Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. července 2017

V kabině je skvělá parta, nikdo se nad nikoho nepovyšuje, chválí Furch

V dresu A-týmu už nakoukl do tří soutěžních duelů a i letos se připravuje na novou sezonu pod vedením trenéra Milana Razýma. Řeč je o mladém útočníkovi s devětačtyřicítkou na zádech Aleši Furchovi. Talentovaný forvard si zatím přípravu v novém kolektivu se staršími mazáky pochvaluje, i když první kroky na ledě pro něj nejsou v nové sezoně moc pohodlné. „Mám letos nové brusle, takže to je horší než normálně, ale to se časem zlepší,“ vysvětluje mladý centr.

Jaké to bylo na ledě po dlouhé době po dovolené?
Nebylo to úplně ono. Mám letos nové brusle, takže to bylo horší než normálně. Bylo by možná lepší, kdybych měl novou celou výstroj a zvykal si na obojí naráz. Takhle si musím letos zvykat jen na brusle a příští rok to bude zbytek výstroje. Chce to čas, než se brusle vyšlápnou nebo než si výstroj sedne.

Jak jste si během volna odpočinul?
Odpočinul jsem si hodně, i když bych si klidně střihl ještě další týden nebo dva volna. Ale tři týdny dovolené, které jsme měli, úplně stačily. Hodně jsem jezdil na kole, což bylo skvělé odreagování. Je dobré si takhle od hokeje na chvíli odpočinout.

Přesunul jste se k áčku, se kterým teď podstupujete celou přípravu. Jaký je to pocit?
Je příjemné, že můžu být v seniorském týmu. Byl to můj cíl během působení v mládežnických kategoriích dostat se až sem. Už abych si za áčko zahrál i nějaký ten zápas, na to se těším nejvíc. Proto všichni hrajeme hokej, abychom se dostali do toho seniorského.

Starší nám předávají zkušenosti, všichni jsou sympaťáci

Jak se cítíte v kolektivu? Jaká je atmosféra v kabině?
V kabině se vytvořila dobrá parta. Myslím, že každý z kluků je sympaťák. Nikdo se nad nikoho nepovyšuje, i když je znát, že je část týmu starší. Ti starší se nám mladým ale spíš snaží předat zkušenosti a my si toho vážíme.

Vedle koho sedíte v kabině? S kým si nejvíc rozumíte?
Sedím mezi mlaďáky. Mám místo vedle Dominika Valíka a Tadeáše Hejdy. S těmi si rozumím asi nejvíc a hodně se spolu bavíme.

Bavíte se víc i s někým ze starších kluků?
Spíš se vytvořily skupinky mladších a starších, ve kterých se lidi baví hodně mezi sebou. My mladí si takhle s těmi staršími moc nemáme mimo hokej co říct. Přece jenom je mezi námi někdy skoro až generační rozdíl. (smích)

13 (5+8)
Loni si zahrál Furch 12 zápasů za Jindřichův Hradec a v jeho dresu se mu střelecky dařilo.

Jak funguje chemie mezi mladými a starými na tréninku?
Starší se nám snaží předat svoje zkušenosti. Občas nám třeba poradí, jak nějakou situaci řešit líp a podobně. Je to pro nás mladé skvělá škola a jsme za to moc rádi, že se máme od koho učit. Třeba Koláč s Novkou jsou skvělí učitelé.

Už se blíží první přípravná utkání. Je očekávání prvních zápasů velké?
Moc se na to těším, až se dostanu zase do zápasového tempa. Radši hraju zápasy, než trénuju, takže vyhlížím už přípravné zápasy. I příprava bude kvalitní. Soupeři, kteří nás čekají, mají všichni něco do sebe a určitě nás všechny dobře prověří.

Jak se těšíte na to, že si zahrajete v Edenu před domácími fanoušky?
Už jsem si to zažil před dvěma lety ve Zlíně, ale to nebylo ono, protože jsme hráli venku. Doma to bude úplně o něčem jiném a moc se na to těším, bude to obrovský zážitek.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více