Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. října 2017

Trauma z Havířova zapomenuto. Jedeme pro tři body! zní z kabiny

WSM Liga vstupuje do druhé čtvrtiny základní části a Slavii tak čeká podruhé v sezoně Havířov. Napoprvé sešívaní vyhráli 5:1, ale v hlavách mají někteří hráči nepříjemnou porážku 1:7, kterou v Havířově schytali na konci loňského ročníku. V pondělí sešívaní nic takového na ledě slezského soupeře nechtějí dopustit a pokusí se přidat další výhru z venkovního prostředí.

14. kolo: AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (16 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (19 b.)
30:38
Skóre
30:31
Jan Hudeček (4+3)
Nejproduktivnější hráč
Jiří Drtina (4+8)
Jan Hudeček (4 góly)
Nejlepší střelec
Jiří Drtina
Lukáš Krejčík
Zdeněk Kubica (4 góly)
Tomáš Drtil (3+4)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (4+8)
Danie Dolejš 91,53 %
Ondřej Bláha 93,62 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 92,44 %
Patrik Polívka 87,36 %
Havířov – Litoměřice 2:1p
Poslední zápas
Slavia – Benátky 3:0

Havířovští zatím letos zažívají podobnou sezonu jako Slavia. Z velice rozpačitého úvodu se hráči trenéra Martina Janečka začínají zvedat až v poslední době, kdy stejně jako sešívaní dokázali bodovat už třikrát za sebou.

Naposledy doma porazili Litoměřice 2:1 po prodloužení. Už před tím ukázali silnější koncovku i v Přerově, kde vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Zapomenuta tak už nejspíš je vysoká domácí porážka 4:8 od Ústí nad Labem a další nelichotivé výsledky.

Havířovští po první čtvrtině základní části každopádně pořád nemůžou být spokojení. V tabulce jim patří s 16 body až 12. příčka a chtějí se určitě probojovat výše. Zvláště v situaci, kdy Havířov čeká celkem pět domácích zápasů v řadě – duel se Slavií je jedním z nich. „Jsou to velmi důležitá utkání. Hrajeme doma, máme skvělé publikum a chceme získat v každém zápas body,“ řekl kapitán týmu Jiří Krisl.

Zkušený obránce dělá v Havířové kapitána už osmou sezonu v řadě a je jednou z tradičních opor svého týmu. Stejně tak je tomu i v ochozech, kde se Havířov vždy těší velké podpoře a na domácí zápasy chodí průměrně dva tisíce bouřlivých fanoušků.

Na góly se méně nadřít

I s tím se bude muset pražská Slavia v pondělí večer vyrovnat. Neměl by to být ale tak velký problém. Sešívaní zatím potvrzují, že na kluzištích soupeřů hrají uvolněně a bez zbytečného tlaku. V tabulce venkovních zápasů WSM Ligy jsou dokonce na třetím místě, když z šesti zápasů získali deset bodů.

Naopak doma to do nedávné doby taková sláva nebyla, teď má však Slavia v zádech dvě domácí vítězství – 2:0 s Přerovem a 3:0 s Benátkami. K tomu vzrůstající formu brankáře Dominika Frodla (92,44 %) a odhodlání v Havířově přidat další výhru.

Ani sešívaní si totiž zdaleka nemůžou vyskakovat a každý bod potřebují jako sůl. „Snažíme se pořád zlepšit. Do Havířova jedeme samozřejmě vyhrát a odvést si všechny tři body. Loni jsme tam prohráli 1:7, to bylo nepříjemné, ale zapomeneme na to,“ řekl obránce Slavie Jan Holý.

Právě Holý vstřelil vítěznou branku v posledním zápase proti Benátkám. Tu druhou přidal další bek – Jindřich Barák. A aby obránců nebylo málo, tak produktivitě Slavie stále vévodí Jiří Drtina (4+8).

Sešívaní trenéři věří, že se střelecky začnou více probouzet i útočníci. „Výsledek 3:0 proti Benátkám vypadá jednoznačně, ale na góly jsme se nadřeli. Byli bychom rádi, kdyby se nám příště povedlo proměnit víc šancí,“ řekl směrem k zápasu v Havířově asistent trenéra Jan Srdínko.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video