Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. ledna 2017

Další tým z chvostu tabulky. Uspějí sešívaní proti Kadani?

Slávisté v poslední době pořádně brnkají svým fanouškům na nervy. Z posledních šesti zápasů vyhráli jen jediný, a to v domácím prostředí proti Třebíči. V minulém kole však museli červenobílí skousnout překvapivou porážku na ledě posledního Mostu. Pátá Horácká Slavia tak ztrácí na tu pražskou už jen pět bodů a boj o výhodnou pozici pro play-off se rozjíždí naplno. Povede se Pražanům v Edenu udolat houževnatou Kadaň a zapsat na své konto důležité tři body?

48. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Trhači Kadaň

Porovnání týmů
4. místo (77 b.)
Postavení v tabulce
13. místo (52 b.)
117:127
Skóre
109:144
David Šafránek (16+14)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Kůs (9+30)
David Šafránek (16 gólů)
Nejlepší střelec
Darek Hejcman (12 gólů)
Jan Pohl (6+15)
Nejproduktivnější obránce
Jakub Trefný (3+16)
Dominik Frodl 94,23 %
Úspěšnost brankářů
Jan Strmeň 92,26 %
Most - Slavia 4:2
Poslední zápas
Kadaň - Kladno 2:3p
2:1
Taková je vzájemná bilance Slavie a Kadaně v letošní sezoně

Bilance vzájemných zápasů červenobílých a Trhačů v letošní sezoně vyznívá lépe pro Pražany. Ti nejprve v září udolali Kadaň na jejím ledě v prodloužení a přivezli do Prahy dva body. O rozhodující trefu se v nastaveném čase postaral produktivní obránce Pohl.

V Edenu už Slavia nenechala nic náhodě. Po velmi dobrém výkonu a gólech Ryse, Jankovského a Bači brala tři body za výhru 3:1. Diváci tehdy viděli na vršovickém zimáku útočnou podívanou, o čemž svědčí i poměr střel 49:35.

V posledním utkání před Vánoci ale ukázali Kadaňští, že jsou na svém ledě hodně nepříjemným soupeřem. Nedovolili totiž sešívaným ani gól. Sami naopak vstřelili dva a připsali si důležité body do boje o záchranu.

Trhači bojují o udržení, v posledních zápasech se jim ale daří

Trhači v posledním zápase zatopili na domácím ledě kladenským Rytířům

A Trhači se budou urputně prát o body i ve čtvrtém vzájemném zápase. Na poslední Most mají sice náskok dvanácti bodů, nebylo by ale moudré sázet na náhodu. Mostečtí totiž umí na konci sezony pořádně zabrat.

Kadaň navíc chytila v posledních zápasech formu. Nejprve vyloupila Havířov, odkud si po skvělé prostřední dvacetiminutovce odvezla všechny tři body za výhru 5:2.

A v minulém kole dokázali Kadaňští potrápit na svém ledě kladenské Rytíře, které okradli o bod. V utkání přitom domácí vedli, po dvou bezbrankových třetinách ale nakonec dospělo klání do prodloužení, v němž zachránil hosty Burger.

Sešívaní chtějí napravit překvapivou porážku

To Slavia nezažila v posledním kole nic příjemného. Sešívaní sice na ledě posledního Mostu vedli, ve třetí třetině je ale dvěma brankami sestřelil Martynek a Pražané překvapivě odjeli z města na severu Čech s prázdnou po prohře 2:4.

Červenobílým se tak poněkud zkomplikoval plán na udržení výhodné čtvrté příčky. Pátá Třebíč totiž na Pražany ztrácí už jen pět bodů, a tak potřebují slávisté nahnat body, kde to jen půjde. A kde by to mělo jít lépe než na domácím ledě?

Úvodní buly utkání mezi pražskou Slavií a kadaňskými Trhači bude vhozeno ve středečních 18:00. Přijďte pomoci sešívaným do Edenu v boji o výhodné postavení pro play-off!

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více