Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. května 2017

Na vrcholu světa. Václav Krliš nabíral sílu v Dubaji

Příprava na nový ročník WSM Ligy už je nějaký ten pátek v plném proudu. Předtím si ale hokejisté Slavie užívali zasloužené posezónní volno. Mezi hráči, kteří vyrazili na exotickou dovolenou, nechyběl ani Václav Krliš. Mladý forvard odjel do Dubaje. Odpočinek si užil hlavně u vody, stihl však poznat i populární místní atrakce. V Emirátech se snažil nabrat co nejvíc sil, letní dril totiž kombinuje se školou. A v ní mu právě začalo zkouškové období. „Teď začne totální masakr, jsem na to zvědavý,“ říká.

Po náročné hokejové sezoně vám trenéři naordinovali takřka měsíční volno. Kam a s kým jste vyrazil na dovolenou?
Na dovolené jsem byl v Dubaji. Na týden a s rodinou. Tedy ne s manželkou a dětmi, ale rodiči a sestrou. (směje se) Stejné místo jsme navštívili už loni a líbilo se nám tam, tak jsme tam vyrazili i letos. Nesnáším studenou vodu a nikde poblíž zatím moc teplá není. Navíc se to začíná oproti evropským lokalitám i dost cenově vyplácet. Takže proto jsme vybrali Emiráty.

Zpestřili jste si pobyt nějakým výletem, nebo byl hlavním bodem programu spíš relax na pláži?
Vždycky to tam i nějak projedeme. Byli jsme na nejvyšší budově světa Burdž Chalífa, zašli jsme nakoupit do obchoďáku, ale jinak jsme většinu času strávili u moře, kde bylo nejlíp.

Zmínil jste návštěvu některých dubajských atrakcí. Kde se vám líbilo nejvíc?
Hodně se mi líbil ten věhlasný obchoďák, kde je opravdu příjemné prostředí s fontánkami a tak. Je tam sice hodně lidí, ale je to velké a obchody jsou hezké. Samozřejmě ty nejdražší značky. Je fajn si to projít, podívat se a rychle pryč. (směje se)

Jakým způsobem jste trávil čas na pláži. Našel se čas třeba na knížku?
Knížku jsem si vzal, ale přečetl jsem jenom půlku. Bylo takové vedro, že jsme většinu času trávili ve vodě.

Do Dubaje míří čím dál víc turistů. Neprojevilo se to třeba přeplněnými plážemi?
Záleží na tom, jestli jste na té hotelové, nebo veřejné pláží. I když ta hotelová je zase o něčem jiném. Na těch veřejných začíná být hodně lidí. Říkal jsem, že už je to takové Chorvatsko, jen tam ještě nejsou slyšet Češi. Lidí tam je docela dost, ale pořád se to v pohodě dá.

Odpočinul jste si dostatečně, nebo byste si volno ještě klidně prodloužil?
Že bych byl úplně odpočatý se říct nedá. Teď navíc dojíždíme z Plzně na každý trénink, takže vstáváme brzo. V letní přípravě je to záhul, takže se únava začíná zase trochu střádat. Ale pak bude ještě odpočinek v červenci a před nástupem na led se zase dobře připravíme.

Letní příprava je pro většinu hokejistů nutné zlo. Jak období dřiny „na suchu“ snášíte vy?
Při fotbálku hraju jen stopera, protože se bojím o kotník, který jsem měl na začátku přípravy zraněný. Takže jenom odklízím balony a zatím jsem si to moc neužil, nechodím ani moc do soubojů. Ale jinak je fotbal parádní věc, i ten basket se dá. Nevadí mi ani běhání. Zažil jsem letní přípravu na kole a to pro mě bylo něco strašného.

Kromě hokeje se věnujete studiu právnické fakulty. Jak moc náročné je kloubit přípravu a zkouškové období, které je v plném proudu?
Nějaké zkoušky už mám za sebou. Nedávno jsem měl bolavý kotník, takže jsem trénoval individuálně a stihl nějaké předměty. Ale teď začne totální masakr, tak jsem zvědavý, jak to dopadne.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více