Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.9.2017

Starší dorost udolal Tygry, výhru trefil v prodloužení Brož

8. kolo, sobota 30.9.2017, Liberec - Slavia
Liberec
3:4p
1:0, 0:3, 2:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Rychlovský (Šeliga), 48. Žůrek (Šafařovský), 48. Maťátko (Rychlovský) – 26. Houška (Štibingr), 39. Houška (Brož), 40. Klapka (Hradil), 62. Brož (Klapka, Štibingr). Rozhodčí: Vyštejn – Kajínek, Lichtenberg. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 65. Střely na branku: 22:37. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Liberec

Zajíček – Bieniek, Nikolič, Žůrek, Škorec, Had, Ira – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Hájek, Kotyza, Šáfařovský, Šeliga

Slavia

Pánek – Fiala, Mareček, Štibingr, Macek, Antoš, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vaniš, Janča, Houška, Petrák, Klapka

Sešívaní zavítali v rámci osmého kola Extraligy staršího dorostu do Liberce na led Bílých Tygrů. Domácí se dostali v 8. minutě do vedení, červenobílí ovšem zápas ve druhé dvacetiminutovce třemi góly otočili. Zdálo se, že si Pražané dokráčejí pro všechny tři body, jenže Liberečtí ve třetí třetině dvěma brankami během 14 sekund srovnali. Slávisté tak nakonec museli výhru zachraňovat v prodloužení. V tom využil přesilovou hru Jaroslav Brož, jenž rozhodl o výhře hostů.

Hned zkraje utkání se museli sešívaní bránit, když vyfasoval dvouminutový trest za podražení obránce Holý. Libereckým se ovšem početní výhoda nepovedla a Pražané první kritický moment v zápase přežili.

V 8. minutě už ale hostující gólman lovil kotouč ze sítě. Šeliga vybojoval puk za bránou a poslal jej Jakubu Rychlovskému, jenž z levého kruhu prostřelil Pánka a otevřel skóre utkání.

A krátce před koncem periody mohli domácí přidat druhou branku. V přečíslení čtyř proti dvěma přihrál Had Křepelkovi, který vypálil nebezpečně zápěstím. Pánek ovšem předvedl skvělý reflex a vyrazil kotouč vyrážečkou.

Raz, dva, tři, my jsme bratři

Do druhé dvacetiminutovky šli tedy Bílí Tygři s hubeným jednogólovým vedením. To ale poměrně rychle ztratili. Vladislav Houška nejprve vypálil z pravého kruhu. Jeho pokus sice v síti neskončil, jenže se následně dostal k odraženému puku a neměl problém jej poslat za brankovou čáru.

Pár sekund nato ujel do samostatného úniku Adam Klapka, jenže jeho střelu zápěstím Zajíček vyrazil. A domácí brankář se zaskvěl ještě dvakrát. Nejprve se skvěle přesunul proti ráně Brože, která mířila do odkryté klece a krátce nato vychytal další samostatný únik Adama Klapky, jenž tentokrát zkoušel bekhendový blafák.

Do vedení se tak červenobílí dostali až těsně před koncem periody. Nejprve se v nepřehledné situaci před bránou nejrychleji zorientoval Vladislav Houška, jenž svou druhou trefou v utkání otočil skóre. A ani ne o minutu později se konečně trefil Adam Klapka. Ten se po nahrávce Hradila dostal do dalšího samostatného úniku a tentokrát neomylně zamířil do horního rohu domácí svatyně.

Dva góly za 14 sekund a šlo se do prodloužení

Na začátku třetí části rozezvučel tyč střelou z ostrého úhlu Brož, a tak začaly padat góly na druhé straně. Šafařovský nejprve přihrál při přesilové hře na modrou čáru Jakubu Žůrkovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a dostal Liberec na dostřel.

No a netrvalo dlouho a domácí vyrovnali. Stačilo ji k tomu pouhých 14 sekund od vhazování po kontaktní brance. Ve zmatcích před Pánkem se nejlépe zorientoval Martin Maťátko, jenž poslal kotouč za bezmocného Pánka a poslal utkání do prodloužení.

V nastaveném čase nejprve museli sešívaní ubránit oslabení při vyloučení Brože. To zvládli a byl to právě Jaroslav Brož, jenž využil následnou početní výhodu Slavie, když si sjel na pravý kruh a nechytatelnou ranou do horního rohu prostřelil bezmocného Zajíčka. Zároveň tak rozhodl o tom, že bonusový bod odjel se slávisty do Prahy.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více