Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. ledna 2017

Musíme se oklepat a myslet na výhru, velí po ztrátě s "kališníky" Polívka

I když si sešívaný gólman Patrik Polívka připsal v zápase s Litoměřicemi řadu výborných zákroků, kterými po celý zápas pomáhal tlumit ofenzivní snahy soupeře, na vítězství pražského celku ani jeho výkon nestačil. Podle maskovaného muže, jenž v brance na venkovní duel vystřídal Dominika Frodla, mohou červenobílí žehrat především na slabší přesilovky a koncovku. Právě ty jim totiž na základě jeho slov v Kalich Aréně srazily vaz. „Škoda, že jsme nevyužili přesilovky. Měli jsme jich docela dost. Musíme na nich zapracovat,“ prohlásila slávistická pětatřicítka.

„Bylo to vyrovnané utkání. Byly šance na obou stranách a oba týmy mohly jít do vedení. V prodloužení jsme měli nějaké gólovky, ale neproměnili je, což je škoda. V nájezdech mi tam spadly dva góly a prohráli jsme,“ popsal průběh duelu z celkového pohledu dvaadvacetiletý brankář.

Ačkoliv si sešívaní dokázali hned v úvodní třetině zápasu s „kališníky“ vypracovat jednogólový náskok, první třetina z jejich strany až tak vyvedená nebyla. Severočeši jim totiž darovali jako na stříbrném podnose výhodu dvou přesilovek. Ani jednu z nich však Slavia nevyužila.

„Trenér nás po první třetině moc nepochválil. Trochu zvýšil hlas a myslím si, že jsme se v dalším průběhu utkání zvedli. Bohužel jsme ale inkasovali,“ řekl Polívka o přestávkovém dění v kabině i následujících událostech na ledě.

29
Tolik úspěšných zákroků si připsal Patrik Polívka v Litoměřicích. V základní hrací době pustil jen jeden gól.

Vyrovnávací branka zkušeného mazáka Radka Pilaře ze 30. minuty byla zároveň posledním gólem, který diváci na slušně zaplněném zimním stadionu viděli v základní hrací době. Slavia sice mohla těžit z dalších čtyř faulů soupeře, stejně jako v úvodní periodě je ale nepřetavila v žádnou trefu. A v nájezdech přišel trest, vítěznou „penaltu“ si totiž připsali domácí.

„Byla škoda, že jsme nevyužili přesilovky, měli jsme jich docela dost a musíme na nich ještě zapracovat,“ přiznala dvaadvacetiletá akvizice z Plzně.

Podle jejích slov musí sešívaní třetí prohru v řadě hodit za hlavu. Zároveň ale předchozí prohru s Kladnem bere jinak než ty zbylé dvě s Havířovem a Litoměřicemi.

„Dneska to nevyšlo za tři body, i když to tak mohlo dopadnout. My se musíme oklepat, nemyslet na to a příští zápas myslet na výhru. Pro nás už to sice bylo třetí prohrané utkání, ale minulý zápas se podle mě nedá počítat. Předváděli jsme krásný hokej a zisk jednoho bodu s Kladnem je vždycky cenný. Letos je liga hrozně vyrovnaná. Každý může prohrát s každým a hodně týmů to dokazuje.“ uvedl Polívka.

Já jsem s modelem spokojený. A myslím, že i Frodo, říká Polívka

Rozpovídal se i o tom, jak mu vyhovuje rotace v brankovišti, kde se mění se slávistickým odchovancem Frodlem. „Já jsem spokojený. A myslím si, že i Frodo (Dominik Frodl – pozn. redakce). Každý gólman si potřebuje odpočinout. Když se mu daří, tak samozřejmě odchytá pár zápasů, ale aby byl v brance celou sezonu, to už snad nikde na světě nefunguje.“

O další body bude Slavia bojovat na Vysočině, kde se ve středu střetne s Jihlavou. A Polívka zauvažoval také nad tím, jak umíchat co nejlepší koktejl, který by získal nálepku vítězství.

„Určitě musíme zlepšit disciplínu, protože jsme hodně vylučovaní. Silné týmy mají na přesilovky ty nejlepší hráče, kteří to pak dovedou potrestat. A také bychom měli začít proměňovat víc šancí,“ uzavřel.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více