Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. února 2017

"Taktika" v nájezdech? Nemůžu prozradit, smál se po výhře neprůstřelný Frodl

V základní hrací době i následném prodloužení pustil za svá záda pouze jediný gól. Poté kraloval i při samostatných nájezdech, ve kterých vychytal všechny soupeřovy střelce. Sešívaný gólman Dominik Frodl tak vrchovatou měrou přispěl k druhému vítězství pražské Slavie ve čtvrtfinálové sérii s Třebíčí. Úspěšný strážce červenobílé svatyně si po zápase pochvaloval nejen ubojovaný triumf, ale také skvělou podporu fanoušků na stadionu v Edenu. „Fanoušci vytvořili parádní atmosféru. Za to jim patří velký dík. Právě pro tohle se hraje hokej,“ vystřihl poklonu příznivcům v ochozech.

Slavia dokázala porazit Třebíč i v dalším domácím zápase. Jak byste druhý duel čtvrtfinálové série zhodnotil?
Získali jsme bod do série a vedeme 2:0. Takže to prozatím nemohlo dopadnout líp.

Každé ze dvou vyhraných utkání bylo úplně jiné. Mohl byste se je pokusit porovnat?
Nedělní zápas se vyvíjel trošku jinak, vedli jsme 2:0 a pak soupeř snížil na 1:2 a trochu nás potrápil. My jsme těsný náskok ale skvěle ubránili. Třebíč jsme na konci ani nepustili k power play. Ale myslím si, že v neděli i v pondělí odehrála Horácká Slavia dobrá utkání. V pondělí se podle mého názoru hosté víc zatáhli, hráli spíš na remízu a doufali, že se jim tam šťastně odrazí nějaký kotouč nebo dojde na nájezdy a v nich uhrají dobrý výsledek. My jsme ale podle mě byli celý zápas lepší a zaslouženě vyhráli.

5
Tolik samostatných nájezdů vychytal proti Třebíči Dominik Frodl.
Na obou stranách se tentokrát hodně vylučovalo. Co říct k vysokému počtu trestných minut?
Rozhodčí pískali tak, jak pískali. Ale myslím si, že to bylo oboustranně férové. Jak pro nás, tak pro Třebíč. A ani jedna strana si nemůže stěžovat.

Ve druhé třetině jste získali výhodou přesilové hry pěti proti třem. Jak moc velká to byla škoda, že se ji nepovedlo zužitkovat a strhnout vedení na svou stranu mnohem dřív?
Z přesilovek pět na tři by se měly dávat góly. Říká se, že když se za takové situace nedá gól, nemůže ten tým vyhrát zápas. Ale my jsme hráli víceméně pořád stejně, Třebíč tolik šancí neměla a i tak jsme výhru uhráli.

Čím vás Třebíč dokázala nejvíc potrápit. Na co byste si měli dávat v dalším průběhu série pozor?
Těžko říct. Dostali jsme tři góly z předbrankového prostoru. Je vidět, že Třebíč je v téhle oblasti silná. My bychom si tenhle prostor měli víc pokrýt. Ale je jasné, že na jejich stadionu to bude zase úplně něco jiného. Budou hrát doma, určitě je čeká bouřlivá atmosféra. Fanoušci je poženou dopředu. Oni se budou hodně tlačit dopředu. My budeme čekat na svoji šanci, doufat, že přijdou brejky a dáme z nich nějaké góly.

Třetí zápas bude důležitý, tam se to může zlomit, myslí si Frodl

Výhru jste nakonec urvali po samostatných nájezdech. Vám se podařilo vychytat všechny třebíčské exekutory. Připravoval jste se nějak speciálně na tuto možnost a případné střelce, nebo jste to nechal náhodě?
Náhodě to určitě nenechávám. Ale nemůžu to říct, to je taktika. To by si mě potom přečetli. (směje se – pozn. redakce)

V Edenu panovala při obou utkání výtečná atmosféra. Jak jste si ji s týmem užili?
Je to úplně něco jiného hrát před takovouhle kulisou, než když sem přijel třeba Most a přišlo pět set lidí. Když se pak k fandění kotle přidávají i ostatní, je to super. Bylo i hodně lidí z Třebíče. Fanoušci vytvořili opravdu parádní atmosféru a za to jim patří velký díky. Právě pro tohle se hraje hokej.

Ze dvou domácích střetnutí Slavia vytěžila dva body. Do Třebíče tak určitě pojedete klidnější a sebevědomější…
Určitě se nedá říct, že tam pojedeme s chladnou hlavou nebo klidnější. Pořád je to jen 2:0 a k celkovému vítězství zbývají ještě dva zápasy. Ale určitě budeme mít v hlavách, že vedeme. Třebíč naopak musí vyhrát. Třetí zápas u nich bude hodně důležitý, tam se to může zlomit. Kdybychom to urvali a vedli 3:0, může se ve čtvrtém duelu stát cokoliv. Ale to bych předbíhal. Uvidíme, jak to dopadne.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více