Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2017

Na led posledního: V Kadani sešívaní nechtějí zaváhat

Další bitva o body. Ve středu podvečer vyráží výběr trenéra Razýma na led Trhačů. Vršovičtí budou bojovat o návrat na vítěznou vlnu. Po dvou prohrách se už v táboře červenobílých počítá s bodovým ziskem. Na kadaňském ledě by to vyjít mohlo, snadné to ale opět nebude. Trhači sice zatím strádají, požene je dopředu ale touha zapsat první body.

4. kolo: SK Trhači Kadaň vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (0 b.)
Postavení v tabulce
12. místo (3 b.)
9:22
Skóre
6:9
Luboš Rob (1+3)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Krejčík (4+0)
Jan Müller (2 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (4 góly)
Jakub Trefný (1+2)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (0+2)
Tadeáš Dvořák 85,11 %
Štěpán Lukeš 79,73 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 89,66 %
Patrik Polívka 91,67%
Litoměřice – Kadaň 6:3
Poslední zápas
Slavia – Prostějov 0:3

Skvělý start soutěže na domácím ledě. Slávisté přehráli doma Havířov jasně a zdálo se, že do letošní sezony skončí pravou nohou. Jenže navázat na úspěch se nepodařilo. Přišly dvě porážky a Pražané už se chtějí chytnout.

Proti Prostějovu naprzádno jak střelecky, tak bodově. Prohře 0:3 nedokázal zabránit ani Patrik Polívka, které utkání odchytal.

V tabulce byli po jednom odehraném kole druzí. Nyní jim však patří až jedenáctá příčka. Soutěž je však stále na svém začátku, a tak dohnat ztrátu na přední příčky nebude velký problém. Podle Nováka v posledních zápasech chyběla touha natlačit se do branky.

Ve středu už by si vše mělo sednout a sešívaní by měli být schopní odčinit dvě předchozí porážky. „Jedeme si tam pro výhru! Chce to zvýšit důraz, zrychlit, zjednodušit tu hru, pak věřím, že můžeme uspět,“ říká Novák o nadcházejícím zápase.

Mladý tým postrádající zkušenosti

Loni se udrželi v druhé nejvyšší soutěži a byli za to rádi. Ani letos Trhači neplánují atakovat přední příčky. Tým zasáhly odchody několika opor. Nepomohlo ani ukončení úzké spolupráce s Karlovými Vary. To se však vzhledem k sestupu Energie do WSM Ligy jeví celkem logicky.

Na západě Čech tak museli tým co nejvhodněji doplnit. Trhači ulovili především mladé hráče a zkušenostmi neoplývající hokejisty z nižších soutěží.

23 let
Jakub Trefný a Roman Chlouba. Jediní dva hráči na soupisce Kadaně, kterým je víc než 23 let. Trhači mají letos hodně mladý tým.

O nevalných ambicích středečního soupeře sešívaných zatím utvrzují i výsledky v letošním ročníku WSM Ligy. Kadaň sice začala sympatickým výsledkem z kladenského ledu. S Rytíři prohrála „jen“ 2:3. O gól byla i domácí prohra s Frýdkem. Pak ale přišlo vyhoření proti Přerovu. Ten Trhačům slušně potrhal sebevědomí – prohra 1:9 se značně projevila i v tabulce.

Na body svěřenci trenéra Kašeho nedosáhli ani na ledě Litoměřic (3:6). Nyní prahnou po bodové loupeži v duelu se Slavií. Čím by červenobílé mohli ohrozit?

Luboš Rob loni táhl Budějovice. Kam letos největší posila Trhačů dovede Kadaň? (foto: hcmotor.cz)

Roman Chlouba. Loni jasný tahoun Kadaňských zná prostředí sešívaného týmu velmi dobře. Svůj um ukazoval v Edenu v loňské sezoně, v jejím průběhu se ale vrátil zpět. V dresu Kadaně ho ale ve středu nejspíš neuvidíme. Výkony si zatím říká spíše o místo v Chomutově. „Před sezónou mi bylo řečeno, že zůstanu jako starší hráč v Kadani. Ani jsem se startem v Chomutově nepočítal, protože byl hodně široký kádr,“ říkal poté, co srazil extraligovou Olomouc.

Největší letošní posilou je tak Luboš Rob. Hokejista, který loni válel v Budějovicích, zatím platí za nejproduktivnějšího hráče týmu. Rozjede se ještě víc?

Kadaň bez velkých jmen může proti Slavii překvapit. Domácí tak do zápasu budou moci vstupovat uvolnění a třeba i favorita zaskočit... Překvapení by však sešívaní neradi dopustili, ve středu chtějí uspět. Úvodní buly bude vhozeno v 18.00. Podpořte znovu sešívané!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více