Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
17. října 2017

Nevídaný týden! Slávistická mládež neprohrála jediný zápas

V uplynulém týdnu byste marně mezi kategoriemi sešívané mládeže hledali tu, která svůj zápas nevyhrála. Do hry se dostaly všechny třídy, mladší i starší dorost. Jen junioři měli pauzu. Dohromady se odehrálo jedenáct duelů a všechny skončili slávistickým vítězstvím. Starší dorostenci udělali důležitý krok k úspěchu v základní části, 8. třída se zase po utkání s Plzní vyhoupla do čela své skupiny. Na prvním místě jsou se slušným náskokem i 5. a 6. třída. A nezůstalo jen u skvělých týmových výsledků, několika hráčům se podařily i úctyhodné individuální výkony.

Slavia má za sebou zatím nejpovedenější týden letošní sezóny. Kromě velkých vítězství se ukázaly i mladé sešívané naděje, kterým se podařilo několik netradičních kousků. Ve výčtu mládežnických zajímavostí nebudou chybět dva rychlé hattricky, dvě vychytané nuly ve dvou dnech nebo skoro sto střel na branku soupeře v jednom jediném utkání.

Hattrick za dvaadvacet vteřin? Nic není nemožné

Jakub Kubalík – autor bleskového hattricku v oslabení

Kdyby se i u jednotlivých tříd zaznamenávaly statistiky a rekordy, zřejmě by se Jakub Kubalík z 5. třídy zařadil mezi nejlepší hráče své kategorie. V sobotním duelu na ledě Rakovníka totiž vstřelil tři góly. To by ještě samo o sobě nebylo nic zajímavého, ale sešívané naději se podařilo všechny tři branky vměstnal mezi dvaadvacet vteřin.

To však stále ještě není vše, Kubalík totiž svůj hattrick nastřílel ve vlastním oslabení během jednoho střídání. „Když dal druhý gól, tak jsem mu řekl, aby zůstal ještě na ledě a trefil se ještě jednou. Přišlo vyhrané buly, rychlá akce a bleskurychlý hattrick byl na světě,“ vypráví trenér 5. třídy Tejral.

Za velmi krátkou dobu se ze tří branek radoval i Marek Vlasák. Syn odchovance sešívaného hokeje si poprvé vyzkoušel hokej v mladším dorostu, když v neděli nastoupil za béčko proti Frýdlantu. Na konci první třetiny skóroval třikrát během tří minut a čtyř vteřin. Ve třetí dvacetiminutovce pak přidal v oslabení ještě čtvrtou trefu.

Tři ze čtyř slávistických tříd jsou v čele svých skupin

Budoucnost slávistického hokeje vypadá hodně slibně. V sobotu zvládli osmáci duel v Plzni, díky čemuž se usadili na prvním místě. „Pro nás to byl zatím asi nejtěžší zápas, Plzeň hrála dobře organizovaně, důrazně a s vysokým nasazením,“ popisuje trenér Kucharčík.

8. třída má za sebou první čtvrtinu skupinové fáze a s bilancí šesti výher, jedné remízy a jedné porážky se tak řadí mezi hlavní kandidáty na postup na závěrečný turnaj o mistra republiky. „Máme hodně nových hráčů, takže naše výkony jsou zatím nevyrovnané. Jednou se nám daří úplně ve všem, podruhé se zase hledáme a je to z naší strany nesourodé. Když si to ale sedne, tak je tam vidět velká hokejovost. Na druhé straně nám chybí důraz, většina kluků je menšího vzrůstu a nemá dostatečnou sílu. Pokud to během sezóny nezlepší, tak je to příští rok v mladším dorostu bude trápit a neprosadí se tak, jak by sami chtěli,“ hodnotí kouč osmáků.

Jedinou třídou, která se nemůže pyšnit vedoucí příčkou, je sedmička. To však neznamená, že by úvod sezóny nebyl úspěšný. Svěřenci Petra Tejrala a Petra Macka jsou jen o dva body za první Spartou, se kterou se utkají v příštím kole.

Nejvyšší náskok na čele mají šesťáci, kteří v sezóně ještě neprohráli. Už loni ukázali slávističtí mladíci velký talent, když ovládli jako páťáci svojí skupinu. Dobré výkony pokračují nadále i proti jiným soupeřům. „Moc jsme nevěděli, co od toho máme očekávat, protože hrajeme proti jiným soupeřům než loni. Kluci pokračují ve velmi dobrých výkonech z minulé sezóny a snad jim to vydrží až do konce,“ věří Kucharčík.

Mezi střelci 6. třídy se nejčastěji objevují dvě jména, Václav Nestrašil (nejmladší z rodu Nestrašilů) a Matouš Kucharčík (syn trenéra). Oba dva hráči navíc podle roku narození patří ještě do „pětky“. „Oba dva třeba nejsou úplně nejlepší, ale jsou hlavně produktivní. Nechci náš průběžný úspěch ale zužovat jen na ně, máme i kvalitní obránce, kteří podávají nadstandartní výkony. Je to výsledkem práce každého hráče,“ zdůrazňuje Kucharčík.

