Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. září 2017

Do Edenu míří rozjetý Frýdek, Slavia chce zůstat na vítězné vlně

Dvě vítězství a dvě porážky. Slávistům se v úvodu nového ročníku WSM ligy prozatím daří jako na houpačce. S vyrovnanou bilancí však sešívaní chtějí zatočit a přiklonit zápasové skóre na vítěznou stranu. Do Edenu však dorazí těžký soupeř. Slavia sice loňského nováčku z Frýdku dokázala čtyřikrát porazit. Slezané však letos posílili a i když mají odehraný duel navíc, vyhřívají se prozatím na druhé příčce tabulky. Pokoří je Razýmův soubor také letos?

5. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Frýdek-Místek

Porovnání týmů
9. místo (6 b.)
Postavení v tabulce
2. místo (10 b.)
13:12
Skóre
12:12
Lukáš Krejčík (4+2)
Nejproduktivnější hráč
Milan Mikulík 1+4
Lukáš Krejčík (4 góly)
Nejlepší střelec
Vít Christov (3 góly)
Jiří Drtina (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Lukáš Kovář 1+3
Dominik Frodl 89,66 %
Úspěšnost brankářů
David Groh 92,31 %
Jan Strmeň 93,33 %
Kadaň – Slavia 3:6
Poslední zápas
Frýdek-Místek – Litoměřice 5:3

Čtyři sladké triumfy. Slavia si v loňské sezoně proti Frýdku vychutnávala pouze vítězství. Slezského soupeře přetlačila dvakrát doma i v obou duelech na venkovním ledě. Ve třech případech duel sice skončil o jediný gól. V mezivánočním zápase na závěr loňského roku se však sešívaní obzvlášť vytáhli a nasázeli do frýdecké klece šest branek. Nejvíc se činili Jankovský s Kubicou. Prvně jmenovaný vsítil dvě branky, druhý se na demolici protivníka podílel gólem a dvěma nahrávkami.

4:0
S takovým skóre vzájemných zápasů končili loni slávisté základní část WSM ligy. Tehdejšího nováčka soutěže přehráli ve všech čtyřech duelech.

Slávisté do nového ročníku WSM ligy vstoupili výborně, doma přejeli Havířov 5:1 a navázali tak na úspěšnou přípravu, ve které si například připsali cenný skalp extraligových Pardubic. Jenže hned vzápětí přišlo zaváhání na ledě ambiciózních Českých Budějovic a hlavně smolná prohra 0:3 v Edenu s Prostějovem. Z nadějného třetího místa rázem přišel propad až na jedenáctou pozici - hlavně statistika vstřelených branek z těchto dvou zápasů byla alarmující – za 180 minut se o jedinou radost sešívaných prosadil Kubica.

Důležitý středeční zápas v Kadani ale Pražané zvládli na jedničku, domácí Trhače přejeli 6:3 a do utkání s Frýdkem tak půjdou nejen s vítězstvím v zádech, ale také s touhou ukázat se fanouškům v dobrém světle. „Potřebujeme zvítězit. Hlavně potom, c jsme předvedli proti Prostějovu. Snad budeme mít dobrý vstup do utkání a vyhrajeme.“, nechal se slyšet proti Kadani dvoubodový Václav Jankovský.

Frýdek-Místek: mladý tým doplněný zkušenostmi

Frýdecko-místecká historie sahá až do roku 1976, teprve v loňské sezoně se ale představil v druhé nejvyšší soutěži. A nevedl si vůbec špatně, tým kolem trenéra Juříka dokázal vybojovat 77 bodů a po základní části skončil na 9. místě, v následném předkole navíc dokázal v pětizápasové sérii vyřadit Benátky nad Jizerou a jejich premiérové představení tak ukončil až ve čtvrtfinále pozdější postupující do extraligy z Jihlavy výsledkem 4:1 na zápasy.

Mezi největší tváře Moravanů patří slávistům dobře známý Milan Mikulík, který necelé dvě sezony působil v sešívaném dresu a několik zápasů zdobilo jeho hruď i kapitánské céčko. Dalšími fanouškům známými jmény jsou například exlitvínovský Rostislav Martynek, bývalý střelec Třince a Olomouce Rostislav Marosz nebo obránce Ctirad Ovčačík.

Nijak zvlášť povedenou přípravu (3 výhry, 4 porážky, skóre 18:20) dokázali Frýdecko-Místečtí napravit na jedničku a kromě zaváhání s papírovými favority z Karlových Varů (1:2p) a Kladna (0:3) nasbírali všech 9 zbývajících bodů a drží druhé místo v tabulce. Jejich velkou zbraní jsou hlavně úspěšné přesilovky a oslabení – zatímco dokázali z 20 nabídnutých početních výhod zužitkovat hned 5 (což je řadí na 4. místo v jejich využívání), v oslabení z 22 trestů neinkasovali ani jednou a vládnou celé tabulce! Podaří se Slavii tuto sérii zlomit?

Vzájemné zápasy z minulé sezony hovoří jasně – Frýdek-Místek 1 bod, Slavia hned 11, a to při celkovém skóre 16:7! Byť se podle brankového rozdílu může zdát, že Moravané vždy hráli druhé housle, opak je pravdou. Podaří se červenobílým zopakovat debakl? Přijďte je podpořit v sobotu večer do Edenu, utkání začíná v 17:30!

Autor Martina Kramerová, Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více