Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
1. března 2017

Třebíč nedobytnou tvrzí? Výhru u nich chceme urvat, zní z kabiny

Dva domácí zápasy sešívaní zvládli. Po výhrách často označovaných za povinné je tu ale daleko větší výzva. Čtvrteční a páteční duely se odehrají na Vysočině – tedy na ledě, ze kterého sešívaní v základní části nepřivezli jedinou výhru, i bodově vyšli naprázdno.

Budějovice, Jihlava a Třebíč. Trio celků, se kterými se sešívaným venku nedařilo. Stadiony na Vysočině a jihu Čech jim prostě neseděly. Razýmovým svěřencům se tam nepovedlo v základní ani jednou zvítězit.

Dvě výhry jsou doma! Sešívaní na nedělní úspěch navázali v pondělí a v serii vedou 2:0.

Nelehký úkol pro slávisty. Pro úspěch ve čtvrtfinále by se jim náramně hodilo „prokletí“ prolomit. Během čtvrtka a pátku sehrají na ledě Třebíče další dva zápasy série prvního kola play off.

Sílu soupeře na domácím ledě si Pražané uvědomují. V čem tkví úspěchy Horáků z domácího ledu? „Malý stadion, lidi umí udělat skvělou atmosféru. Doma jsou silní,“ ví Kadlec.

Pražané ale budou mít rovněž jednu velkou výhodu. V zádech mají dvě výhry a příjemné vedení 2:0. „Urvat u nich jedno vítězství bude super. Kdyby se povedla dvě, byl by konec série, který si všichni přejeme,“ konstatuje střelec první branky druhého čtvrtfinále.

První dva zápasy? Cenné výhry, ale špatná produktivita a přesilovky

Už čtvrteční zápas by mohl o osudu celé série dost napovědět. Sešívaní se nevyhýbali ani označení „klíčový“. „Určitě se nedá říct, že tam pojedeme s chladnou hlavou nebo klidnější. Pořád je to jen 2:0 a k celkovému vítězství zbývají ještě dva zápasy. Ale určitě budeme mít v hlavách, že vedeme, popisuje Frodl psychickou výhodu hráčů z české metropole,“ uvádí Frodl.

„Třebíč naopak musí vyhrát. Třetí zápas u nich bude hodně důležitý, tam se to může zlomit. Kdybychom to urvali a vedli 3:0, může se ve čtvrtém duelu stát cokoliv. Ale to bych předbíhal,“ pokračuje sešívaný gólman.

Václav Pletka proměňuje rozhodující nájezd druhého čtvrfinále.

Právě i ryšavému mladíkovi v masce mohou sešívaní za vedení děkovat. V druhém zápase měly oba celky značné problémy s produktivitou. Muselo se rozhodovat až v samostatných nájezdech. V nich si střelci obou celků dál lámali zuby na obou brankářích. Prosadil se až Pletka, jehož nájezd ve spojení s Frodlovou neprůstřelností vynesl Slavii druhý bod.

Na dvou výhrách sice mohou stavět, sešívaní ale nechtějí usnout na vavřínech. Dosavadní hru tak bezchybnou neshledávají. Nespokojení byli s přesilovkami a produktivitou. „Přesilovky byly bídné. Třeba to bude lepší další zápasy a v přesilovkách se trefíme,“ věří Kadlec.

Jeho přání sdílí určitě i všichni sešívaní příznivci. Bez jejich přítomnosti to na Vysočině ale rozhodně nepůjde. Proto neváhejte a vydejte se jak na čtvrteční, tak na páteční duel oba (od 17.30).

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více