Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
29. ledna 2017

Snajpr Schleiss po výhře: "Nahoře" asi někdo viděl, že se snažíme jak blázni

Jednou z hlavních postav sobotního dramatu s Třebíčí byl sešívaný útočník Jan Schleiss, který se na výhře nad Horáckou Slavií podílel jednou brankou a dvěma asistencemi. Povedené odpoledne korunoval trefou v nastavení zadák Pohl. Na rozhodující zásah mu nahrála právě červenobílá dvacítka. Slávističtí fanoušci tak mohli na domácím ledě v Edenu oslavit po úspěšně sehraném prodloužení dvoubodový zisk.

Sešívaní hokejisté prohrávali v sobotním duelu WSM Ligy proti soupeři z Vysočiny už 0:2, díky bojovnosti a nasazení však dokázali duel vyrovnat a v nastaveném čase zcela otočit výsledné skóre. „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Jsme rádi, že jsme utkání otočili, protože tam z naší strany byla spousta šancí, které jsme neproměnili. Už by to bylo hodně smolné, kdybychom zase prohráli. Výhra nám určitě pomůže. Tlačí se na nás soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi, takže ty body jsou hodně důležité,“ zhodnotila výhru jedna z hvězd střetnutí.

1+2
O tolik gólů a asistencí si Schleiss vylepšil vlastní statistiky Jan Schleiss v zápase s Třebíčí.

I když si slávistická letka vypracovala v první periodě množství šancí, do šatny odcházela s jednogólovým mankem. „V kabině jsme si řekli, že musíme hrát pořád stejně a začít proměňovat šance, protože to je základ všeho. My si jich sice vytvořili hodně, ale bohužel. Oni jednou vystřelili na bránu a spadlo jim to tam,“ popisoval červenobílý nezdar v koncovce Schleiss.

Podle sešívané dvacítky dokázala Třebíč domácí mužstvo dostat pod tlak hlavně na polovině hrací plochy. „Hostující mančaft dobře bránil ve středním pásmu a nenechal nás jen tak projít. Na druhou stranu se snažil o rychlé kontry po našich ztrátách puku,“ popsal, v čem Horácká Slavia Pražanům nejvíc zatápěla.

Ani účinný způsob obrany však protivníkovi z Vysočiny nezaručil úspěch. Červenobílí se zběsile hnali do útoku a jen nepřesná muška a neprůstřelný Vejmelka držely hosty nad vodou. Smůlu ale Vršovičtí zahnali při přesilovkách, které jim vyšly na výbornou a zajistily důležité trefy.

„Tentokrát jsme do přesilovek dostali větší klid. Přišel mezi nás Václav Pletka a bylo to hned trochu jiné. Asi jsme měli i větší klid na hokejce a dařilo se nám v nich,” řekla akvizice z Plzně.

„ Asi jsme si to vybrali předtím, kdy jsme měli spoustu šancí. Pořád jsme bušili na jejich bránu a nedařilo se nám tolik zakončovat. Asi to tam nahoře někdo viděl, že se snažíme jako blázni, a nakonec nám to tam napadalo,“ uvažoval Schleiss.

Pletka s Půhoným hráli dobře, zapadli i v kabině, hlásí Schleiss

Právě jím zmiňovaný zkušený forvard Pletka se stal společně s Jiřím Půhoným novou posilou Slavie a zápas s Třebíčí byl jeho opětovným debutem v sešívaném dresu. „Myslím, že oba hráči zapadli úplně v pohodě. Venca už je starší hráč, který má řadu zkušeností. Jeho přítomnost na ledě byla určitě znát. Jirka Půhoný hrál taky dobře. I v kabině naprosto bez problémů,“ ujistil Schleiss.

Na pondělní zápas v Mostě se tak Slavia vydá v dobrém rozpoložení. Přesto na ni nečeká nic lehkého. Severočeši na tom jsou sice v tabulce o poznání hůř, věhlasnému soupeři ale budou chtít řádně znepříjemnit cestu za třemi body. „Nikdy nevíte, i když je soupeř dole, jak to utkání bude vypadat. Takové týmy jako Most dokážou hodně kousat. Ale když budeme hrát stejně jako v sobotu, tak bychom měli porazit každého. Když ten tým šlape, měl by body uhrát,“ uzavřel dvaadvacetiletý snajpr.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více