Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.8.2017

Trpělivý výkon přinesl ovoce, slávisté zvládli odvetu s Kladnem

přípravné utkání, úterý 22.8.2017, Kladno - Slavia
Kladno
0:2
0:0, 0:2, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 35. Furch (Růžička), 37. Kolařík (Růžička). Rozhodčí: Ondráček – Řešátko, Koželský. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 811. Průběh utkání: 0:2.

Sestavy

Kladno

Kopřiva – Štindl, Kehar, Veber, Matula, Lenďák, Štich, Zelingr – Schildhabel, Strnad, Kružík, Redlich, Kaut, Machač, Pekr, Lorraine, Tůma, Svedlund, Kubík, Bláha

Slavia

Frodl – Drtina, Novák, Barák, Růžička, Kolařík, Kasík, Holý - Krejčík, Šafránek, Doležal - Kopta, Nedvídek, Jankovský - Krliš, Kubica, Tejral - Heldák, Furch, Matějka

Sešívaní sehráli sedmý přípravný duel na ledě kladenských Rytířů, které už v letošní přípravě doma porazili. A i odveta vyšla slávistům na jedničku. Zápas začaly oba týmy opatrně a ani jeden se nedostával do vyložených šancí. Právě zodpovědná obrana a trpělivost ale nakonec přinesly červenobílým vítězství. Kladenská defenzíva ve druhé části dvakrát chybovala, Frodl naopak během šedesáti minut nelovil puk ze sítě ani jednou. Pražané tak vyhráli v přípravě páté se sedmi odehraných klání.

Slavia se s Kladnem v letošní přípravě už jednou střetla. V domácím prostředí slávisté Rytíře porazili 3:1 a do odvety šli s tím, že chtějí výsledek z Edenu potvrdit.

Už od úvodních minut bylo ovšem jasné, že bude mít utkání na kladenském ledě jiný průběh. Obě mužstva vstoupila do zápasu opatrně a spíš se soustředila na defenzivní činnost. Na kotouči byli víc domácí, a tak není divu, že se dostali i do první vážnější šance.

Machač si položil Frodla a následně se snažil sešívaného gólmana objet a zakončit k pravé tyči, jenže ten se nevzdal, vymrštil svou hokejku a kladenskému útočníkovi v tutovce gól sebral.

Duel se více otevřel až ve druhé dvacetiminutovce. Krátce před polovinou základní hrací doby si skvěle sjel před Kopřivu hostující Doležal, který však zamířil jen do připraveného brankáře Kladna, jenž v minulosti nosil i sešívaný dres.

Ani ne minutu nato se málem dostal k dorážce do odkryté klece Bláha, ale slávistická obrana si s ním poradila včas a hosté se tak mohli po chvíli ujmout vedení. A to hned dvoubrankového!

Dvě generace střelců, jeden nahrávač

Gólu se nejprve dočkala mladá čtvrtá formace Slavie ve složení Heldák, Furch, Matějka. Obránce Růžička pálil od modré čáry na pravý kruh, kde se spolu prali Matula a Furch. Ti v zápalu boje tečovali kotouč přímo mezi betony Kopřivy. Puk se sice tečí za brankovou čáru nedostal, ale Aleš Furch se vymanil z Matulova sevření a s dorážkou do prázdné brány si bez potíží poradil.

A Antonín Růžička si o dvě minuty později připsal asistenci číslo dva, když vyzval ke střele od modré Pavla Kolaříka, který přesnou trefou vymetl levý růžek Kopřivovy branky . Po Furchovi, jenž ještě vloni hrál za juniorku, se tedy prosadil nejstarší člen Razýmovy skvadry.

Ve třetí třetině už se slávisté nikam nehnali a ani Kladenští nebyli směrem dopředu příliš nebezpeční. Na tom nezměnila nic ani hra bez brankáře, kterou zkusili domácí minutu před koncem. Sešívaní tak vyhráli pátý zápas z dosavadních sedmi odehraných přípravných utkání.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): „Myslím, že Slavia byla lepší. Půlku zápasu byla lepší určitě, působila hokejovějším dojmem a byla nebezpečnější. My jsme sice jezdili okolo nich, ale nebyli jsme důrazní do brány. Proto si myslím, že jsme prohráli.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více