Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. února 2017

Nejvyrovnanější série? Play off startuje domácím dvojzápasem s Třebíčí

Na tuhle chvíli červenobílí příznivci čekali. Vyřazovací boje konečně startují. Čtvrtá pozice ze základní části sešívaným zajistila lepších výchozí postavení a vypjaté čtvrtfinálové boje odstartují v Edenu! Co jim výhoda domácího prostředí přinese a s jakým skóre se bude cestovat na Vysočinu, to odhalí následující dny. Buďte u toho!

1. kolo play off: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů (po základní části)
4. místo (88 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (81 b.)
128:134
Skóre
135:144
David Šafránek (17+14)
Nejproduktivnější hráč
David Dolníček (10+27)
David Šafránek (17 gólů)
Nejlepší střelec
Richard Kristl (19 gólů)
Jan Pohl (6+15)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (7+15)
Dominik Frodl 94,21 %
Úspěšnost brankářů
Pavel Jekel 91,77%
Slavia – Prostějov 2:1sn
Poslední zápas
Třebíč – Ústí nad Labem 3:2

Základní část je minulostí. Sešívaní ji znovu zakončili mezi nejlepší čtveřicí týmů. Na dosavadních výsledcích by rádi stavěli i v následujícím průběhu sezony. „Pro mě výsledky i hra, vyjma přesilovek, oslabení a podobných specifických věcí, byly až nadmíru pozitivní,“ uvedl trenér Razým s ohledem na události, kterými si klub prošel v říjnu tohoto roku.

Další fáze sezony znamená i méně příjemné změny. O hráče, které si extraligové celky stáhly zpět, se už trenér Razým opřít nemůže. „Lukáš Endál bude pokračovat v Havlíčkově Brodě. Kdo nastoupí po 15. únoru v extralize, už nemůže hrát naši soutěž, což se teď týká Honzy Schleisse, protože Plzeň si ho stáhla zpátky,“ řekl lodivod slávistické střídačky. Teoreticky jsou v tomto smyslu „ohrožení“ i Martin Bača nebo Petr Beránek (oba z Hradce).

Dokud si zmíněné dva borce nepřetáhne jejich mužstvo zpět, mohou stále bojovat se sešívanými. Oba tak za sebou mají třeba třídenní soustředění ve Štiříně, které celý tým absolvoval na začátku týdne. Před ním několik Pražanů trápilo lehké nachlazení, do play off už snad bude šestice hráčů s Dominikem Frodlem v pořádku. Vypjaté boje o postup do semifinále by pro ně mohly být slušnou motivací…

Těžký soupeř. Doma chceme hodně střílet a napadat, říká Beránek

Nejvyrovnanější série. Alespoň dle papírových předpokladů bychom se tak mohli dívat na střetnutí mezi oběma Slaviemi. Třebíč do vyřazovacích bojů vyráží z páté pozice. Tým z Vysočiny vzešel jako vítěz ze skupiny pronásledovatelů sešívaného klubu, na Pražany Horáci ztratili sedm bodů.

Radim Zohorna je Třebíči platný především v přesilových hrách. Kolik zápasů ve čtvrtfinále urostlý mladík stihne odehrát, než ho Kometa povolá zpět?

Sešívaní příznivci mohou před play off naříkat nad odchodem Endála se Schleissem, bez ztrát do vyřazovacích bojů ale nepůjde ani tábor hokejistů z Vysočiny.

Petra Mrázka, Matěja Pekra a Tomáše Bartejse už v sestavě trenéra Martina Sobotky neuvidíme. V ohrožení je i čtvrtfinálová účast dvou mnohem větších a pro třebíčský postup významnějších jmen.

Roman Erat už od začátku ledna laboruje se zraněním, otazník visí i nad účastní Radima Zohorny, kterého by si mohla stáhnout brněnská Kometa.

Erat by měl být pro play off připraven, stejně jako by Zohorna měl alespoň na úvod série v Třebíči setrvat. Brněnský borec je rozdílovým hráčem v přesilových hrách (nejúspěšnější střelec mužstva v početní převaze), Erata zase můžeme považovat za tvůrce přesilovkových kombinací.

2:2
Vzájemná bilance Třebíče a Slavie. Vždy se dosud radoval domácí celek, i když se Pražané na body nadřeli víc.

Nepříliš oblíbený soupeř. I tak by se na základě výsledků základní části dalo mluvit o Horácích. Ti urvali oba doma hrané zápasy (5:2 a 2:0), ani v Edenu ale nenechali body zadarmo a vždy si alespoň část lupu uzmuli. Pražané oba zápasy vyhráli 3:2 v prodloužení (jak v rámci dvacátého, tak i šestačtyřicátého kola). Dokáží sešívaní znovu těžit z výhody domácího prostředí?

Úvodní dva čtvrtfinálové souboje uvidí vršovický Eden už tuto neděli (17.30) a pondělí (18.00). Buďte u toho, sešívaní vaši podporu proti rozjíždějící se Třebíči budou potřebovat. „Musíme napadat, hodně střílet a cpát se do brány,“ má jasno Petr Beránek.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více