Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2017

Vítězná šňůra pokračuje. Kadaň odjíždí s debaklem

17. kolo, středa 25.10.2017, Slavia - Kadaň
Slavia
7:1
3:1, 2:0, 2:0
Kadaň

Branky a nahrávky: 7. Jankovský (Šafránek), 10. J. Drtina (J. Novák), 18. Kubica, 28. Šafránek (Kubica, Kasík), 40. Kasík (M. Ondráček, M. Kadlec), 58. M. Kadlec (M. Ondráček), 60. J. Drtina – 17. Chrpa (R. Černý, Kůs). Rozhodčí: Kostourek, Wagner – Doležal, Krátký. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:0. Diváci: 582. Střely na branku: 35:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Drtina, Novák, Barák, Holý, Kasík, Růžička – Kopta, Nedvídek, Krejčík – Jankovský, Šafránek, Kubica – Ondráček, Šagát, Kadlec – Vracovský, Furch, Šteiner

Kadaň

Dvořák – Trefný, Černý, Blaha, Buchtela, Rašner, Kadeřávek, Šesták – Chrpa, Kůs, Dufek – Šťovíček, Chlouba, Müller – Tůma, Hejcman, Hlava – Krejčiřík, Szathmáry.

Ve třech kolech předcházejících zápasu Slavie s Kadaní vstřelili sešívaní pouhé tři góly. Proti poslední Kadani se však parádně rozstříleli a do sítě hostů nasázeli sedm gólů. Soupeř tedy zůstává na dně tabulky WSM Ligy. Slávisté protáhli vítěznou šňůru na tři zápasy.

V úvodu utkání byli slávisté aktivnějším týmem. Odměnou byl gól již v sedmé minutě utkání. Ve středním pásmu přiťukl Kubica puk Šafránkovi, který po levé straně elegantně přešel přes obránce Kadaně a naservíroval puk napříč brankovištěm Václavu Jankovskému. Ten zakončením do prázdné brány otevřel skóre zápasu. V desáté minutě to bylo ještě veselejší. Při přesilovce kapitán Novák přihrál lídrovi slávistické produktivity Jiřímu Drtinovi, který od modré vypálil až do sítě.

Aktivita domácích v úvodu utkání rozhodla

Trhače vrátil o pár minut později do hry Jakub Chrpa, který od modré nahodil puk na Frodla. Kotouč před ním tečoval jeden ze slávistických obránců´a puk tak skončil v síti. Sešívané to však nemuselo dlouho mrzet, protože s odpovědí přišel vzápětí Zdeněk Kubica. Rozehrávku v obranném pásmu hostů zachytil přímo v prostoru mezi kruhy a povedeným bekhendovým blafákem poslal kadaňského brankáře k opačné tyčce, než kam uklidil puk.

Slávisté nadělili Trhačům „bůra“, pak stříleli dál

Prostřední dvacetiminutovku chtěli sešívaní navázat tam, kde v první třetině skončili. Opětovná aktivita se zúročila v polovině utkání, kdy po krásné akci zakončoval David Šafránek, kterému nahrával Kubica, přestože mohl již sám zakončovat. Povedený blafák znamenal třetí letošní trefu pro slávistického snajpra. Do konce třetiny se podařilo navýšit skóre na oblíbeného bůra. Střelu Ondráčka vyrazit kadaňský gólman přímo na hokejku Jaroslavu Kasíkovi a ten se při zakončení nemýlil.

Poslední třetinu sice Trhači trochu kousali, to když za Frodlem rozezvučeli dvakrát tyč, ale brankář Slavie měl konstrukci branky postavenou dobře. Stejnou symfonii s tyčí rozehrál na druhé straně slávistický benjaminek Šteiner. V závěru utkání ještě upravil skóre Martin Kadlec, kterému pěknou žabkou přes hokejku kadaňského beka nahrál Ondráček.

A v poslední vteřině zápasu vylepšil svou bilanci druhou brankou v utkání Jiří Drtina, jenž vykroužil z rohu kluziště až mezi kruhy odkud střelou tahem málem protrhl síť. Oslava gólu byla ozvučena konečnou sirénou. Vítězná série červenobílých se tak protáhla již na tři zápasy.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Zápas se nám povedl. Konečně se nám podařilo vstřelit i víc branek, využili jsme i přesilové hry, takže s předvedenou hrou jsme byli spokojení. Jediné, čeho se musíme příští zápas vyvarovat, je spoustu vyloučených hráčů, které jsme měli ve třetí třetině, což by se nám příště mohlo vymstít. Jinak musím za předvedený výkon kluky pochválit.“

Jiří Čelanský (SK Trhači Kadaň): „Domácí byli jednoznačně lepší. My jsme bohužel nezachytili začátek, kdy jsme udělali dvě hrubé chyby. Myslím si, že to na nás zanechalo stopu a ten zápas se od toho odvíjel. Domácí byli u všeho dřív a zaslouženě vyhráli.“

Autor Lukáš Vacek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více