Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.2.2017

Pletka rozhodl nájezdové drama, Slavia urvala druhou výhru

ČF2, pondělí 27.2.2017, Slavia - Třebíč
Slavia
2:1sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Třebíč

Branky a nahrávky: 10. M. Kadlec (Knot, Rys), rozh. náj. Pletka – 28. Kristl (R. Erat, J. Zdráhal). Rozhodčí: Mikula, Trombík – Hanzlík, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: Bez využití. Diváci: 1628. Střely na branku: 27:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Kolařík (A), Knot, Pohl, J. Novák (C), J. Holý, A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek (A), P. Beránek – Pletka, Kubica, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Rys – Tejral, Krliš, Půhoný.

Třebíč

Jekel – Niko, J. Zdráhal (A), Lojek, D. Mikyska, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Kusko, Milfait, Huňa – Juráň.

Sešívaná letka slaví vítězství i po druhém čtvrtfinálovém klání na domácí půdě. Proti Třebíči se červenobílí stejně jako v úvodním duelu dostali do vedení, které zajistil trefou z desáté minuty Kadlec. Hosté ale dokázali zásluhou Kristla ve druhé periodě vyrovnat. A protože oběma stranám ledové plochy vévodili gólmani, došlo v Edenu až na samostatné nájezdy. Ty rozhodl matador Václav Pletka, jenž pražské Slavii vystřelil slastný triumf i náskok v sérii.

V Edenu běžela 10. minuta, když se zaplněná vršovická aréna mohla poprvé radovat. Sešívaní se dostali do přečíslení a puk se po ose Rys-Knot-Kadlec dostal až za brankovou čáru. Nekompromisní dělovkou z levého kruhu propálil Jekela posledně jmenovaný Martin Kadlec.

Do té doby bylo na ledové ploše k vidění pouze několik šancí na obou stranách, jež nebyly úspěšné ani pro jeden z týmů. Už v úvodu zápasu vyzkoušel pozornost třebíčského gólmana Tejral, který obkroužil Jekelovou klec a snažil se zakončit bekhendovou střelou. Maskovaný muž v hostující kleci však včas sklapl betony.

Následně správně nastavil vyrážečku proti Šagátově projektilu a nadvakrát zlikvidoval i Krlišův nepříjemný pokus z mezikruží, jenž mířil pod horní tyčku. Hosté se osmělili při hře v početní výhodě, kdy od modré zacílil Zdráhal. Frodl si však s jeho ranou poradil.

Pražané mohli navýšit skóre chvíli před koncem první periody, když se ve velké šanci ocitl Rys. Slávistická desítka se dostala nejrychleji k odraženému kotouči, šikovně si položila gólmana, ale v rozhodující chvíli trefila jen boční síť.

Pražané promarnili dvojitou přesilovku a Třebíč srovnala krok

Ve 25. minutě ujel po levé straně Tejral. Jeho střelu dokázal Jekel vytěsnit betonem. O tři minuty později tak vybuchla v gólové euforii hostující střídačka. Lekci v zakončení uštědřil Vršovickým Richard Kristl. Ten využil přihrávku Erata zpoza branky a nenápadnou střelou k bližší tyči překonal Frodla.

Slavia dostala po faulech Zohorny a Zdráhala možnost dlouhé přesilovky pět na tři. Velkou možnost ke vstřelení kýženého vedoucí gólu ale nezužitkovala. Zajímavý začátek závěrečného dějství obstaral domácí Pletka, jenž se dostal do parádní palebné pozice mezi kruhy. Jekel ve velkém nebezpečí pro svou svatyni úspěšně zasáhl lapačkou.

Na druhé straně kluziště se v 45. minutě strhla také slušná mela. Dolníček po přihrávce napříč pásmem vyslal do horních pater Frodlovy svatyně prudký projektil. Sešívaný gólman však zasáhl maskou a pokryl i několik následných dorážek.

Utkání pák dominovali oba brankáři, kteří zneškodnili veškeré ofenzivní choutky soupeře. Na řadu se tak poprvé v sérii dostalo prodloužení.

Tvrdá rána a konec, nájezdy rozhodl matador Pletka

Hned zkraje nastavované desetiminutovky mohl rozhodnout o vítězství domácích Šafránek. K němu se před branou dostal odražený puk a slávistický snajpr měl možnost prodloužení utnout už v zárodku. Jekel ale podržel své spoluhráče a reflexivním zákrokem vyrážečkou šanci zlikvidoval.

Když se z dobré pozice na pravém kruhu neprosadil ani Kristl, jenž netrefil Frodlovu klec, došlo v Edenu na samostatné nájezdy. Ty neměly dlouho žádného úspěšného exekutora, ale až do té doby, než se k puku postavil Václav Pletka. Zkušený harcovník nevymýšlel nic složitého a propálil Jekela tvrdou dělovkou. Huňu následně Frodl vychytal a Slavia opět ochutnala sladkou chuť vítězství.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Včera se podle mě hrál lepší hokej. Dneska to bylo více o bojovnosti, padalo i méně gólů. My jsme svou šanci hodně promarnili v dlouhotrvající přesilovce pět na tři. To je tak jediné, co můžeme klukům vytknout, protože jsme ji sehráli hodně špatně. Jsem rád, že se nepotvrdilo přísloví, že kdo nedá branku v přesilovce pět na tři, si nezaslouží vyhrát. Kromě té minuty a půl kluci bojovali a rvali se. Myslím, že jsme soupeře i přestříleli. Za nájezdy můžeme poděkovat Frodovi, který chytil všechny nájezdy. Pak se jeden střelec trefil a to rozhodlo.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Dneska to byl vyrovnaný zápas. Myslím si, že ve druhé třetině jsme měli víc ze hry u víc šancí rozhodnout, ale to se nám nepodařilo. Soupeři také dobře zachytal gólman a v nájezdech byl šťastnější. Nedá se nic dělat, prohráváme 2:0 a máme dva zápasy doma, abychom sérii srovnali. “

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více