Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
11. dubna 2017

Béčko Slavie? Mladší dorost bude mít nejspíš dva týmy

Mladší dorostenci Slavie mají za sebou domácí Memoriál Jiřího Baráka, kde obsadili třetí místo. Trenér Jiří Doležal během víkendu oznámil, že hráče testuje i za jiným účelem než obvykle – mladší dorostenci totiž možná budou mít poprvé v novodobých dějinách svůj B tým. Změna má svůj pochopitelný důvod.

Už dnes to funguje tak, že dorostenci, kteří se nevejdou do kádru Slavie, odchází z extraligového týmu na hostování nebo střídavé starty do jednoho z klubů nižší soutěže – první ligy. Tým Slavia B by tuhle migraci o dost zjednodušil – mladí hokejisti by šli prostě hrát první ligu za druhý slávistický mančaft.

„Je to dobrá myšlenka. Kluky budeme mít takhle mnohem více pod kontrolou a mohou hrát neomezeně za oba týmy. Přechod mezi áčkem a béčkem je mnohem jednodušší,“ řekl k plánované změně trenér Jiří Doležal.

Otázkou zůstává, kde by druhý slávistický tým hrál. Musel by se totiž najít vhodný tým nejlépe v okolí Prahy, se kterým by se béčko Slavie spojilo a mladší dorostenci by na jeho ledě hráli domácí zápasy. „To je zatím otázkou, jak by takováhle spolupráce fungovala,“ přemítal Doležal s tím, že v uvahu připadá třeba Benešov.

„Ještě nevíme, jak k tomu přistoupí rodiče. Není to jenom o cestování, ale musí se taky rozhodnout, kdo z hráčů bude v áčku a kdo v béčku. Spouste rodičům se to určitě nebude líbit, že někdo hraje v áčku a někdo ne,“ přiznal Doležal.

Prakticky by to ale pro hráče nebyla až tolik velká změna. Místo hostování nebo střídavých startů by šli hrát za béčko Slavie a odpadly by zbytečné komplikace.

Už teď kouč během přípravy testuje hráče a předběžně tak dělí tým na „áčkaře“ a „béčkaře“, kteří by později o svou šanci v prvním týmu Slavie bojovali. Prvním z testů byl právě Memoriál Jiřího Baráka, který sešívaní zakončili cennou výhrou 4:1 nad Spartou a celkovým třetímí místem z pěti zúčastněných týmů.

„Hlavně potřebujeme kluky vidět. Spousta z nich ani v tréninku nebyla, tak je potřebujeme poznat v klíčových situacích, jak se zachovají. Zároveň je to pro nás určitá selekce, kterou potom použijeme, pokud bychom opravdu chtěli založit béčko,“ uzavřel Doležal.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více