Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.1.2017

Juniorka vyválčila bod, Dynamu podlehla po nájezdech

35. kolo, pátek 20.1.2017, Slavia - Pardubice
Slavia
3:4sn
2:1, 1:1, 0:1 - 0:0 - 0:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 9. Šteiner (Kohút, Matějka), 10. Kohút, 32. Matějka – 11. Kusý (Hoskovec, Faltys), 22. Dušek (Zídek), 57. Zídek (Faltys), rozh. náj. Dušek. Rozhodčí: Horák – Štětina D., Štětina J. Vyloučení: 7:6. Využití: Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 32. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

Sestavy

Slavia

Šorf – Zderadička, Krásný, Novák, Valík, Chvála, Rittig – Netolický, Furch, Heldák – Matějka, Kohút, Šteiner – Kučera J., Mareček, Šergl.

Pardubice

Klouček (Kulich) – Rudy, Faltys, Kučera L., Javůrek, Zukal, Žouželka – Roubal, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík, Kubišta, Kusý, Štefka, Zídek.

Sešívaní junioři prohráli na vlastním ledě v Edenu s pardubickým Dynamem 4:3 na nájezdy. Přestože Slavia v utkání po trefách Šteinera, Kohúta a Matějky třikrát vedla, dokázali hosté pokaždé srovnat skóre. Posledním zásahem z 58. minuty si navíc zajistili pokračování zápasu v prodloužení. V něm ani na jedné straně branka nepadla, a tak musely duel nakonec rozseknout hokejové penalty. Druhý bod pro mužstvo zpoza Kunětické hory získal díky úspěšné exekuci Dominik Dušek. Červenobílí tak v bitvě týmů ze spodní části tabulky vyválčilo pouze menší bodový zisk.

Kdo v Edenu nezastihl úvodní buly, nemusel se bát, že by o něco přišel. Hra byla v prvních minutách z obou stran poněkud vlažná a ani jedno z mužstev si nedokázalo vypracovat větší šanci, při níž by ohrozilo soupeřova brankáře.

Obrázek hry se změnil v polovině první dvacetiminutovky. V 9. minutě dostal do mezikruží dobrou přihrávku od Matějky z levé strany David Šteiner. Rozjetý forvard pobídku ihned zužitkoval, když rychlou střelou zápěstím propálil Kloučka.

O sedmdesát devět vteřin později se slávistická střídačka radovala znovu. Pardubickým obráncům ujel ve vlastním oslabení do samostatného úniku Dávid Kohút, který svou sóloakci zakončil krásnou dělovkou pod víko hostující svatyně.

Na druhé straně přišel vzápětí kontr s nálepkou snížení. V čase 10:35 projel mezi sešívanými obránci Denis Kusý a dostal puk za Šorfova záda povedeným bekhendem. Červenobílým jednobrankový náskok nestačil. Kloučkovu pozornost chtěl vyzkoušet střelou z úhlu Matějka, jeho pokus však zblokovala pardubická obrana. Tvrdou ranou od modré prověřil hostujícího gólmana také Heldák, maskovaný muž však vytěsnil kotouč betonem.

Sešívaní hájili náskok, chvíli před koncem přišel úder

Stupňující se aktivita Dynama vyvrcholila ve 22. minutě, kdy se Dominiku Duškovi podařilo vyrovnat. Hostující forvard dostal nahrávku ze středu hrací plochy a projektile z pravého kruhu dostal kotouč za brankovou čáru.

V dalším průběhu zápasu zaúřadoval slávistický David Matějka. Po střele od modré se ve skrumáži před brankou velice dobře zorientoval, uzmul pro sebe volný puk a doklepl ho až do sítě. Závěrečná část byla plná vyloučení, ani jeden z týmů ale nabízenou výhodu nevyužil. Dvě minuty před sirénou Slavia schytala studenou sprchu. Gólově se totiž potřetí prosadili hosté a dotáhli duel do prodloužení.

V nájezdech se štěstí přiklonilo k Dynamu

Prodloužení začalo z obou stran svižně. Slávistickou ofenzivu zastavil až faul, kvůli kterému musela sehrát oslabení. S ním si bravurně poradila a nenechala hosty skórovat. A protože od ní samotné nepřišel žádný úspěch úder, dospělo utkání až k nájezdům.

V nich se za Slavii trefil jen Dávid Kohút, Matějka a Šteiner byli neúspěšní. Kusý a Dominik Dušek své „penalty“ naopak proměnili a získali pro Dynamo bod navíc.

Hrálo se nahoru dolů, hokej se musel líbit, uvažuje forvard Matějka

I když slávistický útočník s osmičkou na zádech neuspěl při důležitém nájezdu, svému mužstvu k zisku bodů přispěl vrchovatou měrou. David Matějka totiž po celý zápas neohroženě dobýval pardubickou svatyni a v útočném pásmu hýřil aktivitou. Svou snahu zúročil ve 32. minutě, když vsítil vedoucí branku na 3:2.

„Byl to můj klasický gól. Odrazilo se to ke mně před bránou. Kluci mi to tam vypracovali, já plácnul do puku a naštěstí spadl do brány,“ popsal svou trefu osmnáctiletý junior.

Když už to vypadalo, že červenobílí seberou na domácím ledě Dynamu všechny body, utnul slávistické naděje na výhru v základní hrací době Zídek. „Vyrovnávací gól byl pro nás smolný. Byla to střela od modré čáry, se kterou se nedalo nic moc dělat. Pro nás to znamenalo velkou škodu,“ přemítal Matějka.

Po remízovém výsledku a bezbrankovém prodloužení přišly na řadu samostatné nájezdy. Jedním z neúspěšných exekutorů se stal právě talent ze Sušice. „Od začátku jsem věděl, jak chci nájezd zakončit. Ale už jsem netušil, že to bude tak špatně provedené,“ sypal si popel na hlavu.

Celkový pohled na prohraný zápas tak nebyl z jeho strany příliš optimistický. „Myslím, že to pro nás bylo smolné utkání. Měli jsme ho suprově rozehrané, vedli jsme 2:0 a 3:2 a nedokázali si to pohlídat. Soupeř nás dotáhl a závěrečné penalty už byla loterie.“ Zároveň ale dodal, že co se týče hry, musela se hrstka přihlížejících diváků hokejem bavit.

„Hra odsýpala, hokej byl rychlý nahoru dolů. Myslím, že to ladilo oku fanouška. Zápas pro nás jen neměl vítěznou tečku, to jediné chybělo,“ přidal Matějka na závěr.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha):„Dneska jsme zklamaní, protože jsme v zápase třikrát vedli a v podstatě jsme nechali soupeře vyrovnat po obrovské chybě dvě minuty před koncem. V prodloužení se nám povedlo dobře ubránit přesilovku čtyři na tři, ale v penaltách jsme dali jenom jeden gól a Pardubice dva. Mohli jsme získat dva nebo tři body, ale bohužel. Nakonec máme jen jeden. ”

Richard Král (HC Dynamo Pardubice):„Nechytli jsme začátek zápasu a Slavia byla prvních deset minut lepší. V Edenu je menší hřiště, kluci si na to chvíli zvykali. Slávisté výborně napadali a bruslili. Pak se to podle mě začalo vyrovnávat a druhou a třetí třetinu jsme, myslím, byli o trošku lepší. Remízový výsledek po základní části je podle mě spravedlivý. Nakonec rozhodly nájezdy, což je vždycky loterie. My máme hodně zraněných a nemocných hráčů, takže jsme se dvěma body v této sestavě spokojení.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více