Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
22. července 2003

Peklo skončilo, na řadě je ráj

Juniorům skončila suchá příprava a stejně jako "áčko" naskočili v neděli poprvé na led. Nyní se již připravují na novou sezónu pod vedením nového trenéra juniorů Petrem Novákem, který loni vedl dorost. Stejně jako každý rok je cílem do nové sezóny dostat co nejvíce hráčů do hlavního týmu Slavie i na úkor výsledku  v juniorské soutěži. Kromě tréninků na ledě čeká juniory i dvanáct přípravných utkání. V tom prvním přivítají v pátek 25. července v Edenu Spartu.

"Se suchou přípravou, jsme já i kolega Doležal spokojeni", řekl jednoznačně trenér Petr Novák. Stejně jako s přístupem hráčů a s přízní počasí, díky kterému nebylo nutné zrušit jediný trénink a které juniorům přálo i na obou soustředěních, kde podle slov trenéra udělali spoustu práce. "Někteří hráči neradi trénují. Víme o nich a dávali jsme na ně větší pozor. Ale myslím, že to zvládli dobře. O tom také svědčí výsledky testů. Nejsou špatní, ale nejsou ani výborní", konstatoval Novák, který je pochválil, že od loňského roku se zlepšili a udělali kus práce.

Po konci sezóny přichází na řadu suchá příprava. Led se rozpustí a hráči místo výstroje obléknou tričko a kraťasy. Suchá příprava je nepochybně nejneoblíbenější činnost hokejových hráčů, protože se zakládá především na zlepšování fyzické kondice. Tu junioři Slavie nabírali na prvním soustředění v Krkonoších. "Především jsme jezdili na kole, zlepšovali základní kondici a pracovali jsme v kyslíku," prozradil Petr Novák nám hlavní náplň pobytu na horách. Posléze přišli na řadu tréninky na Slavii. Slávistické naděje měly trénink šest dní v týdnu a volno měly pouze v sobotu. "Předposlední týden jsme byli na soustředění v Klášterci nad Ohří, kde jsme se připravovali bez několika členů mužstva, kteří měli ještě školní povinnosti". Poslední týden měli mladíci jen dva lehké tréninky a především závěrečné testy. "Potom jsme poslali kluky na zasloužené prázdninové volno", zakončil vyprávění o přípravě Novák.

Narozdíl od loňské sezóny nikdo neodešel do zámoří, s čímž je trenér spokojen. To přináší Petru Novákovi příjemné starosti, co s přetlakem v týmu. Z dorostu přišli nový hráči a z juniorů jich mnoho neodešlo. "Budeme muset některé hráče z týmu vyřadit. Všichni budou mít stejnou startovní čáru a bude jen na nich, jak se o místo v sestavě poperou". Budou na to mít prvních šest až osm přípravných zápasů, kdy se všichni vystřídají. Potom už chce trenér stabilizovat kádr a připravit na soutěž. "Ti, kterým to nepůjde, nebudou chtít trénovat, nebo nebudou mít tu správnou výkonnost, budou muset jít někam jinam a třeba se na konci sezóny nebo i v jejím průběhu vrátit", řekl nekompromisně trenér juniorů.

Petr Novák se vyjádřil i k letošnímu juniorskému draftu do nižších zámořských soutěží. V něm Slavia narozdíl od minulého roku neměla žádného zástupce, naopak z konkurenční Sparty uspěla šestice hráčů. "Od nás taky chtělo jít hodně hráčů do draftu. Ještě si asi neuvědomují, že tam na ně nikdo nečeká, že musí pořádně hrát a pracovat na sobě především tady doma. A že to není v rukou jejich agentů, ale především skautů, kteří je tady sledují".

Samozřejmě jsme se na závěr zeptali, s jakými plány vstoupí do nové sezóny. "O plánech na novou sezónu je předčasné mluvit, teprve jsme začali. Může se nám někdo zranit, odejít do jiného klubu, nebo si říci o místo v áčku. " Trenérovi vyhovuje i změna systému juniorské soutěže, kdy se nebude hrát o šest nejlepších. "Hraje se dvakrát s českými a moravskými celky, pak opět v Čechách a posléze první čtyři týmy hrají playoff". Podle Nováka to dává více šancí pro mladé hráče než v předchozích letech. Dorostenci, kteří budou hrát dobře, dostanou větší prostor i v juniorech, než tomu bylo v minulém roce. "Juniorka je v podstatě přípravou pro áčko. Managementu ani tolik nezáleží na tom, jestli budeme druzí, třetí či osmí, ale hlavně kolik vychováme hráčů pro hlavní mužstvo. Budeme se snažit dát šanci těm mladým a perspektivním", zakončil rozhovor Petr Novák.

Autor Adam VanDrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video