Adam Moustafa – brankář 5. třídy

Vítěznou sérii od začátku sezóny drží také 5. třída. Ta ukázala svoji sílu zejména v posledních dvou zápasech, kdy Rakovníku a kladenským Rytířům nasázela jednadvacet gólů. Za devět odehraných kol jich páťáci mají už třiasedmdesát.

Dvě nuly ve dvou dnech, to se podařilo brankáři páťáků

V mládežnických kategoriích jsou vychytané nuly možná ještě vzácnější než v dospělém hokeji. A Adamu Moustafovi se povedlo nasbírat dvě za jediný víkend. Nejdříve vynuloval mladíky Rakovníka, následně si smlsl i na Kladnu. Po zápase si pak v Edenu vychutnal ovace ve stoje všech přítomných rodičů.

Moustafa už od začátku sezóny patří k nejlepším brankářům své kategorie, o čemž svědčí i počet inkasovaných branek páťáků. V devíti duelech jich dostali jen dvanáct, což je v porovnání s ostatními týmy skupiny nejméně.

S hattricky se během týdne roztrhl pytel

Patrik Martinec se raduje z hattricku, jako první přispěchal s gratulací Hofmann. (foto: p. Kettner)

Nasázet alespoň tři branky v jednom utkání se povedlo v posledních zápasech hned několika slávistům. Kromě již zmíněného Kubalíka se z hattricku radoval i Patrik Martinec, kapitán mladšího dorostu. V duelu s Chomutovem mířil přesně v první, druhé i třetí třetině. Ve všech případech šlo o spolupráci s Tomášem Labuzíkem, spoluhráčem z elitního útoku.

Hráčem sobotního utkání ale Martinec nebyl, tím se stal právě jeho parťák. Labuzík totiž přidal ještě jednu asistenci a o dvě branky svého týmu se postaral přesnými střelami sám. Gólem nebo přihrávkou se tak podílel na všech šesti gólech slávistů.

Zatím poslední hattrick si připsal v nedělním zápase sedmáků proti Kladnu Jakub Štancl. Ten nejdříve v sobotu pomohl 8. třídě dvěma brankami porazit silnou Plzeň, druhý den pak svůj gólový účet vylepšil o další tři branky.

Nejvíce bodů v jednom utkání? Brummel jich stihl osm

Na benešovském ledě přivítalo béčko mladšího dorostu Frýdlant, který v sezóně ještě nevyhrál. Velký rozdíl v síle obou celků byl viditelný už od prvních minut a převaha sešívaných jen narůstala. Brankář severočeského týmu neměl ani chvilku na oddych, dohromady na něj šlo čtyřiadevadesát střel.

V síti jich nakonec skončilo patnáct a na více než polovině se podílel Maxim Brummel. Tomu se zatím nepodařilo úplně prosadit v extralize, a tak dostal příležitost ukázat se o ligu níže. A nedělní duel čtrnáctiletému útočníkovi vyšel náramně.

Když se poprvé prosadil střelecky na konci druhé části, byl to jeho již šestý zápis do statistik. V poslední dvacetiminutovce přidal ještě dvě asistence, a zakončil tak zřejmě jeden ze svých nejpovedenějších zápasů dosavadní mládežnické kariéry.

Štibingr častěji na ledě než na střídačce

Jan Štibingr toho měl proti Mladé Boleslavi opravdu dost. Na ledě strávil skoro třicet jedna minut. (foto: Juniorský hokej)

Starší dorost odehrál jediný zápas v uplynulém týdnu doma proti Mladé Boleslavi. Trenéři Beránek a Vyskočil museli před úvodním vhazování řešit menší komplikace. Kvůli reprezentačním povinnostem přišli o nejproduktivnějšího hráče a vzhledem ke zranění tří obránců jim zbylo jen pět defenzivních hráčů

Nejvíce času na ledě si tak připsal kapitán Jan Štibingr. Ten odehrál málo vídaných jednatřicet minut a v některých momentech to vypadalo, že by zvládli klidně i více. „Na začátku to bylo úplně v pohodě, to bylo sil ještě hodně. A na konci jsem únavu vlastně ani moc neřešil, protože jsem stejně na ten led musel jít znovu. Nohy sice bolely, ale nepřipouštěl jsem si, že bych zůstal na střídačce déle,“ popisuje Štibingr.

Druhý den měl obránce s roční zkušeností s hokejem za Atlantikem jít hrát fotbal, ale nakonec to úplně vypustil. „Ještě druhý den mě bolely nohy, tak jsem si radši pořádně odpočinul, abych se zbytečně nezranil,“ říká Štibingr.

Proti Boleslavi uspěli starší dorostenci letos poprvé, předešlé dva duely prohráli o jednu branku. Navíc se museli sešívaní obejít bez Jaroslava Brože, který patří k nejvíce bodujícím hráčům své kategorie. „Když jsem zjistil, že nám bude chybět několik hráčů, říkal jsem si, že to musíme odmakat a každý předvést maximum. Jsem rád, že jsme ukázali, že jsme silní jako tým a není to jen o individualitách,“ zakončil Štibingr.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více