Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. března 2017

David Šafránek: Nic Motoru nedarujeme a půjdeme si pro výhru!

Červenobílí začali třetí semifinálové klání s českobudějovickým Motorem výborně. Na Jihočechy slávisté doslova vlétli a v první třetině je přehrávali. Střelecky se však prosadit nedokázali a na začátku druhé periody dostali lekci z produktivity, když hosté odskočili dvěma brankami a v podstatě rozhodli o osudu utkání. Závažnost tříminutového výpadku ve druhé dvacetiminutovce si uvědomoval i David Šafránek. „Dvě dorážky a dva góly. Víme, že mají Budějovice tyhle situace dobře zvládnuté, ale bohužel jsme si to nepohlídali.“

Třetí utkání s Motorem vám nakonec nevyšlo, prohráli jste těsně jednobrankovým rozdílem. Jak byste první domácí zápas v semifinálové sérii zhodnotil?
Bohužel jsme po šedesáti minutách nebyli tím šťastnějším týmem, ale můžeme si za to sami. Zápas rozhodl náš výpadek v prvních pěti minutách druhé třetiny, kdy jsme zaspali. Nevím, co se tam stalo. Soupeř dvakrát vystřelil od modré čáry a dorážka v obou případech skončila v naší bráně. Víme, že mají Budějovice tyhle situace dobře zvládnuté, ale bohužel jsme si to nepohlídali.

14:8
Sešívaní svého soupeře v první třetině přestříleli, přesto nedali branku

Úvodní dějství se vám ale povedlo. Motor jste přehrávali a vytvořili si velký tlak, jenže se vám nepovedlo skórovat. Co chybělo, abyste překonali hostujícího gólmana?
Byla to asi naše nejlepší úvodní dvacetiminutovka, kterou jsme za celé semifinále zatím předvedli. Chyběl jí bohužel gól, bezbrankový stav pro nás byl určitě zklamáním. Do druhé třetiny jsme mohli jít s vedením, ale i 0:0 byl pořád dobrý výsledek. Snažili jsme se držet nerozhodný výsledek, aby byl soupeř nervózní a věděli jsme, že šance máme, jen chyběla branka.

V úvodní periodě chybělo i trochu štěstí, aby se gólově urodilo. Nesrazilo vás to psychicky do začátku druhé dvacetiminutovky, který se vám nepovedl?
To si nemyslím. Měli jsme jen hodně špatný nástup do třetiny, kdy jsme hned v prvním střídání dostali gól z dorážky a o pár střídání později se to zopakovalo. Tohle nás srazilo víc, protože to byly opravdu hrubé chyby.

Ještě do přestávky ovšem přišlo snížení z hole Petra Beránka, což vás asi docela nakoplo…
Určitě. Bylo to chvilku po přesilovce, takže to bylo dané i tím, že ji kluci dobře sehráli. Bylo fajn, že jsme konečně dali branku. Šancí jsme na to měli spoustu a určitě to byla zasloužená trefa. Za stavu 1:2 jsme potom věděli, že to ještě máme ve svých rukou a můžeme se zápasem něco udělat. Snažili jsme se vyrovnat, ale bohužel se nám to nepovedlo ani při závěrečné hře bez gólmana. Dostali jsme se tam do vyložené příležitosti, jenže nám to tam nespadlo.

Jsme nešikovní s hokejkou, proto máme tolik vyloučení, myslí si Šafránek

Ve třetí třetině vás od plánovaného tlaku zbrzdila poměrně častá vyloučení, což je v sérii s Motorem poměrně velký problém. Čím to?
Je to tak. Máme velkou slabinu v tom, že jsme nešikovní s hokejkou a soupeř toho umí využít. Hodně často sedíme za vysokou hůl nebo za hákování a to nás sráží. I v té třetí třetině nám to dlouho nedovolovalo dostat se do tlaku.

Do Edenu dorazilo na třetí semifinále 3843 diváků a ti slávističtí předvedli i parádní choreo

Na konci zápasu jste se však do tlaku dostali při hře bez brankáře. Na vašich hokejkách ale byla vidět nervozita a často jste ztráceli puky.
Odskakovalo nám to od hokejek. Bylo to asi z přemíry snahy. Hráli jsme v šesti proti čtyřem a chtěli jsme vyrovnat za každou cenu. Bylo jedno, kdo to vezme na sebe, a možná z přemíry snahy pak prostě puk přeskočil čepel. Moc nám k vyrovnání ale nechybělo. Bery (Petr Beránek, pozn. red.) tam potom měl gólovku, puk se mu postavil a střela letěla do plexi, takže z toho nic nebylo. Je to škoda.

Hrálo se před zaplněným Edenem, který bouřlivě fandil. Jak se vám v takové kulise nastupovalo?
Pro oba týmy je výborné, když je fanoušci ženou, tak jsou výkony určitě lepší a hokej má větší spád. Zápasy jsou před tolika diváky hokejovější a k play-off to prostě patří.

Jak se připravit na čtvrtý semifinálový duel, který odehrajete ani ne za čtyřiadvacet hodin?
Odpočineme si a musíme na tuhle porážku zapomenout. Tenhle zápas skončil a začíná příprava na další. Základ je dobrý odpočinek, regenerace. Musíme se dobře připravit, nic Motoru nedarujeme a půjdeme si pro výhru.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více