Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.8.2017

Druhý zápas, druhá výhra. Slávisté otočili duel v Benátkách

přípravné utkání, úterý 8.8.2017, Benátky - Slavia
Benátky
2:3
2:1, 0:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Hrníčko (Dlouhý, Kunst), 13. Dlouhý (Průžek, Nezbeda) – 7. Krejčík (Kubica), 26. Krliš (Walter), 43. Šafránek. Rozhodčí: Wagner – Kettner, Kovačík . Vyloučení: 6:4. Bez využití. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1,2:2, 2:3.

Sestavy

Benátky

Hosnedl – Husa, Kunst, Jandejsek, Maier, Turský, Starosta – Hrníčko, Chrtek, Dlouhý – Špaček, Šír, Psota – Teplý, Bittner, Bělohorský – Průžek, Nezbeda, Wiencek.

Slavia

Frodl – Holý, Růžička, Ryzák, Valík, Hejda, Walter – Krejčík, Šafránek, Kubica – Kopta, Nedvídek, Šmerha – Jankovský, Krliš, Tejral – Heldák, Furch, Procházka.

Slávistické letce se v odvetném přátelském duelu proti Benátkám znovu podařilo urvat vítězství. Přestože tentokrát museli sešívaní proti Středočechům dvakrát dotahovat, dokázali se pokaždé z nepříjemné situace dostat a po gólech Krejčíka, Krliše a Šafránka nakonec napínavý duel zcela otočit. Mužstvo trenéra Razýma tak ve druhém přípravném zápase oslavilo druhý triumf.

Odvetný duel na ledě Benátek začali lépe domácí. Už ve 4. minutě otevřel skóre Dominik Hrníčko, který zužitkoval přesný pas Dlouhého a hbitě propálil Frodla. Tábor posmutnělých slávistických fanoušků si však přišel na své hned o tři minuty později. Červenobílé barvy rozveselila vyrovnávací branka Lukáše Krejčíka.

Ten se krásně proháčkoval po pravé straně a vlastní sóloakci zakončil povedenou ranou za Hosnedlova záda. V čase 12:29 musel ze své sítě lovit kotouč opět Frodl, Benátky se dostaly do vedení trefou Adama Dlouhého, jenž využil dobré spolupráce s Průžkem a Nezbedou a pozměnil skóre na 2:1.

Prostřední periodu načali úspěšněji sešívaní. Krliše sice v 25. minutě nejprve vychytal Hosnedl, k odraženému puku se však dostal Walter a plzeňský odchovanec Václav Krliš se napodruhé nemýlil. Po vstřelené brance slávistům narostla křídla a Hosnedl se musel v benátecké kleci hodně otáčet, aby červenobílý nápor zastavil.

Pak ale přišel pro hostující celek kritický moment. Chvíli po sobě se nechali vyloučit Heldák a Hejda a Slavia musela čelit dvojnásobné přesilovce. Benátečtí sevřeli hosty v obranném pásmu a Frodl hasil jeden „požár“ za druhým. Svěřenci trenéra Razýma ale ošemetnou minutu vzorně odbránili. V závěru třetiny navíc prověřil Hosnedlovu pozornost Jankovský.

V čase 42:46 se povedl Davidu Šafránkovi doslova husarský kousek. Slávistický útočník pouze nahodil na bránu odražený puk, ten ale domácímu gólmanovi propadl a skončil za brankovou čárou. Domácí se sice hnali za vyrovnáním, v tom ji ale bránil vynikající Frodl. Necelé tři minuty před koncem lapil i nebezpečnou střelu Psoty a slávisté zvítězili 3:2.

Ohlasy trenérů
Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): „Myslím si, že z naší strany to bylo dobré utkání, s výkonem jsme spokojeni. Samozřejmě nás mrzí, že jsme utkání nedotáhli do bodového konce, ať už do vítězství nebo remízy, protože jsme hráli s velkou chutí a bylo tam hodně pozitivních věcí. Máme se z čeho odrazit, ale je třeba usilovně pracovat. Máme mladý tým. Ve druhé třetině nám to rozbila vyloučení, hodně jsme hráli ve čtyřech a to nás dostalo z tempa.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Je to příprava, takže Šanci dostávají mladší hráči a ti, co bojují o místo v sestavě. Samozřejmě je to začátek sezony při plném tréninkovém zatížení. Někteří nás přesvědčili víc, někteří méně. Ale samozřejmě je to příprava. Příště už budeme hrát v pozměněné sestavě, abychom se připravili na turnaj do Přerova. "

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více