Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.2.2017

Vysoká výhra nad Táborem, mladší dorost nasázel osm branek

D19, úterý 21.2.2017, Slavia - Tábor
Slavia
8:2
3:0, 4:0, 1:2
Tábor

Branky a nahrávky: 6. Janča (Křenek), 13. Labuzík (J. Srdínko, Janča), 20. Labuzík, 28. Kižlin (Moravec, Janča), 31. Vojinovič (Palát, Švec), 36. Petrák (Kižlin, Kubánek), 40. Vojinovič (Švec, Burda), 55. Labuzík (Janča) – 49. Ledecký, 53. Pánek (Máca, Slabý). Rozhodčí: Velčovský – Marek, Žídek. Vyloučení: 6:2, navíc Hovorka (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. Diváci: 46. Střely na branku: 57:26. Průběh utkání: 7:0, 7:2, 8:2.

Sestavy

Slavia

J. Němeček – J. Srdínko, Hovorka, Čapka, D. Kučera, Moravec, Mareček, Palát – Labuzík, Křenek, Janča – Kižlin, Petrák, Kubánek – Burda, Vojinovič, Švec

Tábor

Baloun (30. Bartoň) – Pavlát, Čížek, Pánek, Šedivý, Hubata – Knobloch, Ledecký, Slabý, Máca, Lang, Matoušek, Pauš, Duda, Berka, Kovařík, Petřík

Sezóna se blíží ke svému konci, slávistickým mladším dorostencům zbývá necelých čtrnáct dní do posledního zápasu. Před závěrečnými duelu si červenobílí zlepšili sebevědomí, když na svém ledě bez problémů přejeli poslední Tábor. Dvě třetiny byli jasně lepší a soupeři nedovolili téměř nic, ve třetím dějství sice trochu polevili, v klidu si ale pohlídali vysoký náskok.

Přestože Tábor je od začátku sezóny na posledním místě a body sbírá jen výjimečně, slávistům se proti němu na svém ledě příliš nedařilo. V základní části přetlačili Jihočechy jen těsně o gól, v prvním duelu v nadstavbové fázi dokonce vyhráli až po prodloužení. V celkově třetím domácím utkání se stejným soupeřem červenobílí konečně ukázali svoji sílu a od začátku duelu dominovali.

Domácím netrvalo příliš dlouho, než se dostali do vedení. Už v 6. minutě se za brankou uvolnil Křenek a rychle našel osamoceného Jakuba Janču, který se s klidem trefil do odkryté klece. Zanedlouho se Pražané radovali z další trefy, když dobrý pokus Srdínka od modré doklepl do sítě z hranice brankoviště Tomáš Labuzík.

V momentě, kdy už téměř všichni čekali na závěr první periody, si kotouč vzal Tomáš Labuzík, najel si do útočného pásma a parádní ranou pod horní tyčku navýšil vedení. Sešívaní nepolevili ani ve druhé dvacetiminutovce a pokračovali v tlaku. Další trefu si sice schovali až do 28. minuty, kdy si střílenou přihrávku Dávida Kižlina srazila táborská obrana za záda vlastního brankáře, následně se prosadili ještě třikrát.

V polovině utkání vyslal Palát povedenou žabičkou do velké šance Pavle Vojinoviče, ten si počkal na pohyb gólmana a po parádně provedené kličce zasunul puk za bezmocného brankáře.

Zřejmě nejhezčí gól si připsal Martin Petrák, který stál na konci rychlé kombinace na jeden dotek celého druhého útoku červenobílých. Do druhé přestávky stihli domácí ještě jednu branku, Pavle Vojinovič si z rohu nabruslil až do středu útočného pásma a zacílil přesně mezi Bartoňovy betony.

Ve třetí části bylo znát, že slávisté z vysokého nasazení trochu slevili, a tak si i Tábor dokázal vypracovat nebezpečné příležitosti. Tu první využil Filip Ledecký, který vystihl špatnou rozehrávku a nikým nehlídaný se dostal až před Němečka, kterého prostřelil mezi betony. O chvilku později se hosté radovali ještě jednou, Vojtěch Pánek se natlačil před obránce a prostřelil gólmana.

Poslední slovo však měli sešívaní, Tomáš Labuzík vyslal od modré čáry velmi povedenou ránu. Ta prolétla kolem překvapeného brankáře a puk se zastavil až v pravém horním rohu hostující klece. Pro mladého slávistu to bylo první třígólové utkání v sezóně.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Za první dvě třetiny můžu kluky pochválit. Předvedli výkon, který bychom od nich rádi viděli častěji a se kterým jsme spokojení. Ve třetí části přišla menší ztráta koncentrace a kvůli naší nedisciplinovanosti jsme soupeři darovali několik možností na skórování. Jsem rád, že jsme i přes to zápas zvládli bez větších problémů.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více