Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. července 2017

Návrat odchovance: Slavia je srdcová záležitost, říká Drtina

V roce 2008 byl u toho, když slávisté získali svůj druhý mistrovský titul. Nyní se vrací na „místo činu“, aby pomohl červenobílým bojovat o nejvyšší příčky ve WSM lize. Jiří Drtina oblékne sešívaný dres znovu po dlouhých sedmi letech. Do Edenu přichází po angažmá na Kladně, v Karlových Varech nebo v Chomutově. „Na moje dřívější působení na Slavii vzpomínám velice dobře. Byly to příjemné roky s úspěchy a doufám, že na ně teď navážeme,“ věří staronová posila sešívaných.

Pražané se rozhodli těsně před začátkem lední přípravy vyztužit defenzivu a když dopadly námluvy s odchovancem Jiřím Drtinou, nebylo co řešit. Dvaatřicetiletý matador už má něco za sebou a zkušenosti jsou v obraně potřeba.

Sám Drtina se navíc vrací po sedmi letech do klubu, ve kterém začínal. „Slavia je klub s velkým jménem. Jsou s ní spjaté moje hokejové začátky, takže je to pro mě srdcová záležitost,“ odhaluje nejnovější posila sešívaných.

A čím by chtěl staronový debutant červenobílým pomoct? „Týmu můžu přinést nějaké ty zkušenosti. Je těžké to takhle říct. Až sezona ukáže, jak se mi bude dařit a jakou budu mít pozici v mužstvu. Od toho se to bude odvíjet,“ říká.

Zkušený zadák hájil v minulé sezoně barvy kladenských Rytířů a během působení v rodišti Jaromíra Jágra patřil k nejproduktivnějším obráncům WSM ligy. Drtina nasbíral v dresu Kladna padesát jedna startů, během nichž si připsal celkem dvacet kanadských bodů za tři góly a sedmnáct asistencí.

Za Kladno hrál po odchodu ze Slavie i extraligu. Následně si střihl štaci v Karlových Varech a v Chomutově, jemuž pomohl k postupu do české nejvyšší soutěže, kterou si v jeho dresu i zahrál. Největší porci extraligových zápasů ovšem nastřádal právě v sešívaném dresu.

„Na moje dřívější působení na Slavii vzpomínám velice dobře. Strávil jsem tu spoustu let od dorostu až do mých čtyřiadvaceti. Byly to příjemné roky s úspěchy a doufám, že na ně teď navážeme,“ věří muž s dvaadvacítkou na zádech, který byl u toho, když slávisté získali svůj druhý mistrovský titul.

Autor M. Toman, D. Mencl, M. Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více