Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
5. srpna 2003

Tipsport Cup pokračuje, Slavia jede do Liberce

Po remíze 1:1 na Kladně čeká mistra z Edenu další zápas Tipsport Cupu. Tentokrát se Slavia střetne s Bílými Tygry z Liberce, kteří svůj první zápas v Tipsport Cupu prohráli na sparťanském ledě 0:3. Výsledek byl ovšem výraznější, než jak vypadal poměr sil na ledě, zápas to byl pro Tygry smolný - puk usměrnil při vítězném gólu do vlastní branky liberecký bek a ve třetí třetině kanonýr Kropáč trefil za stavu 1:0 z nájezdu jen tyč.

Liberec před tím odehrál čtyři přípravné zápasy a ve všech se prezentoval kvalitním výkonem, byť se špatným koncem. Dvakrát hráli Bílí Tygři s Pardubicemi, první zápas prohráli 3:5 (vedli již 3:0) a ve druhém remizovali 3:3 (vedli 3:1). Na ledě prvoligového Ústí nad Labem zvítězili 3:0 a v Litvínově prohráli 3:5 (vedli 3:1). Utkání se Slavií, které bude pro Bílé Tygry teprve druhým domácím zápasem, začíná ve Svijanské aréně v 17 hodin.

Liberec před nadcházejícím extraligovým ročníkem posílil na všech postech. Na post brankářské jedničky a jakéhosi učitele ostatních libereckých gólmanů přišel ze Znojma přes ruský Molot-Prikamje Perm zkušený Oldřich Svoboda. Záda mu bude v sezóně krýt Pavel Falta, mladšího Jana Koťátka podle všeho čeká hostování v některém prvoligovém týmu. Výrazné posílení potkalo obranné řady - ze Sparty přišli dva urostlí beci, bývalý sparťanský kapitán Jaroslav Nedvěd a nejproduktivnější sparťanský obránce minulé sezóny Valdemar Jiruš. Oba dva se do Liberce vracejí - Nedvěd zde vyrůstal a Jiruš odsud před dvěma roky odešel do Sparty. Oba dva se tak setkali v týmu s dalšími svými bývalými spoluhráči z Holešovic, s útočníky Václavem Novákem a Pavlem Kašpaříkem.

Útok Liberce posílil rychlonohý křídelník Lubomír Korhoň, který si minulý rok zahrál nejprve za finský Ilves Tampere, odkud byl v průběhu sezóny uvolněn do švédského celku HV 71. Góly si pod Ještědem slibují i od Rudolfa Verčíka ze slovenského Popradu.

Na spadnutí je ovšem velká přestupová bomba - prezident klubu Petr Syrovátko jedná o příchodu vynikajícího obránce Jiřího Šlégra, olympijského vítěze z Nagana, hráče se zkušenostmi z NHL, který loňskou sezónu kvůli zraněním „protrápil“ v ruském Omsku. Jasno by mělo být do poloviny srpna.

Z kádru zatím odešli zkušený útočník Vítězslav Jankových, který bude hostovat na Kladně, a obránce Jan Kudrna, který podepsal smlouvu v Třinci. Obránci Robert Pospíšil a Milan Beránek si hledají angažmá. Další odchody z nabitého kádru Liberce lze ještě v průběhu přípravného období očekávat.

Do sezóny si Bílí Tygři dali velice smělý cíl - probojovat se alespoň do čtvrtfinále play off.

Slávisté si zatím v přípravě nepočínají nikterak dominantně, jak by se na mistra slušelo. Z výhry se červenobílí radovali zatím jen v duelu s prvoligovým Hradcem Králové. Z Budějovic odjela Slavia s porážkou 1:3, byť hrála s mnoha juniory, a v prvním zápase se Spartou a v dosud posledním na Kladně se rozešla se svým soupeřem smírně - 4:4, resp. v pondělí 1:1.

Autor Jan Beneda, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více