Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
26. září 2017

Proházené lajny? Trenér nám dal dobrý impuls, hlásí Doležal

Náročný úkol splněn. Sešívaní se po domácí prohře s Frýdkem zvedli a na dalekém Valašsku vyválčili všechny body. I když se výhra z pohledu skóre rodila snadno, bylo Vsetín pro Slavii hodně těžkým soupeřem. Jedním z hlavních strůjců úspěchu byl dvougólový střelec Zdeněk Doležal. „První gól se mi povedl. Druhý? Konečně trochu pomohlo i štěstí,“ usmíval se forvard první lajny.

Slavia zvítězila ve Vsetíně 5:2 a po domácí ztrátě naplno bodovalo. Jak duel na Valašsku zhodnotit?
Utkání pro nás určitě bylo zdařilé. Vsetín sice také měl svoje šance, ale my jsme byli minimálně dvě třetiny lepším týmem. Myslím, že jsme prokázali víc kvality ve hře dopředu a zaslouženě jsme vyhráli.

Oproti předchozímu zápasu jste se tentokrát dostali rychle do vedení. Jak moc úvodní gól pomohl do zbytku utkání?
První gól – jak moc to bylo důležité Důležitý byl jak pro celý tým, tak pro našli lajnu, protože přesilovky se nám nedařily. Dneska si to kluci dobře dvakrát nabili na modré a dobře jsme měli hráče před bránou a konečně to spadlo. Takže doufám, že už se to teď tam bude padat jako dneska.

Za stavu 2:0 pro vás dostali domácí dlouho výhodu přesilovy pět na tři. Mohlo být její ubránění klíčové?
Ano. Myslím si, že to byl klíčový moment. Domácí mohli minimálně zkorigovat, ne-li vyrovnat skóre. Ale myslím si, že kluci to odbránili úplně fantasticky. Na Froda byl navíc spoleh v bráně, takže

K vítězství jste pomohl dvěma skvělými brankami. Jak vypadaly gólové situace z vašeho pohledu?
Ten první se mi docela povedl. Klička na střed. Trenér mě dneska poslal na levé křídlo a řekl, že právě v tomhle může být moje síla. Takže jsem rád, že to u toho prvního vyšlo. U druhého byla dobrá střela od beka a dostalo se to tam ke mně a mohl jsem střílet do prázdné. Konečně i trošku štěstí pro mě.

Vsetín se za stavu 0:5 nevzdal a v závěru dvakrát udeřil. Neztratili jste trochu koncentraci?
Byl tam trošku nešťastný faul. Tomáš Šmerha trošku nešťastně koukal na rozhodčího. Mě ten puk asi chytit a přerušilo by se…Ale stane se. Mrzí nás to kvůli Frodovi, protože chytal celý zápas výborně a měl z něj mít určitě nulu.

Slavii se nakonec podařilo dokráčet k vítězství. Triumf je s ohledem na předchozí výsledky určitě hodně důležitý.
Je to hodně důležité. My potřebujeme každou výhru, protože jsme hráli výborně připravu. Vyrovnané zápasy s extraligovými soupeři a přišli jsme do ligy a možná jsme si toršku mysleli po první výhře 5:1, že to půjde samo. Ale jak to bývá, tak se nám to vymstilo a dostali jsme se do prekérní situace. Tahle výhra nás musí nakopnout a musíme ji potvrdit doma.¨

Proti Třebíči musíme zachytit začátek, burcuje Doležal

Trenér Razým oproti duelu s Frýdkem proházel formace. Nově složená lajna zářila. Jak se vám společně hrálo?
Protočení sestavy Méďa je určitě výborný hokejista. V kombinaci jsme si řekli, že se budeme snažit si to dávat. Potrénovali jsme přesilovku, takže jsem spokojený. Předtím to taky nebylo špatné, ale nedařilo se, tak s tim trenér musel trochu zahýbat a dal nám určitě dobrý impuls, takže doufám, že to tak půjde dál.

Nastoupili jste na legendárním Lapači, soupeře podporovala našlapaná hala. Jak se v takové atmosféře hrálo.
Atmosféra Určitě to bylo super. Jak jsme vedli tak jme si to i užívali. Kdybychom prohrávali, tak by nás ta atmosféra třeba i semlela. Ale tím, že jsme vyhrávali, tak to bylo k našemu prospěchu. Na Moravě je to všude víceméně výborné. Trošku to mrzí, že u nás nechodí víc diváků, i když je atmosféra taky dobrá. Ale věřím, že když budeme hrát líp, tak lidi také přijdou a v té naší hale udělají podobnou atmosféru.

Ve středu Slavii čeká Třebíč. Co udělat pro to, abyste prolomili domácí sérii bez výhry a gólu?
Doufám, že už se to ted zvedne. Máme Třebíč a budeme chtít hrát uplně přesně to, co jsme hráli tady. Zachytit začátek a pak věřím, že když se dostaneme do vedení, jsme schopní ten zápas dovést do vítězného konce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více