Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. srpna 2017

Neobvyklý soupeř v neobvyklém čase. Slavia vyzve v pátek ráno Klatovy

Po vítězství nad Kladnem čeká sešívané další přípravný duel. Tentokrát se však odehraje v netradiční době. Úvodní buly bude vhozeno už v jedenáct hodin dopoledne. Na druhou stranu kluziště se navíc postaví zcela jiný protivník, než byli ti předchozí - do Edenu zavítají Klatovy. Západočeský celek sice hraje „jenom“ druhou ligu, v ní ale dokáže potrápit i ty největší favority. V kádru působí i řada talentovaných hráčů, klatovské mužstvo totiž funguje jako farma extraligové Plzně. Někteří slávisté by o tom mohli vyprávět. A právě oni by se mohli chtít proti svému bývalému celku vytáhnout.

Slavia se valí přípravou takřka jako nezastavitelný vlak. Plyn ubrala pouze ve dvou případech, když na ZUBR Cupu prohrála s Přerovem a Zlínem. Jinak se sešívaným výsledkově daří, naposledy porazili Rytíře a i napodruhé získali kladenský skalp. Gólově triumf zařídili matador Pavel Kolařík a mladíček Aleš Furch.

Teď před červenobílým souborem stojí další zajímavý soupeř. Z pohledu klubového jména i soutěže, v níž působí, Klatovy sice představují papírového outsidera, kádr však disponuje mladými talentovanými hráči, kteří se na plzeňské farmě mnohdy snaží nastartovat kariéru v dospělém hokeji.

3
Tolik hráčů Slavie ještě na začátku minulé sezony působilo v Klatovech. Mezi Plzni a druholigovým celkem pendlovali Polívka, Krliš a Holý.

Hodně o tom ví i několik slávistů. Vždyť ještě předloni a na začátku loňské sezony hájili západočeské barvy třeba Jan Holý nebo Václav Krliš. Své si v jejich dresu odchytal i Patrik Polívka. A právě díky jejich výborným výkonům byly Klatovy na špici druhé ligy. Do Slavie zamířili před necelým rokem také Marcel a Tulačka, ti však v sešívaném kádru neuspěli a nadále zůstávají na západě Čech.

Pro pětici plzeňských odchovanců tak bude mít zápas speciální příchuť. Zahrají si proti kamarádům a bývalým spoluhráčům. Jedni budou chtít určitě dokázat, že si Slavia vybrala správně, druzí to, že naopak prohloupila, když se do její sestavy nevešli.

Všichni navíc v minulosti odehráli i poslední vzájemný duel. Před rokem a půl. V únoru 2016 v něm sešívaná letka zvítězila 4:1. O branky se tehdy postarali Růžička, Vas, Šafránek a Robinson. Jedinou branku hostů vsítil jeden ze současných pilířů slávistické obrany – Jan Holý. V brance se snažil zastavit červenobílé útočení Polívka. Obranným valem Pražanů se neúspěšně prokousával Krliš. O motivaci a ostré souboje by tak ani tentokrát neměla být nouze.

Klatovy v přípravě nezáří, využije toho Slavia?

Svěřencům trenérské dvojice Razým-Srdínko by mohl v honbě za góly přát jeden důležitý faktor. Zatímco Slavia odehrála utkání na Kladně už v úterý, Klatovy mají naplánovaný zápas ještě na čtvrteční večer. Vzhledem k tomu, že se vzájemné střetnutí odehraje už od 11 hodin dopoledne a navíc v Edenu, by mohli mít červenobílí už jen z pohledu možností regenerace menší výhodu.

Tou další je prozatímní průběh přípravy. Ze sedmi odehraných duelů vyšli pětkrát jako vítězové, jen dvakrát zakusili hořkost porážky. Klatovům se naopak tolik nedaří. A jejich bilance? Šest zápasů, dvě výhry a čtyři porážky. Triumf Západočeši urvali jen proti pražské Kobře a týmu HC Davis České Budějovice. Porážku nezvládli odvrátit ani v zápasech s Kadaní, Sokolovem a Lausitzer Füchse, ani v domácí odvetě s Kobrou.

Kdo tentokrát oslaví vítězství? Vylepší Slavia bilanci, nebo Klatovy překvapí? O tom bude jasno už v pátek po poledni. Úvodní buly bude na Zimním stadionu v Edenu vhozeno v 11.00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více