Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. srpna 2017

Slávisti načínají v úterý přerovský ZUBR Cup

WSM liga už pomalu klepe na dveře a kolotoč přípravných zápasů je v plném proudu. Sešívaní budou ale už před ostrou sezonou bojovat o trofej. Už v úterý se totiž Pražané představí na ZUBR Cupu v Přerově. A soupeři červenobílých nebudou žádní nazdárci. Kromě domácího Přerova budou totiž na ledě MEO Arény bojovat znojemští Orli z mezinárodní EBEL ligy a slávisté se střetnou v rámci turnaje i s extraligovým Zlínem. O atraktivní soupeře tedy není nouze. Povede se sešívaným prodloužit sérii neporazitelnosti i proti nim?

ZUBR Cup má za sebou už jeden ročník, letos se tedy turnaj uskuteční v Přerově podruhé. V loňském roce se přerovským fanouškům kromě jejich domácího týmu představil ještě Krakov a Prostějov. Přerovští hokejisté dokázali oba své soupeře porazit a turnaj ovládli. Letos jsou tedy v roli obhájce titulu.

Letošní ročník ovšem slibuje atraktivnější podívanou než loni. Přijedou totiž opravdu zvučná mužstva a obsazení si pochvaloval i ředitel pivovaru ZUBR a jednatel přerovského klubu Tomáš Pluháček. „Jsem moc rád, že se nám podařilo přivést do Přerova tak silné týmy. Věřím, že i když se bude jednat o přípravné zápasy, tak si spousta našich fanoušků najde cestu na zimní stadion a uvidí kvalitní hokej.“

A s kým se vlastně Slavia na ZUBR Cupu utká?

HC Zubr Přerov

Zubři budou na turnaji obhajovat loňské prvenství, které si vybojovali výhrami nad polským Krakovem a rivalem z Prostějova. Letos je však cesta k zisku poháru mnohem těžší. Sílu mužstva, jež loni ve WSM lize skončilo ve čtvrtfinále, prověří velmi silní a atraktivní soupeři. Přerovské ovšem není radno podceňovat. Jsou velmi nepříjemným soupeřem, což sešívaní poznali v loňské sezoně ve vzájemných zápasech, které končily vyrovnanými výsledky.

V letošní přípravě už odehráli přerovští hokejisté čtyři duely. Svěřenci trenérů Kamila Přecechtěla a Petra Dočkala se dosud střetli s Třebíčí, kterou porazili na domácím ledě 3:0, Porubou, jíž nadělili v Ostravě pět branek a zvítězili 5:1, Vsetínem, který udolali na nájezdy poměrem 4:3 a naposledy se utkali s Havířovem, jenž v generálce na ZUBR Cup udolali fotbalově 1:0. Přenesou si zubři dobrou formu i do turnaje?

Aukro Berani Zlín

V uplynulé sezoně mělo mužstvo okolo trenérů Roberta Svobody a Martina Hamrlíka v extralize blízko k předkolu play-off, ale nakonec se museli Berani spokojit jen se zápasy ve skupině play-out. V mužstvu se tedy po neúspěšné sezoně událo několik změn. Ta největší přišla zřejmě na pozici generálního manažera, kterým se stal bývalý reprezentant a expert ČT Martin Hosták. Tým navíc musel najít nového sponzora a nakonec změnil název i logo – z PSG Zlín se stali Aukro Berani Zlín.

Ševcům se v přípravě zatím docela daří. Ve třech zápasech dvakrát vyhráli a jednou padli až po samostatných nájezdech. Na úvod dokázali vyhrát na ledě Slovanu Bratislava 6:4. Poté zdolali na domácím ledě 2:1 Olomouc a naposledy před vlastními fanoušky těsně nestačili na Kometu Brnu, s níž prohráli 1:2 po nájezdech. Dočká se Martin Hosták první trofeje v roli zlínského manažera?

Orli Znojmo

Orli se letos připravují už na svoji sedmou sezonu v mezinárodní Erste Bank Eishockey Lize (EBEL). V té zaznamenali Znojemští jeden ze svých největších úspěchů, když se jim povedlo dojít až do finále a získat stříbrné medaile. Uplynulý ročník ovšem Orlům nevyšel. Ve čtvrtfinále play-off totiž nepřešli přes Klagenfurt, který je vyřadil hladce 4:0 na zápasy. I proto došlo ve znojemském kádru k mnoha změnám. Mezi nováčky patří i obránce Jan Pohl, jenž přišel na jih Moravy právě z pražské Slavie.

Obrozené mužstvo má zatím v přípravě za sebou tři utkání a všechna proti extraligovým klubům. Na úvod podlehli Orli Vítkovicím na jejich ledě těsně 3:4. Dále nestačili na Mladou Boleslav, která doma vyhrála 3:2. V odvetě však Znojmo Mladoboleslavským porážku oplatilo, když stejného soka porazilo v gólových hodech 7:6. Uvidíme, jak si svěřenci trenéra Romana Šimíčka povedou na přerovském turnaji.

Program turnaje

Úterý:

HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (Přerov, 18:00)
Aukro Berani Zlín – Orli Znojmo (Zlín, 18:00)

Středa:

HC ZUBR Přerov – Orli Znojmo (Přerov, 18:00)
Aukro Berani Zlín – HC Slavia Praha (Zlín, 18:00)

Čtvrtek:

Orli Znojmo – HC Slavia Praha (Přerov, 15:30)
HC ZUBR Přerov – Aukro Berani Zlín (Přerov, 19:00)
Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více