Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. února 2017

Už v pátek začíná play-off staršího dorostu, slávisté míří do Jihlavy

O víkendu nás čeká pět zápasů mládežnických kategorií. Starší dorost se probojoval do vyřazovacích bojů, které odstartují už tento pátek a v hned v sobotu se bude hrát druhý osmifinálový duel. Junioři a mladší dorostenci budou v závěru sezóny bojovat o důstojný závěr, obě kategorie totiž nějakou dobu už neamjí žádnou šanci na play-off. Junioři vyrazí do západních Čech, kde se střetnou s Karlovými Vary a Plzní a mladší dorost na domácím ledě přivítá Kometu Brno.

Junioři

Slávistickým juniorům patří předposlední místo před Olomoucí, přesto se jim v poslední době daří. Aktuálně totiž drží třízápasovou sérii výher, nejdříve si doma vyšlápli na Litvínov, následovalo vítězství v prodloužení nad Chomutovem 2:1 a zatím naposledy přetlačili po samostatných nájezdech i Kladno 6:5.

23.2. HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha

V pátek vycestují junioři do lázeňského města, proti tamní Energii se jim v letošní sezóně ale absolutně nedaří. Ve všech třech předchozích střetnutích se museli Pražané Západočechům sklonit. Postupně s nimi prohráli 0:4, 2:4 a 3:4. Přesto se Karlovarští nachází v tabulce s 37 body jen těsně před slávisty, kteří je i díky současné formě mohou ještě předstihnout.

25.2. HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

O den později se junioři potkají s dalším západočeským soupeřem. Plzeňští patří k nejlepším týmům juniorské extraligy a s 82 body okupují druhou příčku. Je nutné dodat, že vedoucí Třinec má stejný počet bodů. Sešívaní ve třech předchozích zápasech vybojovali s Plzní dva body za dvě prohry v prodloužení. V paměti stále mají asi nejbláznivější zápas sezóny, kdy červenobílí na ledě soupeře vedli už o pět branek, jenže Plzeň dokázala sedmi góly skóre o otočit. Ani tohle ovšem nebylo vše a Pražané ještě v závěru stihli srovnat a vydolovat alespoň bod.

Starší dorost

24.2. a 25.2 HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha

Starší dorost je v letošní sezóně bezpochyby nejúspěšnějším sešívaným mládežnickým týmem. V nevyzpytatelné nadstavbové části vybojovali místo mezi nejlepší šestnáctkou a tedy i účast v play-off. Nakonec postoupili z celkově čtrnácté příčky a narazí na třetí Jihlavu.

Papírově by měla mít zřejmě lehce navrch Dukla, červenobílí ovšem nechtějí odejít s prázdnou. Slávističtí mladíci totiž mají výbornou formu, ze čtyř posledních utkání třikrát vyhráli a proti Vítkovicím vybojovali bod za prohru v prodloužení. O den později si vyšlápli na Havířov, který přejeli 5:0 a skvěle se naladili na play-off.

To Jihlava se svým závěrem nadstavbové části nemohou být vůbec spokojeni, ze sedmi duelů zvítězili jen jednou a v posledním kole jim pomohla velká chyba pražské Sparty, který do utkání nasadila hráče s dvěma vyššími tresty. Dukla tenhle zápas sice prohrála, díky kontumaci však získala tři body, díky kterým se posunula až na třetí místo v tabulce.

Mladší dorost

26.2. HC Slavia Praha – HC Kometa Brno

Mladší dorost má před sebou poslední tři zápasy sezóny, ten nejbližší odehraje na svém ledě proti Kometě. Ta stále ještě bojuje o postup do play-off s Libercem, a tak se dá očekávat, že nebudou chtít odjet z Prahy s prázdnou. Slávistům se ale začalo dařit a po přesvědčivé výhře nad Mladou Boleslaví sice podlehli silným Pardubicím, následně ovšem přišla vysoká výhra nad posledním Táborem, který rozdrtili 8:2. Červenobílí tak touží navázat na dobré výkony a připsat si další body.

Autor David Mencl, Vojtěch Šeliga
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více