Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. ledna 2017

Základní část jde do finiše, sešívaní zbrojí na Litoměřice

Slávisty čeká v příštím týdnu velmi náročná štace. Hned dvakrát zavítají v rámci zápasů WSM Ligy na venkovní led, poté soutěžní týden zakončí sobotním utkáním v Edenu. První zářez na pažbě budou chtít červenobílí udělat v litoměřické Kalich aréně, kde se představí v pondělí. Se Severočechy mají prozatím kladnou bilanci – ze tří předchozích střetnutí sezony odcházeli pokaždé jako vítězové. Poslední dva duely však Slavii nevyšly podle představ, Litoměřice si naopak zvedly sebevědomí vysokým triumfem nad Ústím a tvrdě bojují o předkolo play-off. Kdo se bude nakonec radovat z posledních tří bodů vzájemné minisérie?

44. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (58 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (73 b.)
105:104
Skóre
109:116
Jaroslav Kalla (7+22)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (16+14)
Lukáš Nedvídek (10 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (16 gólů)
Jindřich Barák (4+9)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (5+13)
Jaroslav Pavelka 93,49 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,49 %
Ústí - Litoměřice 0:5
Poslední zápas
Slavia – Kladno 2:3sn

4:1, 3:2 a 3:2. Takovými výsledky z pohledu Slavie skončila v letošním ligovém ročníku tři předchozí utkání s Litoměřicemi. Duel v 5. kole opanoval ostrostřelec Šafránek, který se na jasném vítězství podílel dvěma brankami.

O více než měsíc později vyloupili sešívaní Kalich arénu, v níž přehráli domácí celek díky úspěšnému prodloužení. Vítězství tehdy zajistil gólem Jan Holý, který v 63. minutě po samostatném úniku nekompromisně propálil Kacetla.

1+1
Takovou statistikou se mohli pochlubit Holý, Beránek a Endál v posledním zápase se Stadionem.

Jednadvacetiletý zadák byl vidět i v posledním měření sil na domácím ledě. K prosincové výhře v Edenu totiž pomohl brankou a asistencí. Další trefy přidali Beránek a Endál, již si rovněž připsali do statistik po dvou kanadských bodech.

Sešívaní dvakrát klopýtli, Stadion je na koni

Nálada v kabině Slavie ale momentálně není nejlepší. Červenobílí totiž poslední dvě utkání prohráli. Porážka od Kladna mrzí o to víc, že Pražané po většinu zápasu vedli o dva góly. Rytířům se však podařilo srovnat a díky vítěznému nájezdu Petra Tona oslavit zisk dvou bodů.

Litoměřicím naopak narostl hřebínek, v severočeském derby se sousedním Ústím zostudili mužstvo zpoza Střekova pěti trefami a připsali do tabulky pravdy tři body. Pavelka navíc udržel čisté konto a Stadionu tak vzrostlo sebevědomí hned na několika frontách.

Slavia se v duelech se Stadionem pokaždé radovala z výhry. Odehraje se i další děkovačka ve vítězném duchu?

Pro litoměřický tým má v závěru základní části každý bod cenu zlata. Stadion drží v pořadí soutěže desáté místo, které zaručuje postup do předkola play-off. Od sedmé do desáté příčky je tabulka WSM Ligy hodně našlapaná, domácí si tak mohou svou pozici ještě vylepšit. Nebo výchozí pozici ztratit, z nižších pater totiž na Severočechy dorážejí Benátky a Havířov. A každou šanci a zaváhání budou chtít využít.

Červenobílí si chtějí především udržet slušné čtvrté místo a o body se tak budou prát zuby nehty. I proto, aby si udobřili rozpolcené fanoušky. Utkání bude i soubojem gólmanů, ve statistikách procentuální úspěšnosti mají Frodl a Pavelka vysoká čísla a patří mezi pět nejlepších brankářů soutěže.

Podaří se Slavii odčinit dvě porážky, nebo je rozjetý Stadion dokáže zastavit? Duel 44. kola se hraje v moderní Kalich Aréně od 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více