Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. května 2017

Milan Razým: Symbióza tady funguje, cíl máme vytyčený

Letní příprava hokejistů Slavie ve středu začala. Z lavičky tým z Vršovic povede stejně jako v loňském roce Milan Razým, kterému se již na prvních trénincích hlásilo několik nových posil. V rozhovoru trenér sešívaných popisuje strukturu suché přípravy, zároveň poodhaluje, dle jakých kritérií jsou noví hráči vybíráni či proč pro něj byla střídačka v Edenu jasnou volbou i pro další sezónu.

Ve středu byla zahájena suchá příprava, na co se teď v jejím začátku zaměřujete?
Je to stejné jako každý rok. Snažili jsme se dát kádr nějak dohromady, postupně se scházíme, takže tento týden je spíše takový seznamovací. Následně budeme mít tři týdny v kuse tréninky od pondělí do pátku pouze jednofázově dopoledne. Pak bude týden volno, znovu tři týdny na suchu a jeden týden na ledě. Poté máme znovu naplánované fotbalové přátelské utkání v Odolené Vodě, stejně jako tomu bylo loni. Klukům následně dáme dva a půl týdne dovolené a 23. července bychom se měli sejít před přípravou na ledě.

Milan Razým a Jan Srdínko - osvědčená trenérská dvojice povede slávisty i v nadcházející sezóně. Foto: ČTK.

Dá se tedy mluvit o tom, že vycházíte z loňské přípravy, kdy jste také absolvovali jeden týden na ledě?
Neřekl bych, že vycházíme pouze z té loňské. My o to usilovali už dříve a loni se nám podařilo dohodnout dojíždění do Popovic. Minulý rok se nám to ale každopádně osvědčilo a myslím si, že i pro kluky je to zajímavé zpestření letní přípravy, která pro ně pak není tak fádní.

Sešel se vám tým v novém složení, tak co zatím říkáte na nové tváře?
Zatím je těžké říkat něco konkrétního. S některými jsme se viděli dnes vůbec poprvé, s dalšími už na jednom tréninku, a tak se nemohu pouštět do nějakého obsáhlého hodnocení. Jsou to kluci, které jsme si vybírali jednak po stránce herní, zároveň ale také po stránce povahové. Navíc hráči, kteří tu byli loni, si vytvořili velmi dobrou partu, takže se snažíme, aby ti nově příchozí zapadli a stali se její součástí.

Soudíte tedy, že nově příchozí zapadají do týmu zatím dobře?
Myslím, že mezi hráči, kteří se tu sešli, není vůbec žádný problém. Jak už jsem zmínil, opravdu jsme se zaměřovali na to, aby byli povahově správní, takže bych řekl, že by mezi sebou neměli mít žádné potíže.

Jihlava ukázala cestu, i my chceme bojovat o postup

V jakém stavu je aktuálně skládání týmu? Očekáváte příchod dalších posil? A kdo je naopak v týmu prozatím na zkoušku?
Na zkoušku a bez smlouvy tu zatím s námi je Tadeáš Hejda, který sám projevil zájem se s námi připravovat a o smlouvu zabojovat. Celkový kádr bychom pak chtěli určitě doplnit alespoň o jednoho obránce. Uvidíme, nějaká jednání ještě probíhají…

3
Milan Razým načne na Slavii v září již třetí sezónu. Ve vršovickém klubu působí od roku 2015, kdy začínal na pozici asistenta, v prosinci téhož roku ale nahradil odvolaného trenéra Hynka a na pozici hlavního kouče působí dosud.

Vy sám jste měl ihned jasno, že chcete na pozici hlavního trenéra ve Slavii pokračovat?
V loňské sezóně, která pro nás nebyla vůbec snadná, i když byla svým způsobem výjimečná, jsme se s kolegy trenéry, s realizačním týmem i s hráči výborně sžili. V neposlední řadě mě těšila přízeň fanoušků, kteří nás chodili podporovat. Bylo skvělé, že byla odezva i z druhé strany, cítil jsem, že ta vzájemná symbióza funguje. Všech těchto lidí jsem si vážil a vážím si jich i nadále, a tak nevidím důvod proč nepokračovat. Samozřejmě máme určité cíle. Chtěli bychom tým zkvalitnit a letos nebo alespoň v horizontu dvou let zabojovat o postup do extraligy. Cestu nám ukázala Jihlava. Viděli jsme, že když tým táhne za jeden provaz a je v něm dobrá parta, může bojovat o extraligu i bez velkých jmen.

Vaši kolegové z realizačního týmu před chvílí sestrojili dva basketbalové koše, půjde tedy o nový prvek v přípravě?
O nový vůbec ne, basket je jedním z hokeji nejpodobnějších kolektivních sportů. Hraje se pět na pět a je to rychlá hra, v níž se projevují i hokejové prvky, jen se v něm nehraje do těla. Pro mě osobně se jedná o lepší doplňkový sport, než je třeba fotbal.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více