládli dopravit puk za záda domácího gólmana. Nepomohla ani přesilovka po faulu Doudery. Havířovští oslabení naopak ustáli a pár okamžiků po vypršení trestu znovu skórovali.

„Hráli jsme přesilovku a nepodařilo se nám ji využít. Byla to chyba. Po jejím vypršení Doudera rychle skočil na led a hned nám dali gól, což nás dle mého také srazilo. Mohli jsme se dotáhnout na rozdíl jediné branky, ale to se nepovedlo. Vždycky nám o dva góly utekli a pak už řídili hru,“ popsal důležitý moment Pohl.

Stále se zvyšující manko už Slavia nesmazala a na zpáteční cestu si přibalila sedmigólový nášup. Z prohry se te´d musí pořádně oklepat. Už v sobotu totiž přivítá na vlastním ledě silné Rytíře. „Musíme zápas hodit za hlavu, dobře potrénovat a co nejlíp se na Kladno připravit,“ dodal sedmnáctibodový bek.

Autor Martina Kramerová, Darja Nytrová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více