Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.9.2017

Dva góly na výhru nestačily, souboj Slavií vyšel lépe Horákům

7. kolo, středa 27.9.2017, Slavia - Třebíč
Slavia
2:3
1:2, 1:1, 0:0
Třebíč

Branky a nahrávky: 13. Z. Doležal (Kasík, Ryzák), 22. J. Drtina (J. Novák, Nedvídek) – 16. Horký (Kaláb), 18. Paták (Tadeáš Král, Malec), 26. Kusko (R. Zohorna, Vodný). Rozhodčí: Luczków, Kopeček – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 592. Střely na branku: 17:17. Zblokované střely: 4:15. Hity: 12:7. Vhazování: 31:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Frodl – J. Drtina, J. Novák, Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička – Z. Doležal, Nedvídek, Šmerha – Kubica, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, M. Ondráček – Kopta, Furch, Krliš

Třebíč

Dostál – L. Vágner, Kaláb, D. Mikyska, Půža, Čejka, Spurný – R. Erat, Dolníček, Horký – T. Havránek, Jan Wasserbauer, Vodný – Kusko, R. Zohorna, Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták

Dva předcházející zápasy sešívaní v Edenu prohráli a nevstřelili v nich ani gól. Střelecké trápení na domácí půdě chtěli Pražané napravit ve středečním duelu s Horáckou Slavií Třebíč. Červenobílí se dostali do vedení v 13. minutě po akci Doležala, Horáci však vývoj utkání vzápětí otočili. O vyrovnání se postaral po přestávce při přesilovce Drtina, jenže Třebíč si vzala vedení zpět a udržela jej až do konce. Pražané tak potřetí v řadě nedokázali na domácím ledě uhrát ani bod.

Zdeněk Doležal dostal od spoluhráčů kotouč ve vlastní třetině. Hosté střídali, slávistický útočník zvedl hlavu, všiml si prostoru u pravého mantinelu a podél trestné lavice se vydal na zteč. Obránce slávistu dobruslil až na vrcholu pravého kruhu, jenže to nestačilo. Sešívaná třiadevadesátka tvrdě vypálila po ledě a puk prošel Dostálovi pod betonem až do sítě.

Pražané se tak trefili na domácím ledě po dvou bezbrankových kláních. Z vedení se ovšem neradovali moc dlouho. Kaláb nejprve zblokoval v obranné třetině střelu Nováka a vybojoval svou obětavostí kotouč pro Luboše Horkého. Ten se dostal s pukem až do útočného pásma a ranou zpoza obránce propálil Frodla.

A ani ne dvě minuty nato lovil domácí brankář kotouč ze sítě znovu. Čtvrtá útočná formace hostů se usadila kolem svatyně Pražanů a dokázala otočit vývoj utkání. Lukáš Paták si dobře pokryl kotouč, dostal se s ním až mezi kruhy a ranou pod víko nedal Frodlovi šanci.

Vyrovnání zařídila první obrana

Krátce po přestávce byl ale rozdíl ve skóre opět nulový. Pražané využili přesilovou hru, o což se zasloužila první obranná dvojice. Novák posunul na modré kotouč Jiřímu Drtinovi, který se do střely pořádně opřel a milimetrově vymetl pravý horní roh Dostálovy klece.

O chvilku později však využili početní výhodu i Horáci a vzali si vedení zpět. Drtina nedokázal puk o mantinel vyhodit z pásma, čehož okamžitě využil Zohorna. Třebíčský forvard pohotově našel u levé tyčky úplně volného Silvestra Kuska, kterému jen stačilo nastavit hokejku, od níž se puk odrazil do zcela odkryté klece.

Před polovinou základní hrací doby se po souboji u mantinelu objevila v obličeji domácího útočníka Doležala krev. Následnou čtyřminutovou početní výhodu však Pražané nevyužili a do třetí dvacetiminutovky šli s jednogólovou ztrátou.

Pražanům chyběl kousek, na vyrovnání ale nedosáhli

Sešívaní vstoupili do třetiny aktivně, usadili se před Dostálovou brankou, ale větší šance hostující brankář řešit nemusel. Třebíč hrozila spíše z protiútoků. Paták se málem dostal do samostatného nájezdu, skvělým obranným zákrokem ho ale do zakončení nepustil obránce červenobílých Růžička.

Pražané měli na konci zápasu k dispozici i několik přesilovek, v zakončení jim ale vždy kousek chyběl. V poslední minutě zkusili domácí po oddechovém času při přesilové hře i hru bez brankáře. Ani přesila dvou bruslařů, ani podpora Romana Červenky v hledišti ale k vyrovnání nevedly. Červenobílí tak prohráli na domácí půdě potřetí v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Jsme zklamaní. Na domácím ledě už jsme chtěli konečně vyhrát, což se nám nepodařilo. Sedmnáct střel na branku je hodně málo a na to se nedá doma vyhrát. I když jsme měli možná optický tlak, tak nám chyběl tah na branku. Musíme být na brankovišti důraznější a situace dohrávat až do konce. Venku takhle hrát dokážeme, doma nám moment překvapení chybí. Místo střely z první ještě čekáme a puk se potom nakonec na branku přes obránce třeba ani nedostane.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Musím kluky pochválit, protože jsme v Edenu odvedli dobrou práci. Byli jsme Pražanům vyrovnaným soupeřem, chvilkami jsme byli i lepší. Nepovedl se nám vstup do utkání, což se nám stává v posledních zápasech často. Nesmírnou bojovností pak ale kluci zápas otočili. Mrzí mě pár zbytečných vyloučení, ale jinak jsme podali výborný týmový výkon. Do příštích zápasů nesmíme polevit. Děkujeme fanouškům, kteří dorazili, snad se jim po výhře pojede domů dobře.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více