Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. srpna 2003

Tipsport Cup začíná, Slavia jede na Kladno

K prvnímu soutěžnímu zápasu v této sezóně nastoupí hokejisté HC Slavia Praha v pondělí od 17:30 na kladenském ledě proti místnímu HC Rabat Kladno. Kladno se letos po roční pauze vrátilo do extraligy, když nejdřív ve finále 1. ČP ligy přemohlo Duklu Jihlava a v baráži o extraligovou příslušnost Havířov Panthers. Kladno stejně jako Slavia odehrálo tři přípravné zápasy. V prvním přípravném zápase porazilo Kladno Ústí nad Labem 5:3, v druhém se střetlo s Mladou Boleslaví, která Kladnu podlehla 3:4, a svůj poslední přípravný zápas sehrálo s Karlovými Vary. V tomto zápase Kladno podlehlo 1:3. Slávisté mají na kontě remízu se Spartou, porážku s Budějovicemi a výhru nad Hradcem.

Kladno po postupu do extraligy posílilo svůj kádr o "dravé bojovné hráče střední generace", o kterých generální manažer Kladna Otakar Černý prohlásil, že jim v kádru chybí. Obranu přišli posílit Vratislav Čech z Havířova a Rostislav Malena z Jihlavy. Vratislav Čech byl v letošní extraligovém ročníku na 11. místě v počtu nasbíraných trestných minut. Rostislav Malena je zkušený extraligový obránce, který strávil čtyři sezóny ve Zlíně a letos si zahrál čtyři zápasy za Vítkovice. Oba dva mají smlouvu na Kladně na jeden rok. Obranu naopak opustil Pavel Mojžíš, který jde zkusit své hokejové štěstí do Znojma.

Nejvýraznější posilou v útoku je bojovník Vítězslav Jankových, který přišel na Kladno z Liberce. Dalším útočníkem, který na Kladno přišel, je Juraj Štefanka z Plzně, který už stačil v přípravných zápasech vstřelit dvě branky. Dále se vrátil mladík Ladislav Vlček z Karlových Varů, který prošel mládežnickými reprezentačními výběry, a přišel Slovák Miroslav Lažo ze Slovanu Bratislava. Zajímavý zápas to bude pro Romana Chatrnúcha, který stále patří Slavii a na Kladně je již dva roky na hostování. V extralize si za červenobílé zahrál v šestnácti zápasech extraligové sezóny 2001/02. Hlavním trenérem Kladna je Zdeněk Müller, jeho asistenti jsou Vladimír Evan a Petr Tatíček.

Kladno určitě bude chtít uspět a nehrát jen roli statisty v nadcházejícím ročníku extraligy. A na co sází nejvíc? „Budeme sázet hlavně na to, co se osvědčilo v loňské sezóně, a to je především týmová práce a týmový duch...,“ říká generální manažer HC Rabat Kladno Otakar Černý.

Tipsport Cup 2003

Více o letošním Tipsport Cupu zde

HC Rabat Kladno

Kladenský klub se vrací do extraligy s novým názvem a novým logem.

Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více