Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.9.2017

Další výhra! Starší dorost porazil Spartu po prodloužení

4. kolo, sobota 16.9.2017, Sparta - Slavia
Sparta
4:5p
1:1, 2:2, 1:1 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Kropáček, 31. Flídr (Obadal, Dani), 38. Pika, 51. Prymula (Vitouch) – 16. Houška (Brož, Hradil), 21. Havrda (Holý), 36. Brož, 46. Hasil (Houška), 63. Zderadička (Hasil). Rozhodčí: Souček – Nekvapil, Hradil. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy

Sparta

Mičán – Bureš, J. Najman, Tůma, Vorobjev, Pika, Klapka, Gajdoš – M. Najman, Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Arnošt, Kropáček, Čech, Vitouch

Slavia

Pánek – Fiala, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Mareček, Holý, Srdínko – Brož, Kižlin, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Janča, Houška, Petrák

Slávisté slaví další těsné vítězství za dva body, tentokrát v derby se Spartou. Přestože se sešívaní dostali během základní hrací doby třikrát do vedení, sparťaně pokaždé srovnali, a tak se pokračovalo v prodloužení. V něm byli šťastnější červenobílí, kterým zařídil bod navíc Zderadička.

První letošní derby starších dorostenců nabídlo velkou příležitost v 9. minutě, kdy se ke střele odhodlal Kropáček, Pánek si ale s těžkým pokusem poradil lapačkou. Ve stejné minutě se nakonec Sparta přece jen dostala do vedení. Vojtěch Kropáček uklidil z blízka kotouč za bezmocného brankáře.

Slávisté mohli vzápětí srovnat, z nepřehledné situace ale nikdo vyrovnání nevytěžil. O chvíli později už bylo skóre zase nerozhodné, přesilovková kombinace skončila u Vladislava Houšky, který zakončil přesně mimo dosah Mičána.

Sešívaní se v úvodu druhé periody dočkali otočení skóre. Skvělý důraz předvedl Maxim Havrda, který na brankovišti několikrát dorážel a nakonec i dostal kotouč do sítě. Další branku mohl přidat Houška, nikým nechráněný ale nemířil přesně. V podobné situaci byl záhy i Hradil, ale ani on nebyl před odkrytou klecí úspěšný.

Když červenobílí pohrdli velkými šancemi, prosadili se sparťané. Matěj Flídr dokázal v tísni vystřelit a zároveň i překonat Pánka. Těsné vedení se však slávisté vzali velmi rychle zpět. Na pravé straně dostal trochu prostoru Jaroslav Brož, jehož tvrdá rána skončila až v síti.

Ještě do konce druhé periody se však domácím podařilo znovu vyrovnat. Jevgenij Pika se v samostatné akci poradil se dvěma protihráče a následně přesnou ranou překonal i Pánka. Už ve třetím dějství získala Slavia zase těsný náskok. Na brankovišti si počkal Matěj Hasil, který dorazil do branky vyraženou střelu spoluhráče.

Ani napotřetí červenobílým vedení nevydrželo, Patrik Prymula se podepsal pod gól, který zápas poslal do prodloužení. V něm sparťanská trojice propadla, čehož využil po přihrávce Hasila přesnou ranou z mezikruží Jakub Zderadička.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více