Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
25. ledna 2017

Sešívaní a hokejová klišé: Jiří Rys a Martin Kadlec

Je tolik věcí, které se o hokejistech obecně prohlašují: Berou nesmyslně velký plat, chodí jen s modelkami a podobně. Jiří Rys a Martin Kadlec se jako první podrobili výslechu a pokoušeli se najít odpovědi na neobvyklé otázky. „Lidi si myslí, že když někam jdeme, tak se kolem nás stále točí holky, nepřijde mi to tak,“ říká například Rys. A jaké další předsudky, lži nebo charakteristické vlastnosti hráči o sobě samých našli?

„Chlapi, máte ještě chvilku na pár otázek?“ Dobíhám na poslední chvíli do auta směřující dvojici Jiří Rys, Martin Kadlec. Rozhovor jako obvykle není problém, a tak můžeme začít. Oba hráče ale tentokrát čekají mnohem složitější otázky, než je klasické hodnocení zápasu nebo popis rozhodující branky.

„Nejčastější věta, kterou slyší hokejista? Tak záleží od koho. Od trenéra je to asi, že musíme makat celých šedesát minut,“ odpovídá po krátkém přemýšlení útočník Rys. Jeho kolega Kadlec na něj okamžitě navazuje: „Když beru v potaz jenom ty slušné věty, tak nejčastěji slyším nějakou výčitku, co jsem udělal špatně,“ směje se.

Každý hráč vloží do celého utkání všechny své síly, někdy ale ani to nestačí a zkrátka se prohraje. Co po porážce hokejisté slyší nejméně rádi? „Bylo to dobrý, ale měli jsme smůlu,“ vypálí okamžitě Rys. Kadlec také odpovídá téměř bez váhání: „Mohlo to být lepší.“ Zatím oba borci odpovídají poměrně jistě, zapeklitější otázky je ale teprve čekají.

Nejsme žádné primadony, ale tvrdí chlapi

Předsudků o hokejistech je spousta, Rys i Kadlec se ale tentokrát po delším přemýšlení shodují: „Lidi si myslí, že když někam jdeme, tak se kolem nás stále točí holky, nepřijde mi to tak,“ říká Rys. „Jo, musím souhlasit s Jirkou,“ přikyvuje Kadlec.

A jaká je vůbec největší lež, která se o hokejistech tvrdí? Další váhání utne opět Rysova odpověď: „Že bereme hrozně velký peníze.“ Kadlec si zase všímá rozdílu mezi hokejisty a kolegy z fotbalu: „Jirka má pravdu s těmi penězi, to bývá výjimečně. Rozhodně ale nejsme takové primadony, jak spousta lidí tvrdí. Opravdu nejsme žádní stylisti jako fotbalisté,“ myslí si.

Poslední otázka už mnoho potíží oběma zpovídaným nenadělala. „Co se o nás říká a je to pravda? Že jsme tvrdí chlapi,“ míní Rys a Kadlec očividně souhlasí: „Jojo, přesně tak, nejsme žádní posránkové,“ uzavírá.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video