Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.3.2017

Zbývá krok! Skvělý Frodl vychytal v Třebíči třetí výhru

ČF3, čtvrtek 2.3.2017, Třebíč - Slavia
Třebíč
1:2
0:0, 1:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 38. Dolníček (R. Erat) – 26. Šagát (Knot, Pohl), 53. M. Kadlec (Šagát). Rozhodčí: Doležal, Bejček – Lučan, Kis. Vyloučení: 4:8, navíc Malec a Dolníček (TRE) a Bača (SLA) 10 minut OT. Využití: 0:1. Diváci: 2430. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy

Třebíč

Jekel – J. Zdráhal, Niko, D. Mikyska, Lojek, Přibyl, Hort, Čejka – Kristl, Dolníček, R. Erat – Psota, R. Zohorna, Jan Wasserbauer – T. Havránek, Nečas, Malec – Paták, Milfait, Kusko – Huňa

Slavia

Frodl – J. Novák, Pohl, Knot, Kolařík, A. Růžička, J. Holý, Bača – P. Beránek, Šafránek, Jankovský – Šmerha, Kubica, Pletka – Rys, Šagát, M. Kadlec – Půhoný, Krliš, Tejral

První utkání na třebíčském ledě dopadlo pro slávisty na výbornou. Sešívaná letka především díky precizní defenzivě přetlačila Horáky a po gólech Šagáta s Kadlecem si připsala třetí vítězství v sérii.

První dějství třetího čtvrtfinále na třebíčském stadionu mnoho zajímavého nepřineslo. Oba celky vstoupily do utkání spíše s opatrností, trpělivě vyčkávajíce na mezírku v soupeřově defenzivě. První výraznější šanci si vypracoval domácí Psota až v desáté minutě, kdy se po zaváhání sešívaného Knota ocitl zcela osamocen před Frodlovou klecí. Talentovaný gólman si ale s bekhendovou kličkou domácího forvarda poradil a parádním rozklekem zabránil puku v cestě do sítě.

Další šanci Horáků spálil při dvouminutovém trestu jednoho ze slávistů Havránek a o chvíli později selhal před sešívanou svatyní i Wasserbauer. Pražané sice byli agresivnějším týmem, nedařilo se jim však překonávat dobře zorganizovanou linii domácích. Jednu z mála výraznějších akcí před Jekelovou klecí předvedl Kadlec, v rozhodujícím momentě ale příliš zvedl puk a vystřelil nad břevno domácí brány.

Prostřední dějství nám již přineslo atraktivnější podívanou. První projektil červenobílých, jehož autorem byl Jankovský, ještě nenadělal domácímu maskovanému muži větší problémy, při vyloučení Erata za úder do oblasti hlavy a krku však již hrstka sešívaných fanoušků mohla slavit. Krátce po buly vystřelil od modré čáry Knot a k odraženému puku se probojoval Martin Šagát, který bez větších problémů zametl černou pryž mezi tři tyče.

Horácká Slavia ale také měla své šance. Podruhé v zápase nejprve selhal tváří v tvář Frodlovi Psota, se svým pokusem neuspěl ani napadající Zohorna. Slávisté bojovali, srážela je však častá vyloučení , Horáci se tak dostávali do zakončení častěji, než bylo Pražanům po chuti. Skórovat po svižném objetí klece se pokoušel talentovaný forvard Nečas, ani on si ale na vršovickou oporu v brankovišti nepřišel.

Vyrovnat se však domácím v závěru prostředního dějství přeci jen povedlo. Erat si vybruslil na pravý kruh a poslal z něj kotouč zcela volnému Davidu Dolníčkovi, který pohotovou střelou rozvlnil sešívanou síť. Závěr třetiny ještě okořenila šarvátka mezi červenobílým Bačou a třebíčským Malcem a do kabin odcházely oba nabuzené celky za vyrovnaného stavu.

Z minima maximum, vítěznou branku měl na svědomí Kadlec

Závěrečná dvacetiminutovka začala přesilovou hrou domácích, ve které prudkou střelou od modré čáry Mykiska na Frodla nevyzrál. Ani další šance tlačících Třebíčských brankou neskončily, udeřili tak Pražané. Domácí Jekel chyboval při rozehrávce ve vlastním pásmu a namazal puk Šagátovi, který ke skórování vybídl Martina Kadlece, jehož pohotová střela skončila za Jekelovými zády.

Ve zbytku třetiny se Třebíč snažila ze všech sil vyrovnat, proti ovšem byla zorganizovaná obrana Pražanů a bezchybný Frodl. Sešívaní přežili i hru Horáků bez brankáře a po těsné výhře si připsali třetí skalp do série hrané na čtyři vítězná utkání.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): Dnes je to pro nás velmi cenné vítězství. První třetina byla velmi vyrovnaná. My jsme se poté ve druhém dějství dostali do vedení, ale domácím se podařilo vyrovnat těsně před koncem periody. Pro nás bylo velmi důležité, že jsme zvládli ubránit tři oslabení. Třebíč tlačila a od poloviny zápasu byla lepším týmem. Nás však podržel brankář Frodl a my jsme následně z ojedinělého útoku udeřili a Třebíči už se nepodařilo odpovědět. Ještě nic není rozhodnuto, soupeř hraje opravdu dobře a zápasy jsou velmi vyrovnané. Jsme rádi, že se nám dnes podařilo zvítězit.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Do zápasu jsme chtěli vstoupit aktivně a dostat se do vedení. To se nám však nepovedlo, jelikož jsme inkasovali jako první. Nás hodně trápí přesilovky. V play-off už jsme měli hodně přesilových her a zatím jsme žádnou z nich nevyužili, dáváme v nich velmi málo branek. Chybí nám především dravost, naše projektily skoro vždy hostující brankář vidí. Navíc před brankou nikdo naše střely netečuje a gólman tak puk snadno chytí, před klecí soupeře nám zkrátka chybí důraz. Musíme naše nedostatky vypilovat a zítra se pokusíme vyhrát. Ještě nejsme na kolenou. Soupeř musí ještě jeden zápas vyhrát. My budeme dělat vše pro to, abychom zítra vyhráli a jeli na další zápas do Prahy.

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video