Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.10.2017

Divoké utkání pro Slavii! Starší dorost přestřílel Mladou Boleslav

16. kolo, sobota 28.10.2017, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:7
3:3, 0:2, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Šípek (Dotter), 20. Šípek (Čermák), 20. Dotter (Dobša), 60. Schulz (Červenka, Sýkora) – 11. Houška (Fiala, Holý), 11. Holý, 13. Křenek (Štibingr), 21. Klapka (Všetečka), 30. Hradil (Štibingr, Holý), 42. Houška (Hradil), 45. Klapka (Křenek, Macek). Rozhodčí: Folk – Holada, L. Sýkora. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:1. Diváci: 110. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:7, 4:7.

Sestavy

M. Boleslav

Mašek (10. Dusil) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Simon, Šípek, Dobša, Zajíček, Novák, Moucha, Čermák, Švec, Moravčík

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Vaniš, Houška, Petrák, Klapka

Velmi důležitý zápas mají za sebou slávističtí starší dorostenci. Ti stále bojují o postup do lepší nadstavbové skupiny a zároveň jistotu účasti v play-off. Jedním z přímých konkurentů jsou právě Středočeši. Sešívaní sice nezačali dobře, pak ale skóre otočili a kromě menšího zaváhání na konci první části si v klidu dokráčeli k vítězství. Na druhé příčce skupiny B tak navýšili náskok na třetí Liberec na pět bodů a na čtvrtou Mladou Boleslav dokonce na sedm bodů.

Šťastněji do utkání vkročili domácí hráči, již ve třetí minutě zápasu tečoval letící puk za Málkova záda Jakub Šípek. Sešívaní se ale nevzdali a v polovině úvodní třetiny předvedli famózní obrat, skóre na svou stranu strhli za pouhých deset sekund! O vyrovnání se bojovností a pohotovostí postaral Vladislav Houška, na dva jedna zvýšil hned vzápětí ranou od vlastní střídačky Ondřej Holý.

A aby toho nebylo málo, neuběhly ani dvě minuty a Pražané vedli již o tři branky! Krásné zakončení pod beton domácího Dusila předvedl Lukáš Křenek. Bláznivý zápas okořenil faul sešívaných v devatenácté minutě, po kterém měl boleslavský Simon možnost skórovat po trestném střílení. Proti jeho pokusu se však vytáhl sešívaný strážce svatyně a díky perfektnímu reflexu ukryl kotouč do své lapačky.

I přes to však slávisté neodjížděli do kabin v nejlepším možném rozpoložení. Tak jako Slavii, i Mladé Boleslavi se podařilo vsítit hned dva góly během několika sekund. První, v polovině dvacáté minuty, vstřelil po rychlém přečíslení sešívané obrany Jakub šípek, druhý zapsal prudkou ranou od modré Samuel Dotter.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu jako divoká první třetina. Hned v jeho první minutě překonal domácího Dusila prudkou ranou z mezikruží Adam Klapka a slávisté šli opět do vedení. Od tohoto momentu se dařilo již pouze Pražanům. V polovině zápasu se totiž dostal do úniku Damien Hradil a přesnou střelou pod víko nedal domácímu maskovanému muži žádnou šanci.

Postupem času se utkání začalo poněkud vyostřovat, vidět jsme mohli pěstní šarvátku vítězného Holého s domácím Šípkem, i nemalý počet dvouminutových trestů za nejrůznější prohřešky. Slavii se však domácím rozhodit nepovedlo, dvěma slepenými góly v úvodu závěrečné periody strhli sešívaní vítězství definitivně na svou stranu. Nejprve se u levé tyče Dusilovy svatyně prosadil Vladislav Houška, druhý gól si posléze díky pohotovému zakončení připsal Adam Klapka. Domácí se již zmohli pouze na kosmetickou úpravu skóre, na konečných 4:7 snižoval Michael Schulz.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Abnormálně se nám tento víkend nevyvedl. Vůbec si nemyslím, že by kluci nechtěli, ale prostě se to pokazilo. Bohužel se nám teď vůbec nedaří.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Pro nás to jsou velice důležité tři body. Začali jsme dobře, potom jsme měli špatný konec první třetiny. Naštěstí se nám povedlo dohrát utkání dobře a zvítězit.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více