Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.9.2017

Slávisté nedali gól, Frýdek si veze z Edenu všechny body

5. kolo, sobota 23.9.2017, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
0:2
0:2, 0:0, 0:0
Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 2. Piegl (Bartko), 7. M. Kovařčík (Mikulík). Rozhodčí: Jílek, Würtherle – Čížek, Kis. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 670. Průběh utkání: 0:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – J. Drtina (A), J. Novák (C), Kasík, J. Holý, Kolařík, A. Růžička, Ryzák – L. Krejčík, Šafránek, Z. Doležal – Kubica, Šagát, M. Ondráček – Jankovský, Nedvídek, M. Kadlec – Šmerha, Krliš.

Frýdek-Místek

Strmeň – L. Kovář, Haman, Zahradníček, Ovčačík (A), Piegl, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Kvasnica – J. Kalus, M. Kovařčík, Klimša – Christov (A), Mikulík, Kofroň (C) – Bajtek, T. Jáchym, Franek.

Slavia v Edenu prohrála i další domácí duel. Svěřenci trenéra Razýma tentokrát nestačili na slezský Frýdek-Místek, kterému podlehli 0:2. Soupeř si vypracoval náskok už v průběhu úvodní třetiny a sešívaní v následných dvou dvacetiminutovkám marně dobývali hostující branku. Jedním z klíčů k zápasu byla i neproměněná přesilovka pět na tři, již slávisté nedokázali využít. Po vítězství v Kadani tak doma znovu nedali ani gól a potřetí v sezoně skončili bez bodů.

Utkání v Edenu ještě ani pořádně nezačalo a Frodl už lovil kotouč ze své sítě. Po pěkné kombinaci hostí vypálil od modré v čase 01:19 René Piegl a puk zapadl za záda sešívaného gólmana.

To ale nebylo zdaleka všechno, co Frýdek v úvodu první dvacetiminutovky předvedl. V polovině šesté minuty poslali rozhodčí na trestnou lavici Holého, který musel odpykat dvě minuty za podražení. A Slezané nabízenou příležitost využili.

Vzápětí totiž získali už dvoubrankový náskok. Mikulík se v rychlém protiútoku dobře zorientoval a vyslal do gólového zakončení Michala Kovařčíka. Ten se natlačil před Frodlovou klec a bekhendovou střelou poslal kotouč za brankovou čáru.

Sešívané mohl vrátit do zápasu Šafránek, v samostatném úniku však selhal. Jeho bekhendový blafák se mezi tři tyče nevešel.

A neujala se ani akce Jankovského s Doležalem. První jmenovaný se dostal za hostující obránce a v rozhodujícím okamžiku přihrál svému spoluhráči. Strmeň se však stihl v bráně přesunout a slávistickou akci zneškodnit.

V samotném závěru prostřední periody se Slavii naskytla velká šance ke změně skóre. Po dvou falech Frýdku dostali možnost přesilovky pět na tři. Zhruba minutová hra v početní výhodě se červenobílým příliš nevydařila a i když hned několikrát ohrozili Strmeně, žádný z jejich pokusů nemě dostatečnou razanci na to, aby zapadl do frýdecké klece.

Slávisté v závěru tlačili, Strmeně překonat nezvládli

Závěrečná třetina už patřila domácím. Slávisté přidali plyn a zasypali soupeřovu svatyni sprškou střel. Ve 48. minutě si Šafránek skvěle nabruslil před Strmeně, dostal přihrávku od mantinelu, z dobré pozice ale zakončit nedokázal.

Následně vyrazil na zteč frýdecko-místecké branky Šagát, Strmeň proti jeho střele z mezikruží sklapl betony. Doležalův slušný pokus zase ukryl do lapačky. Slávistický nápor neustával, Frýdek však dobře bránil a nepouštěl sešívané do nebezpečnějších situací před vlastní klecí. Pražané na marné dobývaní frýdecké branky doplatili a na domácí ledě opět prohráli.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„V zápase jsme dostali hned v první třetině dva rychlé góly a soupeř pak hrál velice poctivě do obrany a nám se přes ně špatně dostávalo. Když už jsme si nějaké šance vypracovali, tak jsme je nedokázali proměnit. Pak bylo vidět, že čím víc kluci chtěli, chyběla tam lehkost v zakončení a bez gólu nejsme schopní vyrovnat.“

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Myslím, že jsme odehráli velmi disciplinované utkání. Vyšla nám první třetina, kdy jsme byli efektivní v zakončování. Sice jsme si vytvořili ještě další šanci, ale ty zlikvidoval vynikající Frodl. Potom jsme se soustředili trošku víc na defenzivu, což nám vyšlo. Jsme rádi, že odvážím tři body.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více